Vizita în atelierul Lenei Criveanu

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Textul de mai jos este un guest post semnat de Dan Ciprian, ambasador al Republicii Culturale Chinezu :)

De fiecare dată când ajung în București realizez că aş fi mort fără GPS. Tot el m-a dus fără probleme Vineri și la atelierul de creație al Lenei Criveanu, ce se află în apropierea pieţei Matache. Nu știam ce urmează să se întâmple acolo. Știam doar că este un eveniment ce are legătură cu lumea fashion.

Nu am ajuns printr-o invitație directă, ci datorită lui Chinezu, care fiind plecat la #rigamichelin m-a ales pe mine ca ambasador. Mi-am dorit mult să ajung și pentru că visez să ajung într-o bună zi și fotograf în acest domeniu. Multumesc maestre!

M-a întâmpinat Anca, ea fiind și cea care a organizat această întâlnire între designer și bloggeri. La întalnire au mai participat KorinaMS, Ruxa, Julie si Razvanbb.

Lena m-a impresionat din prima. Cunosc bărbați care nu știu să strângă mâna ca ea. O strângere destul de puternică ca să îmi inspire multă determinare și încredere dar în același timp și delicată.

După ce am făcut toţi cunoştinţă ne-am pus pe discutat. S-au atins mai multe aspecte, plecând de culisele festivalurilor de modă, pasiunea pe care o are Lena pentru munca sa, cum a ajuns să facă asta și ajungând la păreri despre viață în general. Mi-am format astfel o idee și despre omul Lena Criveanu. Șansa omenirii, spune Lena, stă în pasiunea depusă în ceea ce facem și în iubire. Este o idealistă, fără doar și poate. Dacă nu ar fi fost ar fi plecat de mult timp din România.

Însă a ales să rămână în ţară şi să facă ceva. Şi cred că o face destul de bine, având în vedere că ea tocmai a reprezentat anul acesta pt a doua oară România la Berlin Fashion Week.

La iniţiativa Ancăi, şi având în spate experiența de la Berlin, unde bloggerii aveau un statut mai bun decât ziariştii, Lena a hotărât să urmeze și ea această cale. Asta și pentru că bloggerii sunt mai credibili decât majoritatea presei și probabil nici nu denaturează mesajul. Noi, în calitate de bloggeri, nu puteam fi decât de acord cu această decizie.

Presa din România suferă de o superficialitate ce aduce practic atingere mesajului transmis de designeri. Designerul este un artist, iar designul este o artă ca oricare alta. Artiștii creează plecând de la o anumită idee. Consumatorul e liber să interpreteze mesajul transmis așa cum crede, însă presa se presupune a face ceva eforturi în a nu denatura mesajul.

Imediat după startul discuției am realizat cât de necesară este o astfel de comunicare pt. un designer și pentru potențialii clienți. Așa cum ne-a spus și Lena, primul pas în alegerea hainelor este să te cunoști. Apoi, cunoscând acest lucru, trebuie să determini ce vrei să comunici cu stilul tău vestimentar. Analizând apoi oferta vestimentară și înțelegând mesajul transmis de anumite stiluri, alegi în consecință. Și cum ai putea să realizezi toate astea bazându-te pe informații complet eronate despre o anumită colecție.

Printre altele, Lena a promis că va creea și o colecție dedicată bărbaților, nespecificând însă o dată exactă. Asta și pentru că, spune ea, bărbații au început să scape de burți și să fie din ce în ce mai atenți cu lookul lor (vă dați seama că la faza asta mi-am supt pe loc burta). De altfel mi se pare normal … daca există cerere să apară și oferta.

Acestea fiind spuse, abia aştept să văd prezentarea de săptămâna aceasta, mai ales că Lena a spus că formatul prezentării va fi ceva mai diferit decât la o defilare normală. Este colecţia care a reprezentat România la Berlin Fashion Week.

In final cateva fotografii pe care le-am facut in cadrul intalnirii.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Vizita în atelierul Lenei Criveanu”

  1. Pingback: In tango step by Lena Criveanu « Republica Culturală Chineză

  2. Pingback: Lately … | Ciprian Neculai

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)