Tatăl Fantomă bântuie în curând prin cinematografe

Mai precis, de la 1 martie încolo bântuie Tatăl Fantomă pe marile ecrane, cu Marcel Iureș într-un rol atipic, făcut după o poveste a lui Barry Gifford, scenaristul preferat al domnului David Lynch și cu Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc împreună în același film după hăhăăă, mulți ani.

Povestea filmului e tare interesantă, la fel de interesantă ca, sperăm, filmul. :) Pe scurt, cum stau lucrurile?

Barry Gifford e un domn scriitor și scenarist care, pe lângă scrierea multor romane, povestiri și eseuri, a colaborat îndeaproape cu un alt domn care ne place mult, Lynch pe numele său. Primul a fost Wild at Heart cu Nicolas Cage și Laura Dern în rolurile principale, care a câștigat Marele Premiu la Cannes și i-a adus lui Gifford confirmarea şi celebritatea mondială. A urmat Lost Highway, tot în regia lui David Lynch. Împreună cu Matt Dillon a făcut City of Ghosts și pentru regia lui Álex de la Iglesia, Perdida Durango, a construit un scenariu de film noir, în care a preluat un personaj din Wild at Heart, dezvoltându-i povestea.

Ei bine, domnul Gifford a aflat că are origini românești (de aici se trage totul, vă spunem!).  A venit la TIFF pentru a susține un seminar de scenaristică și aici l-a cunoscut pe Lucian Georgescu. Împreună au pornit într-o călătorie prin Bucovina, Barry căutându-și originile. Da, da, e vorba de acel Lucian Goergescu, cunoscutul publicitar român, unul dintre primii oameni de comunicare de la noi.

L-am întâlnit pe Barry la TIFF, unde am susținut împreună un seminar de scenaristică, Gifford fiind membru al juriului Festivalului. Am plecat împreună într-o călătorie improvizată, traversînd cu mașina munții și oprind din loc în loc în orașele bucovinene pentru a căuta acul în carul cu fîn – singurul indiciu fiind numele de familie al bunicilor scriitorului – Stein – și faptul că ei emigraseră dintr-o fostă provincie a Imperiului Austro Ungar – Bucovina. Aproape de granița cu Ucraina ne-am oprit în Siret și în sinagoga orașului am descoperit pe o piatră inscripția numelui de familie. “Hai să plecăm. Nu vreau sa știu dacă acesta este cu adevărat bunicul meu. Mistery is better than truth” a încheiat Barry în stilul “Lost Highway” – Lucian Georgescu

Barry a scris o nuvelă despre călătoria lui prin România și nuvela, tam-tam, a stat la baza filmului Tatăl Fantomă! :) Ba chiar Barry Gifford a contribuit la scenariu. Regia? Prietenul și partenerul său de drum, Lucian Georgescu, bineînțeles.

Marcel Iureș este la prima apariție într-un rol cu accente comice, într-un personaj visător, îndrăgostit, zâmbitor, un pic naiv. „Tatăl fantomă” este povestea profesorului american Robert Traum (Marcel Iureș), care și-a dedicat viața studiului și pe care nimeni nu și-l poate imagina capabil de aventuri pline de suspans în necunoscut. Mr. Traum decide să își ia un an sabatic și să vină în România. Avem de-a face cu un road trip deci, pe alocuri amuzant, pe alocuri nostalgic, uneori fantastic.

Filmul va avea premiera pe 1 martie în România.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Tatăl Fantomă bântuie în curând prin cinematografe”

  1. Pingback: Câteva cuvinte (cam de prisos…) despre Marcel Iureș « Republica Culturală Chineză

  2. Pingback: Campaniile saptamanii 20-26 februarie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)