Vorbesc serios când zic asta și cei cu care m-am întâlnit în lunile din urmă știu că tot propovăduiesc vremea când așa ceva se va întâmpla. Mai e mult până departe, dar o să vină și vremea aia, o să vedeți. Chiar sunt câteva bloguri de nișă care se mișcă impresionant de bine în condițiile date și care merită (cel puțin) o postare separată aici pe chinezu.eu. O să fac un research pe tema asta și o să vin să vă raportez ce am descoperit. Mai zic doar că vă dau cele două exemple de mai jos în ideea de a vă arăta că există nișe care pot fi ocupate, dar pe care trebuie să le descoperiți singuri și care, în timp, vor fi lozul câștigător :)
Melissa Silverstein este o bloggeriță din SUA care scrie despre filme cu și despre femei. Atât. Nu despre filme în general, ci despre cele cu femei. Am avut ocazia să o cunosc anul trecut, când Ruxa a intermediat o întâlnire între Melissa, aflată la București la un festival, cu câțiva bloggeri. Am povestit cu ea multe lucruri, dar ceea ce vreau să vă spun este că face bani fără probleme din nișa asta. Pentru că scrie pentru .com, nu pentru .ro al nostru.
Cam ce succes ar avea la noi un blog de nișă pe… praștii? Dap, de alea cu care ne jucam în copilărie. Mă rog, ăia mai răi dintre noi, desigur :)) Ei bine, pe .com există niște, cum să le zic eu, loviți cu pucul la modul frumos :)) care au creat slingshotchannel.com. Și care se ocupă la modul cel mai serios cu praștiile. Și fac bani din asta. Nu știu câți, dar de o bere tot le iese :)) Și ca să înțelegeți mai bine ce fac ei acolo, vă invit să urmăriți filmul de mai jos :)
47 thoughts on “Aștept vremea când blogurile de nișă o să rupă la noi”
:) si eu !
toate la timpul lor :)
Încă suntem în copilăria internetului și a blogosferei în România (deși mulți fac prohodul de câțiva ani). Mă uitam zilele trecute pe lista blogurilor despre muzică (nu cele mondene, cu Irinel și Liviu Vârciu, ci cele care vorbesc despre artiști și albume și recenzii concerte) și am găsit 2-3 cu totul… Nu 2-3 bune, ci 2-3 toate blogurile care vorbesc exclusiv despre muzica comercială (non-clasică).
Așadar nișarea este departe de online-ul românesc, la noi încă se vorbește despre Linkin Park și Adele la categoria unde se anunță și filmele săptămânii la TV, și divorțul miliardarului X de la Săftica, și se publică filmulețe cu pisici și copii haioși. Adică Muzică+Tabloid+Cultură+Umor la un loc…
Deci mai e mult de săpat :-)
Problema se pune altfel:
– Oare avem suficienti oameni capabili sa scrie pe un blog nisat? In primul rand si cel mai important, nisarea unui blog necesita foarte multe cunostinte in domeniul respectiv, in timp ce pe un blog generalist poti scrie despre absolut orice, fie ca te pricepi sau nu, pentru ca avem si asa foarte multi pareristi de profesie.
De altfel, mie mi se pare si putin cam logic ceea ce sustin eu, din moment ce varsta medie a blogosferei romanesti este destul de mica, majoritatea apucandu-se cu gandul de a face bani cu blogul respectiv. Practic, ce cunostinte poate avea un adolescent de 15-16 ani despre aria IT Hardware de exemplu, astfel incat sa-si deschida un blog nisat? Pur si simplu nu ai cum.
In concluzie, nu cred ca prea curand vom ajunge sa avem si noi bloguri nisate ce merita citite,
Să nu te superi, da’ nenea ăla de mai sus mă face să râd :))
Chinezu, mai e mult pana departe, dar treaba se misca incet, incet. eCostin mai sustine zona de nisa, dar MadMike are si el dreptate. Media de varsta este mica pentru experienta pentru anumite nise.
Si in prezent cine ar sustine site-urile/blogurile de nisa? Multe nu sunt bagate in seama, nu sunt luate in calcul. Multi nu constientizeaza ca nisa nu mai poate produce zeci de mii de unici si deci nu baga bani in site-urile de nisa.
Vezi zona de IT unde sunt putine companii care investesc strict in aceste site-uri, restul facand investii tot pe zone generaliste cu trafic mare si irelevant.
