Sâmbătă la B1 TV, duminică la Antena 3. Vreți ACTA?

Later edit: Iar în seara asta, de la 23.00, la Realitatea :)

Dap, cam ăsta este ”programul TV” pe care îl execut în weekendul acesta :) Sâmbătă, de la ora 11.00, mă puteți vedea (dar numai dacă doriți, desigur :D) împreună cu Florin Grozea, pe B1TV. Iar duminică, de la 15.00, pe Antena 3. Subiectul principal, firește, ACTA.

Ocazie cu care fac și un sondaj acilea. Votați cu încredere. Nu că nu aș ști cum o să iasă rezultatul, dar altfel plec la luptă dacă văd că și voi sunteți pe felie :D

Și vă rog să îmi ziceți și ce părere aveți despre ACTA. Cu accent pe părțile sale bune. Dacă le găsiți, firește :))

[polldaddy poll=5952376]

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

16 thoughts on “Sâmbătă la B1 TV, duminică la Antena 3. Vreți ACTA?”

  1. Din punctul de vedere al unei persoane care incearca sa isi castige existenta lucrand in industria de jocuri spun NU, nu avem nevoie de ACTA. Din ce am citit eu, si da, mi-am aruncat un ochi peste act, pot sa spun ca acest lucru nu face altceva decat sa reduca sansele sa supravietuiesc in aceasta industrie. Si voi oferii un expemplu:

    – Am realizat un joc ce ofera si mod de joc multiplayer. Am o comunitate formata din mai multi jucatori, fiecare participand la eventuri, si facand parte din clanuri. Jocul meu prospera datorita reclamei facute de catre jucatori, acestia uploadand clipuri cu ei in timpul meciurilor, acestea cuprizand segventele importante. Pe fundal se aude o melodie copyrighted, inclusa de catre unul din jucatori. Din cauza acestui „Accord impotriva contrafaceri” clipurile de genu nu numai ca vor fi sterse/blocate, userii mei vor avea de suferit, si odata cu ei, si eu.

    Aseara, pe TVR1, in emisiunea „Judeca Tu” se vorbea despre cat de periculos este acest ACORD pentru userul normal (userul „Facebook” cum era numit). Domnul care a venit din partea ministerului (cred), spunea ca un user normal nu poate sa fie dat in judecata/amendat daca „pirateaza” melodii. Acest lucrul se intampla la ora actuala si fara acta. De exemplu, o femeie din SUA datoreaza cateva milioane de dolari pentru ca downloadat 26 de melodii folosind aplicatia KAZAM. Alti tineri sunt in aceasi situatie.

    Tratatul in sine mi se pare foarte vag si lasa mult loc de interpretare. O lege, act, accord, etc nu trebuie sa permita aplicarea sa in functie de cum este interpretate. Bun, o colocare de cuvinte mai buna nu e posibila sa zicem. Solutia ar fi sa adauge CAUZE CLARE in care sa spuna in ce situatie o persoana nu e trasa la raspundere/sanctionata, daca face X sau Y.

    Si legat de transformarea ISP-urilor in politie si incalcarea dreptului la intimitate… Pai de ce nu incep sa imi citeasca si mailurile? Daca acolo am trimis informatii despre cum poate fi recreat un anumit MP3? Tot sharing si piraterie ar fi. In fond, cel putin in domeniu online, acta face mai mult rau decat bine.

    Cel putin aceasta este parerea mea.

  2. Ca orice lucru trebuie analizat din ambele puncte de vedere. Dacă ești producător de muzică, soft, film, orice, atunci este ok. Dacă ești doar un simplu utilizator de internet care nu are bani destui să-și cumpere muzica, filmul, softul, atunci nu. Faza cu ACTA cred că este direct proporțională cu nivelul de trai. Dacă-mi permit să-mi cumpăr un film nou pe BluRay cu 120 RON, este ok. Dacă nu, caut soluții … :-)

  3. @RBoy, nu este OK daca esti producator! Sa presupunem prin absurd, ca eu sunt producator la o casa de discuri, iar in lume exista 200 de oameni (e o Planeta mica, ce sa Ii facem). Din aia 200, 5 imi cumpara albumele, 195 le pirateaza! Sa presupunem de asemenea ca ACTA e in vigoare! Ce ar insemna asta pentru mine? Ca 195 de oameni ar fi arestati si ar ajunge in inchisoare!

    Eu nu castig nimic, cei care nu au cumparat, nu au cumparat! Eu nu am primit nici un ban din asta, si ba chiar mai mult, mi-am pierdut si din fani, si posibili cumparatori.

