Gesturile simple care ne definesc ca oameni

Am eu o terorie. Probată în mulți ani de când m-am intersectat cu tot felul de oameni, cu tot felul de gândiri și de mentalități. Căci așa este lumea, de o diversitate care dacă nu te copleșește, te face să îți placă :) Ok, poate e mult spus teorie. Așa că hai să îi spunem, cu un arhaism înduioșător de-a dreptul, o serie de învățăminte pe care le-am bifat până am ajuns la această venerabilă etate care imediat bate spre prefixul cu 4 în față :)

Gesturile simple sunt cele care, de enorm de multe ori, ne definesc ca oameni. Gesturile pe care le facem fără să ne gândim prea mult, pe care le facem pentru că așa am simțit în momentul acela. Și ale căror urmări nu de interesează deloc. Gesturi pe care le facem pentru că așa ne-au spus sufletul, inima, conștiința. Și cu care ne încărcăm bateriile vitale pentru a reuși să mergem mai departe cu credința că lumea este mai bună nu neapărat pentru că ceilalți sunt mai buni cu tine, ci pentru că tu ești mai bun cu ceilalți.

De Andrei Roșu sper că ați auzit. Nu e mare vedetă, nu îl vedeți toată ziua pe la televizor sau pe paginile ziarelor. Și nici măcar, din păcate, zic eu, nu îl vedem prea prezent pe bloguri. Deși (și mă emoționez un pic acum când scriu asta) ceea ce a realizat el este fabulos. Nu găsesc alt cuvânt pentru a descrie fenomenala sa performanță. Și nici măcar nu caut altul.

Când a intrat în Cartea Recordurilor, am scris câteva rânduri. Pline de emoție și de mândrie. Dar și de o mare vină că trăiesc într-o țară care (încă – da, știu, sunt un optimist…) are prioritățile inspiraționale într-o devălmășie descuranjantă. Și care țară nu găsește acele resurse fundamentale pentru îndreptarea spinării naționale ca să se bucure pentru cei care, de întristător de multe ori, se bucură ei în locul ei, în locul nostru.

Andrei a văzut ce am scris și mi-a dat un SMS în care mi-a mulțumit. Acele câteva cuvinte m-au emoționat. Din nou. Pentru că era un gest simplu, de la un om căruia ar trebui să îi mulțumim noi pentru ceea ce face pentru noi, nu invers. Iar astăzi dimineață Andrei m-a sunat să mă întrebe dacă sunt la birou. Și a venit și mi-a adus o bere din Brazilia.

Un gest simplu. De la un mare om. Respect, Andrei Roșu!

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.