Iar pe zona nisata fara un anumit buget te dezvolti greu. E un fel de cerc vicios…
Cristi, sunt deja destule bloguri de nisa in Ro. Trebuie doar sa le cauti.
spre exemplu pe nisa Self-Help cineva a gasit peste 50
http://1cartepesaptamana.ro/bloguri-romanesti-dezvoltare-personala/
Culinare stiu o gramada. Pe nisa Do it yourself stiu cel putin 10. Ca nu sunt cunoscute e altceva, nici nu au cum sa ia atata trafic ca cele generaliste dar convertesc mult mai bine pe nisa lor.
@Florin Grozea
Sigur ca mai este mult pana departe, dar ideea e ca daca iti faci un astfel de blog acum castigi enorm cand va fi sa vina vremea. Caci cei care se apuca de treaba doar atunci cand va fi piata, apoi tare buni trebuie sa fie sa le iasa :D
@MadMike
De unde ai informatia asta cu varsta medie a blogosferei romanesti e destul de mica? Caci daca te bazezi pe ”asa mi se pare mie”, atunci iti spun ca mie mi se pare fix invers. Plus ca aici vorbim de varsta medie a celor care au expertiza, cum bine zici, sa sustina un blog de nisa, iar aici anii se aduna considerabil :) Cat despre faptul ca nu ai gasit bloguri de nisa care merita citite, sa stii ca ma intristezi… Sunt multe, chiar foarte multe. O sa fac eu o lista personala cu ele cand imi fac vreme si apoi mai povestim.
@BogDan
Nu ma supar, dar as prefera sa iti spui si tu parerea in contra. Adica sa reactionezi cu argumente la parerea lui :)
@Sorin – daca pleci de la ideea sa faci bani din publicitate cu un blog de nisa s-ar putea sa mori de foame pana scoti primii bani de shaorma.
Ideea unui blog de nisa e sa iti vinzi expertiza sau pasiunea pe un domeniu. Sunt moduri mai bune de a face asta decat sa astepti advertiseri sa-si puna reclamele la tine sau sa alergi dupa ei. E o discutie lunga asta cu blogurile de nisa si eu nu sustin deloc partea traditionala a blogosferei care tinde sa creada ca tot ce trebuie e sa ai parte de niste campanii de la advertiseri.
Va pot da nume de bloguri romanesti de nisa care castiga mai mult decat blogurile generaliste cunoscute facand altceva decat sa fie implicate in campanii. Daca vreti detalii si cifre stiti cum ma gasiti. :)
P.S. Si nu e vorba de adsense :)
bloguri de nisa exista si sunt cateva foarte interesante. … dar au nevoie de sprijin si suport din partea blogerilor consacrati :D
@Sorin
Repet intrebarea: de unde stii tu ca media de varsta e mica? Ai un studiu? Sau te bazezi doar pe parerea ta? Caz in care nu m-as baza foarte tare pe ea, fara suparare :) Caci s-ar putea sa te aflli in acea camera a ecourilor care sa te fenteze :)
@Adrian Soare
Crede-ma ca stiu ca sunt si le citesc cu sarguinta. Ma rog, cele care sunt pe domeniul meu cat de cat :) Dar ideea pe care o zic eu este nu ca ele exista ci ca nu sunt atat de multe pe cat ar trebui si pe cate nise s-ar putea presta. Nu vorbim aici de bloguri de nisa care sa fie main-ul mainstreamului, ca sa zic asa :)) Dar nici ca acum unde sunt doar cateva nise aglomerate (dar nici intr-un caz la fel de aglomerate ca dincolo, no way) si in rest pauza. Altfel spus, as vrea sa vad ca blogurile de nisa incep sa devina o piata, nu accidente cum sunt acum. Faine, minunate, dar, totuși, accidente :)
@Cristi, ai dreptate aici. Problema blogurilor de nisa este ca oamenii incep un blog pe o nisa de care sunt pasionati dar nu privesc asta de la inceput ca pe un business, cu seriozitate. De-asta ies in evidenta doar cateva, destul de putine.
