Ați dori să aflați mai multe despre arta cositoritului?

Dacă da, puteți să vă înscrieți pentru ceea ce se anunță o simpatică experiență la Muzeul Național de Artă, adică la un tur cu ghidaj gratuit în expoziţia Arta cositorului în colecţiile Muzeului Naţional de Artă al României. Prezentările sunt susţinute de Carmen Tănăsoiu, curatorul expoziţiei, specialist în cadrul departamentului de Artă Veche Românească.

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (8 lei întreg, 4 lei redus), fără taxa de ghidaj obişnuită. Sunt 20 de locuri disponibile pentru fiecare întâlnire. Participarea se face numai pe bază de programare prin email la mariana.banciu at art.museum.ro.

Expoziţia prezintă aproximativ 100 de obiecte din cositor aflate în patrimoniul secţiilor de Artă Veche Românească şi de Artă Decorativă ale MNAR – piese laice şi religioase, obiecte de uz cotidian sau decorative realizate în secolele XVI – XX în ateliere din Transilvania, dar şi în centre europene din spaţiul german, elveţian, din Boemia sau Silezia.

Sunt expuse obiecte reprezentative din toate tipurile existente în colecţie: pocale şi căni ceremoniale de breaslă, căni de cârciumă transilvănene, clondire, talere de nuntă, cupe, sfeşnice, statuete etc.

Prin formă, decor şi ornamentaţie, piesele selectate ilustrează o diversitate de stiluri şi tendinţe artistice, de la goticul târziu, la Renaşterea germană, baroc, rococo, până în secolul al XIX-lea când abundă producţia de obiecte lucrate în maniera vechilor stiluri.

3 comentarii la “Ați dori să aflați mai multe despre arta cositoritului?

  1. denisa90 Reply

    ce chestie…

  2. anastasia89 Reply

    denisa90 hmmm ?

  3. rockeritza90 Reply

    cool designul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.