Ia să încep eu să vă povestesc despre niște bloguri de nișă

Vă spuneam cu ceva vreme în urmă că aștept cu mare, mare interes să vină vremea blogurilor de nișă la noi. Care pun pariu că va veni, indiferent de scepticismul unora (uneori exprimat în niște cuvinte de zici că le-a căzut netul sau ceva de genul…). Așa că, pornind de la ideea asta, am zis să întreb pe unii din cei care deja au făcut pasul spre un blog de nișă care faza. Astăzi îl aveți pe Robi Katai, care ne povestește despre nuntacolorata.ro. Și o să mai urmeze și alții :)

Nici nu mai îmi aduc aminte de unde s-a pornit ideea. Cred că poate de la faptul că atunci când eşti în căutarea unui lucru şi nu găseşti iei decizia să faci tu. La un moment dat căutam tot feluri de chestii pentru nuntă pe internet şi nu găseam. Pur şi simplu tot ce era despre nuntă era prea kitchos sau prea femeiesc. Nimic pentru miri sau în cele mai bune cazuri, prea puţin. Aşa că luptându-mă pe acest câmp bloggeristic am luat decizia să pornesc un blog de nuntă.

Înainte am făcut câteva cercetări de piaţă. Să vedem ce este şi ce nu este. Ce putem aduce nou pe piaţă şi cu ce ne putem diferenţia de alţii. Care ar fi ingredientul nostru forte şi de ce am face încă un blog. Aşa că prima partea a fost partea de research.

În doua parte am continuat cu numele. Vroiam să fie un blog de nuntă atât pentru mire cât şi pentru mireasă. Trebuia să fie atrăgător pentru amândoi, ceea ce era destul de greu. Cred că erau zile când îi trimiteam Dianei până şi 10 nume de domeniu şi nimic. Când într-o zi am ales nuntăcolorată şi care să fie caracterizat simplu- un blog de nuntă.

După ce am prezentat ideea unei prietene bloggerite mi-a spus că ideea e tare frumoasă numa să-mi cumpăr domeniu ca să nu mi-l fure cineva. Seara l-am rezervat şi după câteva zile l-am şi cumpărat. După ce l-am avut activat m-am apucat de treabă. Am căutat tema, am modificat puţin lucrurile pe acolo, l-am făcut mai bărbătesc dar în acelaşi timp şi mai feminin. I-am creat cont de facebook şi de twitter. I-am făcut şi un logo simplu. Adică am încercat să creăm un brand. După ce totul a fost gata i l-am arătat Dianei. Deci îţi dai seama că nu mică i-a fost mirarea iar zâmbetul de pe faţa ei…priceless.
Aşa că după ce am avut minim 5 posturi pregătite în draft i-am dat drumul. Lumea l-a primit bine şi a început să crească încetul cu încetul. Şi-n plus, mi-am dat seama că Diana scrie foarte bine (vorba lui Mone, „scrie mai bine decât tine”:D).

Mulţi mă întreabă că după nuntă ce mă fac cu nunăcolorată? Păi ce să fac, clar că voi continua cu el. Vrem să fie un blog de nuntă diferit de celelalte bloguri. Un blog de nuntă cu idei, poveşti, frustrări şi gânduri. Un blog de nuntă unde orice viitor mire şi mireasă să poată să găsească ceva interesant pentru nunta lor.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Ia să încep eu să vă povestesc despre niște bloguri de nișă”

  1. Pingback: Primul guestpost despre nunt?colorat? | katai robi | kataisme

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.