Un guest post special: Liviu Bleotu, câștigător NetRiders 2011

În urmă cu ceva vreme am fost invitat să realizez o discuție prin sistemul teleprezență la sediul Cisco România pentru a discuta cu cei Lucia și Liviu, cei doi români care au câștigat concursul NetRiders 2011 și care au ajuns, astfel, la birourile Cisco din San Jose, California. Ce mi-a plăcut în discuția cu ei a fost că erau foarte relaxați și încrezători în ceea ce povesteau, chiar dacă vorbeam despre ceva ce eu cunosc cu o largă aproximare, anume rețelistica :)) Așa că le-am propus celor doi să scrie un guest post aici pe chinezu.eu despre experiența lor cu concursul și cu vizita în SUA.

Primul care a răspuns provocării este Liviu Bleotu, al cărui text vă invit să îl vedeți mai jos :)

Numele meu este Liviu Bleotu şi în iulie 2011 am câştigat concursul „Academy NetRiders”, organizat de Cisco prin programul „Networking Academy”, cu rezultatul „Top Male Score”, pe zona EMEA.

„Academy NetRiders” este un concurs la care poate participa orice student, cu vârsta peste 18 ani, înscris într-o clasă de CCNA în ultimele 9 luni. Acestea se adresează celor care doresc să urmeze o carieră în reţelistică sau doresc cunoştinţe complementare ocupaţiei pe care o au. Reţelistica este metoda prin care putem comunica efectiv şi eficient depăşind graniţele fizice şi geografice. Tendinţa în acest moment este de a economisi cât mai mult resursele planetei, iar tehnologii de genul videoconferinţă, VoIP, VPN, mail și mesaging fac aproape inutilă deplasarea la un tradiţional „birou”. Toată această integrare a acestor servicii numită „unified communication” ne poate face viaţa mai uşoară atât profesional cât şi personal, aceasta fiind tendinţa momentului. Nimic din toate acestea nu ar putea fi adevărat fără echipamentele de reţea şi oamenii care să aibă grijă de ele, pentru ca oricând de departe din punct de vedere geografic s-ar afla doi utilizatori, aceştia să poată colabora în timp real. Aceasta, ca să nu mai spun nimic despre securitatea informaţiilor transportate, distribuite, transmise peste „cea mai mare reţea nesecurizată din lume”: Internetul.

Cursurile CCNA sunt doar o introducere în acest domeniu, existând cursuri la nivel Professional și Expert pentru Routing and Switching, Voice, Security și Design. Concursul „Academy NetRiders” se adresează numai celor aflați la începutul studiilor în domeniu. Acesta s-a desfăşurat în două faze. Prima fază fost cea regională, în România, în toate centrele de concurs în acelaşi timp, desfăşurată în aprilie. Au fost în jur de 120 de concurenţi, iar eu m-am clasat pe locul al doilea. Fiind în primii trei, m-am calificat pentru faza internaţională, „Cisco Networking Academy EMEA 2011 International NetRiders Skills Challenge for Europe, Middle East and Africa”. Această fază s-a desfăşurat în acelaşi timp în 46 de ţări din zona Europa, Orientul Mijlociu şi Africa cu un total de 164 de concurenți.
Ambele faze au avut acelaşi tip de probe, dar cu un grad de dificultate diferit. Au constat dintr-o probă teoretică, cu 100 de întrebări în 60 de minute din mai toate capitolele materiei CCNA şi o probă practică în Packet Tracer – un simulator de reţele dezvoltat de Cisco în scopuri didactice.

În contul de student CCNA am activat opţiunile de newsletter şi special offers şi aşa am aflat despre acest concurs. De aceea, insist asupra faptului că toţi studenții ar trebui să bifeze aceste căsuţe în profilul lor de student CCNA. În acest fel vor primi anul acesta e-mailul cu organizarea concursului.

Eu am participat la acest concurs pentru a-mi verifica cunoştinţele, în primul rând. Mă pregăteam pentru certificarea CCNA şi mi s-a părut o ocazie bună pentru a vedea ce ştiu şi ce nu.

În urma rezultatului obţinut la faza internaţională a concursului am câştigat o excursie de studii la sediul Cisco din Silicon Valley. Principalul obiectiv al excursiei a fost vizitarea campusului Cisco, iar punctul culminant al acesteia a fost scurta întâlnire cu John Chambers, Cisco CEO, a cărui semnătură o puteţi recunoaşte pe diplomele de certificare emise de Cisco.
Pentru cineva într-adevăr interesat de reţelistică şi tehnologie, şansa de a vizita laboratoare şi data centers de la sediul Cisco reprezintă un „vis împlinit”. Astfel am avut ocazia de a cunoaşte oameni care lucrează în Cisco, să-mi fac o idee de cum funcţionează o companie cu adevărat mare şi să experimentez o mică parte din tehnologiile viitorului.
Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, în afara scopului real al vizitei, a fost atmosfera. Oamenii de acolo sunt cordiali, zâmbesc, par interesaţi şi preocupaţi de părerea celorlalți.

Din toate punctele de vedere a fost o experienţă foarte plăcută şi destul de obositoare.

Foto: Liviu și Lucia în stanga imaginii.

Și filmul în care s-au întâlnit cu John Chambers, Cisco CEO.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Un guest post special: Liviu Bleotu, câștigător NetRiders 2011”

  1. Pingback: Povestea lui Make – Hambarul (XXI) « Weblog de IT si nu numai

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.