Vorbeam de stimatul domn cu bâta de kilărit zombie :))
În altă ordine de idei, ştii că la un moment dat am transformat defunctul demaio.info într-un blog de rock. Blog, care va să zică, nu site. A durat vreo 3 luni până ce reprezentanţii minunaţi ai unui site de rock au detectat minunea, au detectat şi o greşeală, că spre deosebire de ei eu mai mergeam şi la muncă şi na, am scăpat un amănunt, şi au pornit o sarabandă care a dus la închiderea definitivă a blogului. Din acea clipă demaio.info a încetat să mai existe, mergând mai departe doar prieteniile pe care le-am legat cu cei care se înhămaseră la treaba asta. Nu ştiu dacă aş mai încerca vreodată să păşesc pe drumul ăsta. Am senzaţia că la noi orice iniţiativă trebuie mai întâi să treacă prin coridorul românesc de flegme, pentru a fi luată în serios şi pusă unde îi este locul. Şi nu mai sunt omul care să se bată cu aşa ceva.
Altfel, sunt destule zone care pot fi atacate cu un blog şi pe care se poate face treabă bună. Am câteva idei, dar cum vreau să-i las pe antreprenori să se descurce singuri, am să le ţin sub tăcere :)
@BogDan
Cuuuuuum? Din cauza unui cacat de asta ai inchis demaio.info???? Nu cred, mah, nu cred asa ceva… Imi vine sa te iau de pleata si sa te dau cu capul de tastatura, zau :)) Pai de astea se intampla tot timpul. E, daca vrei, una din conditiile sa poti trece mai departe. Astea trebe sa te intareasca, nu sa te bage in boala, bre :) Bine ca nu ai renuntat pe blogul tau la cronicile alea, ti-am mai zis. Dar poate te reapuci, numa zic :D
Da, ăla a fost momentul, din nefericire. Eram prea plin de mizerie şi riscam să pierd şi altele, nu doar un amărât de blog. Altfel, cronicile ştii unde le public, şi sper că le voi publica şi de acum încolo :) Am făcut trecerea de la blog la job, ca să zic aşa, şi asta a fost revanşa mea după acel moment. Cât despre reapucat, am să mă apuc eu de ceva, dar va mai dura până apare domeniul şi hostingul, că mi-e lene :))
@BogDan
Hmmm, pai daca ai ganduri serioase poate ne incuscrim cumva :D Caci imi pare ca avem mare nevoie de asa ceva. Apropo de nise :)
@BogDan Mai devreme sau mai tarziu, cand ai un blog o sa te lovesti si de „flegme” cum le zici tu. In ultimii doi ani si ceva am strans cateva exemple de-ti sta mintea in loc. Dar daca tii blogul ala pentru ca esti pasionat de domeniu, iti place sa scrii si sa impartasesti experientele tale cu ceilalti, comentariile rautacioase si acuzele nefondate sunt detalii peste care ar trebui sa treci in zbor.
=))
Asta ne mai trebuie! Echilibrul tău şi impetuozitatea mea de tip buldozer :))
Şi nu ştiu dacă va fi nişă. E de văzut.
@Adriana – Ştiu asta din 2007. Şi o ştiu din ambele părţi ale problemei, să nu crezi că sunt vreun sfânt :) Been there, done that. Ce am spus eu mai sus a fost momentul când am decis că linia aia trebuie decuplată, că deja lua bradul foc :))
Blogul de nişă îl construieşti mai greu ca pe unul generalist, ai mult de muncă la el, nu-i uşor deloc să scrii despre acelaşi şi acelaşi subiect luni, ani întregi, dar când îl aduci la un nivel acceptabil de trafic, aduni o comunitate solidă în spatele lui, satisfacţiile sunt din ce în ce mai mari.
Părerea mea că vremea blogurilor de nişă a venit demult, de prin 2009-2010, acum e perioada în care urmărim care rezistă şi care clachează.
@Vasile Manu
Daca astea sunt toate blogurile de nisa pe care le poate da Romania, atunci e bai. Ce ma conforteaza este, insa, faptul ca stiu ca te afli intr-o mare eroare cand zici asta. In stilul tau unic si inconfundabil, dar tot eroare se numeste :)) Punem pariu, daca vrei, si peste doi ani te astept sa il onorezi :D
Vasile, nu pot sa nu observ ca-ti place sa fii captain obvious.