  4. Ca o alta ordine de idei (tot pe subiectul ACTA), e vorba si de modul VAG in care este redactata. Cum ziceam mai sus, daca se lasa loc de interpretare, atunci riscam sa ajungem la aceasi problema pe care o au unele firme cu PMC (Personalized Media Content). Aceasta firma detine un portofoliu de patente vag definite, dar care totusi au fost aprobate.

    La 16 ani dupa aprobarea lor, PMC-ul a inceput sa dea in judecata firme mari pentru ca le incalca un patent. Un patent care se refera la afisarea datelor ca raspuns pentru o interogare facuta de un user (raspuns atat vizual cat si auditiv). Teoretic, daca cititi patentul, firma are voie sa dea in judecata orice joc, aplicatie sau web site. Chiar si Chinezul poate avea probleme, deoarece pe site-ul sau, se afla un search bar. („cauta”), care face exact acest lucru. Patentul acela vag scris, contine string-ul urmator: „the use of control and information signals embedded in electronic media content to generate output for display that is personalized and relevant to a user.” Acest lucru’ a permis firmei PMC sa dea in judecata firma ZYNGA (FarmVille anyone?).

    Idea din spatele comentariului meu e urmatoarea: Daca ACTA v-a fi aprobata, nu o sa ne afecteze prea mult pe termen scurt, dar pe o perioada mai lunga de timp? Mai mult ca sigur!

  5. Ca principiu acest acord comercial impotriva contrafacerii nu ar trebui sa ne deranjeze.
    Prin felul secretos in care a fost negociat, prin adaugirile in coada de peste care lasa o marja enorma de interpretari o sa ne cam faca probleme.
    Nu cred ca transformarea furnizorilor de internet in „politie” poate fi un lucru bun mai ales ca prevederile acestui acord lasa foarte mult loc de interpretare.

  6. Eu am ajuns la concluzia ca ACTA este precum tirbusonul. Nu el in sine este periculos, ci continutul sticlei pe care o vom deschide cu ajutorul lui. Cum legislatia actuala este suficienta pentru protejarea drepturilor de autor si secretul invaluie ACTA inca de la primele articole, eu sunt CONTRA ACTA.

    Iti recomand sa vezi inregistrarile de la “ACTA – Între ameninţările Anonymous şi controlul guvernamental”, întâlnire organizată de către Internet Society Romania împreună cu Revista COMUNIC@ŢII Mobile. – le gasesti pe isoc.ro.

  7. Am centralizat tot ce cred ca este important de stiut despre ACTA, la urmatorul link: „PETIŢIE Împotriva Cenzurii Internetului” – http://oasteadigitala.com/2012/01/24/petitie-impotriva-cenzurii-internetului/

    Sper sa ai timp sa urmaresti absolut toate materialele video, si mai ales documentatia din romana si engleza. De asemenea, te rog daca poti face rost de inregistrarile de la TV, sa-mi trimiti sa urc pe YouTube, pentru ca pe contul ManolescuBD de acolo, am foarte mare audienta.

    Multumesc si mult succes iti doresc. :)

  8. Găsesc link-ul emisiunii și vi-l arăt.
    La emisiune am spus și ce spun pe blog aici: http://www.floringrozea.com/2012/02/09/online-de-ce-sunt-anti-acta-si-ce-pot-face-eu-sa-opresc-acta/

    1. Citiți acordul internațional ca să știți despre ce se vorbește, pentru că este în interesul fiecărui cetățean român. Dacă nu înțelegeți termenii tehnici citiți pe bloguri de specialitate, de exempu: http://legi-internet.ro/blogs/index.php/2012/01/30/acta-top-cinci-probleme

    2. Spuneți-vă părerea, pro sau contra, pe bloguri, forumuri, Facebook, Twitter etc. Este dreptul fiecărui cetățean să-și spună părerea și să atragă atenția. De fapt datorită acestui val de proteste online avem acum discuția la nivel european! Power to the people!

    3. Dați un email sau un telefon la parlamentarii români – adresele lor le găsiți aici http://alesiivoteaza.ro sau http://hartapoliticii.ro
    Veți fi surprinși cât de mulți europarlamentari răspund email-urilor și sunt deschiși la discuții!
    Ei sunt cei care vor vota în iunie 2012 dacă EU acceptă ACTA sau dacă o respinge.

  9. inca nu vad sa fi citit cineva textul incriminat…
    Da asa e la romani…
    vorbe de claca si interesele amaratelor de fundatii natio-nazio-patriotice care
    de,castiga si8 ele o paine din prostia poporului …

    INVATATI….INVATATI….INVATATI…..!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.