Marylin Monroe cea cu vino-ncoa

După excelenta cronică de film semnată Andra Iacob, acum și Radu mă lovește cu încă una, cea de mai jos, ceea ce mă face să fiu teribil de mândru că am astfel de ambasadori :)

Pe numele ei adevărat Norma Jeane Mortensen.

Lunea acesta a avut loc avanpremiera filmului “O săptămânã cu Marylin” (O: ”My week with Marylin”) la Cinema City din Sun Plaza. Am avut ocazia să fiu ambasador al Republicii Culturale Chineze la acest eveniment şi pot spune cu tărie că am văzut unul dintre cele mai frumoase filme din viaţa mea de cinefil.Filmul are la bază cartea lui Colin Clark despre timpul petrecut de Marylin Monroe (căsătorită pe vreme aceea cu scriitorul Arthur Miller) la Londra în anul 1957, când aceasta filma pentru “Prinţul şi dansatoarea” în regia lui Sir Laurence Olivier, iar Colin Clark a fost angajat de Laurence Olivier pentru a avea grijă de Marylin.

Ce mi-a plăcut la acest film? În primul rând, acesta respectă unele aspecte mai necunoscute ale vieţii lui Marylin Monroe.Si anume dependenţa de pastile şi de anumite persoane (în special Paula Strasberg) care reprezenta pentru aceasta mai mult decât o simplă profesoară de actorie – îi era ca şi o mamă.

De asemenea, filmul mai evidenţiază şi obişnuinţa ei de a întârzia mereu pe platourile de filmare, ceilalţi fiind nevoiţi să o aştepte.Dar pentru Marylin Monroe făceai orice – doar era Marylin Monroe. Şi  faptul că uneori aceasta mai avea lapsusuri în timp ce filma o scenă şi trebuia refilmată pentru a putea ieşi cum trebuie. Aspecte ale vieţii lui Marylin se regãsesc  şi în biografia ei (pentru cine a citit-o).

În al doilea rând, faptul cã o prezintă şi într-o lumină pozitivă, fiind scos la suprafaţă de relaţia pe care o stabileşte cu Clark, care îi dă incredere pe platourile de filmare. Şi în al treilea rând, replicile haioase din tre personaje, care zic eu că dă o atmosferă mai destinsă filmului şi stimulează imaginaţia spectatorului.

În loc de incheiere, am zis să dau un răspuns aşa sã fim cu toţii de acord echilibrat întrebării puse de Chinezu pe RCC şi anume: ”Care este diferența majoră dintre blonda Marilyn și blonda Elena Udrea?”. Marylin Monroe chiar are şarm pe când Elena Udrea nu.

PS: Mai punctez şi faptul că filmul o prezintă pe Marylin într-o stare de echilibru spiritual.

Sursa foto

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.