@cristian, no pai bloguri de nisa stiu eu, cel putin 5 daca vorbim despre bere :))
@Vasile Manu – Blogul îl construieşti greu, în general. În spatele fiecărui blog de succes din lumea asta (fie că are succes ca informaţie, fie ca vânzări :d) stă multă muncă. Ştii tu, unii se trezesc de dimineaţă şi bagă materiale de la prima oră. Şi aceeaşi unii se culcă noaptea, la ore mici, tot pentru a mai băga ceva materiale. Nu mai discut de meet-uri, conferinţe şi altele în aceeaşi cheie, prin care navighează ca bricul Mircea pe mare. Ce spui tu mai sus e că nu crezi în blogurile de nişă pentru că nu înţelegi să munceşti atât la ele. De fapt, tu nu spui foarte multe mai sus, sunt câteva truisme de gen „dacă aduni o comunitate, o să merite” şi „trebuie să munceşti ca să faci un blog”, plus total greşita „s-a dus cu blogurile de nişă, nu mai vrea nimeni să muncească”. Din punctul meu de vedere, ăla de om cu blog din 2007 şi hârşit prin bătălii la care ţie ţi-ar scăpa maioneza pe jos, NU există încă o sedimentare a blogurilor de nişă. Sunt zone care sunt acoperite, dar slab din punct de vedere al calităţii (căci blogul e făcut mai ales de calitate, nu de cantitate…), şi sunt zone care nu sunt acoperite. Cum am spus mai sus, ştiu eu vreo trei prin care aş putea să mă strecor, dar te las pe tine să le descoperi, că na, eşti antreprenor şi ai idei :)
ca un blogger nisat sustin ca e greu, e greu sa aduni trafic, e greu sa convingi lumea sa investeasca incredere si bani in tine si nu ala cu 5.000 de unici, chiar daca nu prea are legatura cu ce vrea clientul sa vanda. Cam in 2 ani eu cred ca lucrurile se vor schimba destul de vizbil, pana atunci scriem si mergem mai departe.
PS Pe langa cunostinte, pentru un blog nisat trebuie si multa, dar multa pasiune.
Wow, cum a atins-o Andrei pe asta! Da!
Aşadar, de ce preferă clienţii bloguri cu X mii de unici, dar departe de a fi pe faleza lor, în detrimentul unor bloguri scrise bine, cu X zeci/sute unici, aflate pe domeniul de interes? Desigur, awareness-ul, cum se exprimă maimuţele alea rujate de prin departamentele de PR, contează. Dar contează cantitatea lui, sau calitatea oferită de cineva care se desfăşoară cu toate forţele pe segmentul targetat de companie, ca să folosesc un alt termen caracteristic piariţelor? :)
La noi am vazut ca s-a facut nisarea mai mult pe bucatarie, beautym sport (Doar il stii pe Cosmin care scrie povesti despre sport) . Este bine. Eu astept blogurile pe constructi, hand made etc. Mai observasem o serie de bloguri care scriu povesti. Ma refer la oamenii aia pe care, acm 50 de ani i-am fi citit prin reviste literare, carti de proza scruta – etc. Eu de altfel mi-am nisat un blog, care a fost n proiect pilot *in 2011* iar acum am vazut ce pot sa mai fac cu el si ana cand ajunge la o frma care ma multumeste – zic eu – va fi tot pilot.
Eu am facut blogul asta din pura pasiune,nu cred ca as putea sa public enspe mii de chestii din toate domeniile.La asta ma pricep cel mai bine si asta fac,in rest ce va fi am sa vad pe parcurs,momentan sunt la inceput de drum.
Pingback: Blog de nisa sau generalist? « Alina Gorghiu Blog
Măi, eu zic că treaba cu blogurile de nișă e simplă. Ele există, dar nu știu prea mulți de ele tocmai pentru că sunt nișate, cei care sunt pasionați de domeniul respectiv le găsesc. Dacă ar știi toți de ele nu ar mai fi bloguri de nișă ci bloguri generaliste, nu?
Totuși, e mai greu să faci bani cu un blog de nișă dacă nu e o nișă foarte dezolvată, de ex nu poți compara un blog despre gadgeturi cu unul despre creșterea bonsailor.
Tot timpul va fi loc in piata pt bloguri, indiferent daca de nisa sau nu .
Din ce in ce mai multi romani folosesc internetul, nu zic ca lucrurile sunt la inceput insa sunt convins ca mai este mult loc in orice domeniu in Romania asa ca ……..Tot inainte
Nu cred sa vedem prea curand bloguri de nisa serioase ori cunoscute in Romania pentru ca nu exista o cerere de asa ceva. Oamenii vor sa se certe, sa rada, sa uite de problemel de zi cu zi cand ajung pe internet. O mare parte a succesului din blogosfera se bazeaza pe comentarii, pe polemicile iscate, uneori chiar mai mult decat pe continutul articolului si culmea, raman cele mai citite si interesante bloguri.
