Theatres des Vampires, vampirii energetici

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

O nouă cronică semnată de BogDan. Mi se pare mie sau tovarășul cu pricina și-a făcut un stil propriu de a scrie chestiuni de astea? Nu de alta, dar pe mine mă coafează corespunzător :D

LOCAŢIA
Club Wings. Puţin cam înghesuit, dar pentru evenimente de genul celor de mai sus e perfect. O aerisire ceva mai bună n-ar strica, am apreciat că în cazul unei săli pline vor fi ceva probleme. De asemenea, mici probleme cu sunetul. Clubul nu are o acustică rea, dar mai trebuie lucrat la sunet, pentru că sunt momente când nu se mai distinge nimic din el.

PUBLIC
Jumătate-jumătate. Jumătate din persoane ceva mai trecute prin şcoală şi viaţă, dispunând de cunoştinţe mai serioase în ceea ce priveşte ce urma să se întâmple pe scenă. Cealaltă jumătate formată din kinderii fără surprize care au “Twilight” pe smartphone şi citesc din el în drumul către grădiniţă. Primii erau ceva mai la locul lor, a doua categorie, mai ales tipele, se vede că visează să vină vampirul, să le muşte de gât şi să trăiască alături de el în eternitate.

TIARRA
Am prins prea puţin din recitalul lor. Par o trupă care promite şi aştept un concert în care să-i văd ceva mai mult. La final au avut şi unele probleme de sunet, plus că au ales o piesă de încheiere care a adormit publicul. Solista vocală e cam supărată, şi n-ar strica două zâmbete în plus pentru cei din faţa ei, că doar prin ei trăieşte.

JTR SICKERT
Primul lucru care m-a frapat a fost că solistul vocal, deşi e vorba de Jack The Ripper in titulatura trupei, a sosit mascat…în Joker. Legătura nu ştiu unde este, dar din punctul lui de vedere e clar că se găseşte undeva. Un show destul de puternic, în care singurul lucru mai static este vocea feminină, cu un joc de scenă la fel de maleabil ca şi încheieturile păpuşilor Arădeanca. Au trezit sala din lâncezeala în care a fost lăsată de Tiarra, şi asta a fost bine, pentru că urma evenimentul principal. Trupa nu sună rău şi are şanse să crească, la fel ca şi solista care, dacă ar mai lucra la show şi la voce n-ar avea decât de câştigat.

THEATRES DES VAMPIRES
Atracţia principală a formaţiei este Sonya Scarlet. Nu ştiu de ce, pentru că stimata domnişoară este un kitsch ambulant, dar gusturile nu se discută. Spre deosebire de show-ul ei anterior în România, de data asta nu s-a mai dezbrăcat la final, ci încă de la a doua piesă. Na, când te obişnuieşti cu publicul, textila sare mai repede de pe tine. Nu are o voce extraordinară, dar iese bine ţinând cont de ceea ce interpretează formaţia, un gothic puternic, dispunând de influenţe black metal. Teatralitatea ei este uneori dusă la extrem, dar am văzut că publicului îi plac extremele. Cât despre Theatres des Vampires, au o secţie ritmică serioasă, care ar merita ceva mai mult decât ceea ce primeşte. Asta este, nu le poţi avea pe toate. Per total, un show care a pus lumea în mişcare, şi a pus-o bine. Nu ştiu cine şi ce vampiri a visat acasă, dar acolo ei au fost prezenţi. Numai că erau energetici, drenând energia din spectatori.

Ne auzim data viitoare, da?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Theatres des Vampires, vampirii energetici”

  1. Pingback: chinezii au şi teatru de vampiri | BogDan

  2. Tocmai am terminat de văzut (FB) câteva înregistrări de la concert. Au făcut exact ceea ce spune şi numele trupei, teatru, aşa că publicul nu are de ce să fie dezamăgit. Am observat şi eu că sunt probleme la “sunetist”, genul ăsta de muzică nu e chiar extrem, ar trebui să sune impecabil live, se poate mai bine. La JTR Sikert nu mi-a plăcut deloc felul cum s-au prezentat pe scenă, prefer să rămân la tipa îmbrăcată în curele de la Theatres des Vampires.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)