Cum a fost concertul lui Blaze Bayley în București

Ce vedeți mai jos este un guest post semnat de Andreea Laciu. Care a devenit, la recomandarea lui B0gDan și cu sprijinul lui George, căruia îi mulțumesc încă o dată, ambasador ad-hoc al Republicii Culturale Chineze la concertul lui Blaze Bayley de la The Silver Church. Vă las să citiți cum a fost, cu mențiunea că îmi pare rău că nu am ajuns și eu să îl văd :)

Într-o vineri cu noroc am primit o veste neaşteptată: mi se oferea ocazia să-l văd live pe Blaze Bayley în The Silver Church Club. Astfel, uniţi în cuget şi-n iubirea pentru metal, am pornit alături de un prieten drag către ceea ce avea să fie o minunăţie de nebunie rock declanşată de fostul solist Iron Maiden. Înainte ca acesta să cucerească scena şi publicul, am avut ocazia să-i ascult în premieră pe cei de la Incipient.

Trupă românească formată în anul 2003 de un grup de prieteni, ce îşi descriu genul ca fiind rock alternativ. Componenţa trupei s-a schimbat pe parcurs, în prezent Incipient însemnând Andrei Sandu – voce şi chitară, Vlad Irimia – chitară, Claudiu Jojatu – bass şi  Mihai Gabriel Năstase – tobe. Trupa nu a sunat rău, dar cred că se putea totuşi mai bine. Solistul părea că-şi forţează vocea mult prea tare pe anumite bucăţi din piese şi devenea totul un amalgam care suna ok, dar nu se înţelegeau foarte bine versurile, deşi erau majoritatea în română.

Au cântat piese de pe singurul album lansat până în prezent „Ecou”. Printre melodii ca „Monarhia”, „Loser” sau „Joc Banal” s-a strecurat şi un cover după „Would?” a celor de la Alice In Chains. Mi s-a părut o interpretare slabă, iar vocea solistului nu părea să se muleze pe stilul lui Layne Staley, vocea nefăcând faţă de câteva ori. Andrei nu a reuşit să trezească interesul celor prezenţi, nici măcar când i-a rugat pe toţi să-i strige numele bestiei metal. Astfel că au anunţat ultima melodie, parcă ghicind dorinţa publicului, majoritatea răsuflând uşuraţi. Urma Blaze.

Primit cu urale de public, acesta a avut grijă să-şi facă o intrare pe măsura renumelui: „Romania, are you alive? I came here to drink your beer, f**k you women and play some metal!” Delirul s-a declanşat, iar toţi cei prezenţi erau pregătiţi pentru o porţie sănătoasă de rock. A început cu „Will to Win” (Blood & Belief – 2004) şi a continuat cu „Lord Of The Flies” de pe albumul The X Factor, din perioada Iron Maiden. Atmosfera ne cucerise pe toţi.

Am cântat alături de Blaze, am strigat, am ridicat mâinile la unison. Având suportul unor instrumentişti foarte buni, este el însuşi un fenomen. Comunică cu publicul, cântă din suflet şi pare că el mănâncă, bea şi respiră metal. Forţa lui porneşte de pe scenă şi străbate fiecare colţişor al sălii, iar muzica lui îţi pătrunde prin toţi porii.

Înainte să cânte melodia ce dă şi numele celui mai recent album, promovat de altfel prin acest turneu, Blaze a discutat cu publicul, afirmând că fiecare persoană care plăteşte biletul de intrare, îi cumpără albumele sau tricourile este de fapt the „King Of Metal”. Şi aşa ne-am şi simţit. Fragmente din ce înseamnă lumea asta frumoasă, dar care, aşezate într-o sală alături de o voce fenomenală, formează un tot unitar. Iar la „The Brave” am fost încurajaţi să nu ţinem niciodată cont de toate vorbele urâte aruncate de cei care nu ne înţeleg dragostea pentru acest tip de muzică şi să mergem întotdeauna pe drumul ales de noi.

Publicul a depăşit cu mult starea de extaz tot timpul concertului, cântând cu toţii rând pe rând piese ca „Ghost in the Machine”, „The Clansman”, „Virus”, iar la „Man On The Edge” am avut surpriza să cânte alături de doi dintre membri Trooper, cei care au făcut posibilă venirea lui Blaze Bayley în România. Singurul regret a fost la final când ne aşteptam să revină pe scenă pentru un bis, de preferinţă „Fear Of The Dark”, melodie din perioada Maiden, de pe albumul omonim lansat în 1992.

Ca o concluzie, vocea lui Blaze Bayley „s-a păstrat” foarte bine, iar acesta e o forţă în metal ce pare că se hrăneşte cu energia oferită de public, dar dăruieşte înzecit înapoi. M-am bucurat că am avut ocazia să-l ascult de la câţiva metri distanţă, iar orice gât înţepenit a meritat cu siguranţă. Din ce am observat după încheierea concertului, cei din public au plecat cu un zâmbet larg pe chip. Aşteptăm să-şi ţină promisunea de a reveni.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

16 thoughts on “Cum a fost concertul lui Blaze Bayley în București”

  1. @georgestoica @BogDan
   Ia stai, mah, sa inteleg. Adica BogDan ma trage de maneca, George faca fapta buna si tot mie imi multumiti? Ciudati mai sunteti, zau… :))
   Chapeau pentru amandoi, meritati sa imi dati o bere :D

 1. =)))))
  Eu i-am mulţumit lui George, cred că încă din ziua cu pricina. Dar berea, da, e o idee bună pe care o păstrăm. Zic eu să o bem toţi trei, nu? Sau patru, dacă se bagă şi Andreea la o tură :))

 2. Ahem, fiind singura fată de aici şi înconjurată de 3 cavaleri, eu sunt cea care vă mulţumeşte atât pentru ocazia oferită, cât şi pentru aprecieri. :D Şiiii, ca o adevărată domniţă iubitoare de suc hameiesc, tare m-aş bucura să ciocnim odată o berulă toţi 4. :)) Vorba aceea: the Big Four uniţi în cuget şi-n amorezări de rocăreli. :)) Oricum, mi-am început perfect săptămâna. :D

  1. @Andreea Laciu
   Daca vii si tu la bere, ma duc si io. Ca asa numai cu derbedeii astia, parca mi se defecteaza fensg shuiul… =))

 3. Am auzit cuvintele „întâlnire la bere” şi mi s-a defectat aparatul de SEO şi am zis să mai trag un comment este un articol excepţional le citesc de fiecare dată cu plăcere, deci bem. Hameiul care creşte transversal cu panta poate fi cules atunci când e copt se face bere google translate rock blaze bayley clansman.

  Acu serios, se înţelege cum eu la muncă atunci când aud de chestii din astea cu ieşitul la iarbere îmi face clinchete de zurgălăi. Abia aştept să ne vedem, tăţ 4, oriunde o fi să fie. :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)