Pe de alta parte, mergand invers, cei mai multi se apuca de un blog azi ca sa castige bani din el, iar un blog de nisa inseamna in primul rand pasiune, informatie, munca si undeva, candva, poate si bani. Nu prea exista oamenii aia pasionati, azi se cauta banii, de preferat cash.
@chinezu: sigur mai sunt domenii neexploatate inca in blogosfera, dar trebuie sa ne punem intrebarea exista si audienta pentru ele. De exemplu, daca ne punem şi ocupam nişa dedicată legumelor (nu e o idee rea :)) ) trebuie să ne punem serios problema dacă va avea şi cine să intre să citească ce scriem noi pe blog, când sunt doar 3 milioane de cititori de bloguri în România, şi bag mâna în foc că din ăştia nu ştiu dacă sunt mai mult de 20 care să fie interesaţi să citească despre legume. Oricum, ai înţeles ideea, sper :) Trebuie să ne gândim serios dacă o să avem şi audienţa necesară unui blog pe o nişă liberă, adică dacă merită să ne obosim să muncim pentru 20 de unici sau pentru 200/zi.
Eu m-am referit că majoritatea blogurilor de nişă sunt ocupate, pe principalele subiecte de interes maxim în .ro (fotbal, politica, muzica, fashion şi filme), astea şi-au început activitatea prin 2008-2010, unele. Am uitat să specific asta în primul comentariu, my bad…
Nu mai fac pariuri cu nimeni că la norocul meu inexistent, n-ai adversar :)))
@BogDan: îmi place cum gândeşti, să ştii :)) Da ai dreptate, orice blog îl construieşti greu în general, îţi trebuie timp şi răbdare ca să-l aduci la un nivel decent. Eu m-am referit că pe un blog de nişă ai mai mult de muncă ca pe unul generalist, părerea mea. Şi îţi spun şi de ce, pentru că pe cel de nişă vei lucra cu un singur subiect, nu poţi să diversifici textele şi găseşti mai greu informaţii când scrii despre un singur lucru. Aşa, când ai un blog generalist, nu trebuie să-ţi faci griji că n-ai ce scrie, ai de unde alege.
@Vasile Manu – Ai să râzi, dar consider că este infinit mai uşor să lucrezi pe o singură direcţie. Explicaţia e simplă, nu „spargi” resursele pe care le ai în mai multe direcţii. Cum s-ar spune, nu alergi după X iepuri, cum frumos declară spiritualitatea românească de Dâmboviţa. Concentrarea pe o singură nişă (să traducem pentru piariste, adică „targetarea”, tutelor!) poate produce rezultate într-un timp mult mai scurt, de vreme ce ai totul la îndemână pentru a te ocupa de ea. Şi mă refer aici la cultura necesară nişei vizate, la capacitatea de a scrie decent şi româneşte şi la timpul necesar pentru dezvoltarea blogului.
PS – Să mă scuzi, dar ultima frază trebuie s-o explic din nou piariţelor: know-how şi blog-timing, dragele mele! Să mă iertaţi că vorbesc aşa româneşte cu voi :))
@Vasile Manu – Pentru că nu am cum să editez, că diavolul ăsta cu ochi oblici care ţine site-ul vrea să ne prindă toate greşelile în original, mă simt dator să mai dau o explicaţie :)) Ceea ce reprezintă acum blogul de nişă era reprezentat de presa de proximitate pe vremea când treceam eu pe la facultate, ca să am de unde să vin, de preferinţă cu vreo colegă, să-i arăt timbrele :)) Adică reviste dedicate unui anume segment: ştiinţă şi tehnică, umor, şah, culinare şi altele în aceeaşi cheie. Toate au avut publicul lor, până în clipa în care au apărut gazetele care scriu despre tot şi nimic.
Avantajul în online este că poţi proiecta tu nevoile publicului şi, mai ales, că publicul îţi poate proiecta el nevoie sale :)
Pingback: Linkuri de weekend
Pingback: Despre blogurile de nisa: spam vs calitate | Haotik Note-Blog
Să vă spun eu cum am ajuns la un blog de nișă, pe care câteodată așa îmi vine să îl las.
Am început să scriu un blog generalist încă de prin 2005, prin 2007 am zis eu că o parte din articolele în care vorbeam de turism și turism online (deh, de la studii se trage) și călătorii ar sta mai bine într-un blog nișat.
Și am început unul pe wordpress.com. Prin 2009 am luat un domeniu și l-am făcut și mai nișat. Articolele de călătorii le-am trecut într-un ghid turistic pe care îl dezvolt în paralele cu blogul atunci când am ocazia. Blog despre turismul electronic în .ro. Pentru scrut timp am scris și în engleză despre același lucru. Am abandonat ideea.
Ei bine, abia prin 2010 au început să se vadă rezultatele nopților nedormite. Și nu, nu de bani vorbim, ci de awareness, evenimente și 2 campanii în schimbul altor servicii.
Câteodată îmi vine să îmi bag picioarele în el de blog și să îmi văd de alte lucruri, dar mă încurajează modelele din afară și aștept clipa în care mi se va face vreo ofertă :)) din partea vreunui sit mai cu moț. Până atunci, mai am nopți de pierdut și articole de scris (nu mai puțin de 25 de idei în draft, pe care aștept să le leg cu detalii din piața ca să se nască câte un articol).
Cât despre monetizare, mă joc cu programele de afiliere. Rezultate 0, nr. de click-uri se resetează de la o săptămână la alta, deci nici din asta nu pot câștiga. Experiența … de nedescris! :)
Măi Chinezule tocmai am trimis un link cu acest articol unui prieten de al meu,de la noi din TM,care are chiar un blog asemănător cu ciudre şi multe chestii ce le foloseaam când eram mici.
Nu ştiu câţi bani face sau dacă face de-o bere,dar nu se ştie după cum spui ce va fi pe viitor.
Şi va, fi numai că trebuie să avem răbdare multă de tot…site-ul e pistruiatu.ro.
Blogurile, de nisa sau nu, pot avea in mare, 2 directii. Una lucrativa si una distractiva. Cele doua pot merge foarte bine si impreuna insa pot spune ca asta nu e cazul meu.
Pe pistruiatu.ro am inceput sa scriu si sa recreez jucariile artizanale din vremea copilariei (anii 80) din placere, si placerea a ramas inca vie chiar daca nu „ies bani” din asta. NU cred ca din tot ce facem trebuie sa aibe componenta financiara. Asa cum scrie si Petrvs mai sus: Experiența … de nedescris! :)
By the way … baiatu cu prastiile este in bookmark-urile mele ;-)
Chiar eram curioasa sa vad ce realizezi dar din pacate site-ul nu mai functioneaza ..(((
Pingback: Astăzi vă recomand un blog de nișă | Chinezu
Pingback: Ia să încep eu să vă povestesc despre niște bloguri de nișă | Chinezu
Salut!Nu am citit toate raspunsurile la tema,nici nu era cazul, insa am convingerea ca sunt cam singurul care spune ca face una si simte alta,adica repar ce strica altii in sens de electronice si alte bravuri fabricate de mama noastra cea noua de 20 de ani numita China,fara aluzie la tine caci nu are sens…Ideea e ca trebuia sa ma apuc de pictura dupa 90 imediat si sa fac dracu ceva cu talentul meu,cred ca atunci era momentul,sau nici acum nu e tarziu…de regula asa se zice,insa acest gen de scuza pentru mai tarziu e compatibil inafara granitelor Romaniei, acum…asta vis-a-vis cam de orice domeniu,asa ca stau binisor in banca mea si fac pe electronistul si,asa cum spuneam, repar ce strica altii si intre timp imi fac un blog de arta a mea,l-am facut deja,cu gandul la Grigorescu si Brancusi si la mine si la nimic din ce va fi.Pe scurt,ai inteles raspunsul meu la tema ta!In rest, sa auzim de vesti bune!
Romanii sunt ingeniosi si paradoxali . Tot ce fac se raporteaza la natura balcanica a noastra . Oriunde am merge tot ca atare suntem priviti .
Pingback: În cât timp scoţi bani dintr-un blog de nişă? • Chinezu
„O sa fac eu o lista personala cu ele cand imi fac vreme si apoi mai povestim.”
Ai facut lista sau urmeaza sa o faci, mi-as dori sa gasesc si sa citesc o astfel de lista. Multumesc! :)
Acum s-au schimbat putin timpurile, si e cam greu sa faci un blog de succes fara a sti cum sa-l promovez la publicul tinta corect.