21.04.2017

Am nevoie de 10 trupe/artiști reprezentativi pentru Flower Power

V-aș ruga să mă ajutați în această chestiune. Căci eu am preferințele mele, vă dați seama, dar viața m-a învățat că e bine să ascult și de alții :D Așa că spuneți-mi în comentarii care credeți că sunt trupele sau artiștii reprezentativi pentru curentul Flower Power, ca să încerc să îmi fac o lista scurtă.

Până atunci, pentru inspirație :D, vă dau pozele de mai jos. Cu mențiunea că mașina din imagini am văzut pe o stradă pe lângă Calea Griviței din București.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Despre viața la țară în 2012 – Întoarcerea lui Viorel Zaicu

Filmele franțuzești au o anumită savoare

11 comentarii

 1. miercuri, 25 ianuarie 2012, 08:18

  Jimi Hendrix, incontestabil.
  John Lennon, singur, fără Beatles.
  Grateful Dead.
  Big Brother and The Holding Company,alături de Janis Joplin.
  Scott McKenzie.
  Joan Baez.
  Creedence Clearwater Revival.
  The Who.
  Neil Young.
  Jefferson Airplane.
  Crosby, Stills, Nash & Young.

  Şi nu că astea ar fi singurele :)

  Răspunde
 2. Andra
  miercuri, 25 ianuarie 2012, 08:24

  Jefferson Airplane, the Grateful Dead, Janis Joplin, The Young Rascals, Steppenwolf, Beatles, si Scott McKenzie in special cu „San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)”. Am gasit si un posibil playlist :) http://www.allmusic.com/album/flower-power-music-of-the-love-generation-r1656493

  Răspunde
 3. miercuri, 25 ianuarie 2012, 08:24

  Pai sa vedem: Jim Morrison, Janis Joplin, The Beatles, Jimi Hendrix, The Who, Otis Redding, The Doors, Big Brother and the Holding Company, Credence Clearwater Revival, Santana, Led Zeppelin, The Byrds, si muuuulti multi alti. Astia mi se par mai reprezentativi si mai cunoscuti. :)

  Răspunde
 4. miercuri, 25 ianuarie 2012, 08:24

  „Jefferson Airplane”
  „Janis Joplin”
  „Sex Pistols”

  Dar mai presus de orice: http://www.youtube.com/watch?v=TrWNTqbLFFE

  Răspunde
 5. miercuri, 25 ianuarie 2012, 08:25

  Asta vara, masina era in Vama Veche!

  Răspunde
 6. miercuri, 25 ianuarie 2012, 08:33

  @VirtualKid – Sex Pistols n-au treabă cu flower-power. S-au format târziu, prin 75-76, şi ei sunt iniţiatori ai curentului punk, să spunem aşa. Numai flower-power nu e-n punk-ul ăla :)

  Răspunde
 7. miercuri, 25 ianuarie 2012, 08:41

  @VirtualKid:Sex Pistols e chiar opusul la Flower Power, curetul punck a prins contur cand mai multi oameni se saturasera de Flower Power.:DAs mai adauga Jim Morrison&his band.:)

  Răspunde
 8. miercuri, 25 ianuarie 2012, 17:01

  Sony & Cher. Cher a declarat ca ei doi s-au imbracat „flower-power” si au avut atitudinea specifica, inainte ca acest curent sa existe, deci au fost initiatorii. Ma mai gandesc la The Who. Janis Joplin.

  Răspunde
 9. miercuri, 25 ianuarie 2012, 22:37

  @Lexa – Lexa, Sony şi Cher nu sunt iniţiatorii vreunui curent. Referindu-ne la flower-power, primul care a folosit termenul a fost un poet, Allen Ginsberg. Îl folosea ca termen opus războiului din Vietnam, iar simbolistica rândurilor sale a fost adoptată de tineri. Aşa s-a născut curentul, acesta este iniţiatorul. Actul de naştere cred că este în noiembrie 1965, şi cu siguranţă la Berkeley, unde a rostit un discurs. Iar înainte de a ajunge în muzică, respectivul curent a trecut mai întâi prin teatru sau fotografie. Cât despre Sony şi Cher, dacă vei citi ai să vezi că sunt creditaţi ca apărând mult mai târziu în curentul muzical aferent, spre deosebire de Jefferson Airplane sau Janis Joplin, care erau deja pe acolo :)
  Zic şi eu, aşa :)

  Răspunde
 10. duminică, 29 ianuarie 2012, 19:07

  @BogDan: Nu m-am dat docta, eu doar am mentionat ceea ce Cher a declarat intr-un interviu televizat. Stii cum e zicala, „Straight from the horses’ mouth”. Multumesc pentru precizari.

  Răspunde
 11. duminică, 29 ianuarie 2012, 19:10

  @Lexa – Stilul meu te-a speriat puţin. Nu sunt doct, dar pe partea asta de muzică pot spune că deţin ceva informaţii şi expertiză. Totul e bine când, alături, punem lucrurile de la punct. Eu aflu de la tine că Sonny şi Cher bat câmpii, tu afli de la mine altele şi, uite aşa, se construieşte realitatea reală, nu cea livrată când sunt unii prea fumaţi şi au chef de declaraţii :))

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *