Ați dori să aflați mai multe despre arta cositoritului?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Dacă da, puteți să vă înscrieți pentru ceea ce se anunță o simpatică experiență la Muzeul Național de Artă, adică la un tur cu ghidaj gratuit în expoziţia Arta cositorului în colecţiile Muzeului Naţional de Artă al României. Prezentările sunt susţinute de Carmen Tănăsoiu, curatorul expoziţiei, specialist în cadrul departamentului de Artă Veche Românească.

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (8 lei întreg, 4 lei redus), fără taxa de ghidaj obişnuită. Sunt 20 de locuri disponibile pentru fiecare întâlnire. Participarea se face numai pe bază de programare prin email la mariana.banciu at art.museum.ro.

Expoziţia prezintă aproximativ 100 de obiecte din cositor aflate în patrimoniul secţiilor de Artă Veche Românească şi de Artă Decorativă ale MNAR – piese laice şi religioase, obiecte de uz cotidian sau decorative realizate în secolele XVI – XX în ateliere din Transilvania, dar şi în centre europene din spaţiul german, elveţian, din Boemia sau Silezia.

Sunt expuse obiecte reprezentative din toate tipurile existente în colecţie: pocale şi căni ceremoniale de breaslă, căni de cârciumă transilvănene, clondire, talere de nuntă, cupe, sfeşnice, statuete etc.

Prin formă, decor şi ornamentaţie, piesele selectate ilustrează o diversitate de stiluri şi tendinţe artistice, de la goticul târziu, la Renaşterea germană, baroc, rococo, până în secolul al XIX-lea când abundă producţia de obiecte lucrate în maniera vechilor stiluri.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Ați dori să aflați mai multe despre arta cositoritului?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)