Despre despăgubirile când îți strici mașina din cauza gropilor

Mi se pare mie sau anul acesta parcă nu sunt atât de multe gropi în asfalt? Bine, e drept că eu am luat de mai multă vreme decizia să circul cu mașina doar în caz de stejar extremă urgență, așa că nu sunt cel mai indicat să vă spun ce și cum :D Dar pentru cei care înjurați când mașina voastră ia o groapă în plin coracon, i-am rugat pe prietenii mei de la asiguraridiverse.ro să scrie un guest post despre cum poți să primești bani de la societățile de asigurari în caz de buba din cauză de groapă :)

In ultima vreme s-a batut apa in piua din ce in ce mai mult cu privire la zapada, viscol, ger. Nu exista buletin de stiri din care sa lipseasca un reportaj SOC, explicand cat de tragica este starea drumurilor din tara noastra. Aceasta dramatizare si amplificare chiar te face sa crezi uneori.

A disparut zapada si au aparut ele. Sa nu dezamageasca pe nimeni sunt de toate dimensiunile. Unele micute, pe care pivotii si bucsele abia le simt. Altele putin mai mari, care nu vor dezamagi niciodata un capac de roata; el intotdeauna va ramane acolo dupa ce vei trece tu, drumetule. Amintim de cele in care jantele capata cu totul alta forma, uneori sfidand legile fizicii. Totusi sa nu le uitam pe acelea care isi doresc sa se lubrifieze cu uleiul din motorul masinii. Da, v-ati prins cu totii, vorbim despre gropile de dupa zapada.

Binenteles, pagubele nu vor intarzia sa apara. Fiecare asigurator trateaza problema daunelor provocate de situatia drumurilor:

BCR Asigurari: “se acorda despagubiri pentru daunele produse jantelor si altor parti componente ale autoturismului( amortizor, fuzeta etc) care s-au produs simultan cu celelalte riscuri asigurate

GENERALI: “nu despagubeste daunele  produse  anvelopelor,  jantelor,  amortizoarelor,  articulaţiilor  autovehiculului  în  absenţa  producerii  unui risc prevăzut  la  “Avarii Accidentale”  şi   “Evenimente  naturale”  din  care  să rezulte  avarierea  şi  a  altor  părţi componente ale autovehiculului”

OMNIASIG: “nu acorda despagubiri pentru  ruperea fuzetelor, a amortizoarelor, a arcurilor, a supapelor, a pinioanelor, spargerea pistoanelor, deschiderea capotei, explozia pneurilor în timpul mersului, griparea motorului sau a cutiei de viteze, decat in cazul in care acestea au survenit in urma unui risc asigurat”

ALLIANZ: “despagubele daunele produse jantelor şi pneurilor, dar nu datorita uzurii acestora, ci datorita producerii unui risc asigurat”

Apar pe la televizor si in anumite publicatii, persoane neavizate care isi dau cu parerea despre companiile de asigurare din Romania, gradul lor de credibilitate si mai ales “daca platesc sau nu”.

Stim cu totii ce inseamna o polita CASCO sau RCA, asadar mare atentie la conditiile de asigurare atunci cand incheiati o polita, dar mai ales polita sa satisfaca nevoile dumneavoastra!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)