Am nevoie de 10 trupe/artiști reprezentativi pentru Flower Power

V-aș ruga să mă ajutați în această chestiune. Căci eu am preferințele mele, vă dați seama, dar viața m-a învățat că e bine să ascult și de alții :D Așa că spuneți-mi în comentarii care credeți că sunt trupele sau artiștii reprezentativi pentru curentul Flower Power, ca să încerc să îmi fac o lista scurtă.

Până atunci, pentru inspirație :D, vă dau pozele de mai jos. Cu mențiunea că mașina din imagini am văzut pe o stradă pe lângă Calea Griviței din București.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Am nevoie de 10 trupe/artiști reprezentativi pentru Flower Power”

 1. Jimi Hendrix, incontestabil.
  John Lennon, singur, fără Beatles.
  Grateful Dead.
  Big Brother and The Holding Company,alături de Janis Joplin.
  Scott McKenzie.
  Joan Baez.
  Creedence Clearwater Revival.
  The Who.
  Neil Young.
  Jefferson Airplane.
  Crosby, Stills, Nash & Young.

  Şi nu că astea ar fi singurele :)

 2. Pai sa vedem: Jim Morrison, Janis Joplin, The Beatles, Jimi Hendrix, The Who, Otis Redding, The Doors, Big Brother and the Holding Company, Credence Clearwater Revival, Santana, Led Zeppelin, The Byrds, si muuuulti multi alti. Astia mi se par mai reprezentativi si mai cunoscuti. :)

 3. @VirtualKid – Sex Pistols n-au treabă cu flower-power. S-au format târziu, prin 75-76, şi ei sunt iniţiatori ai curentului punk, să spunem aşa. Numai flower-power nu e-n punk-ul ăla :)

 4. Sony & Cher. Cher a declarat ca ei doi s-au imbracat „flower-power” si au avut atitudinea specifica, inainte ca acest curent sa existe, deci au fost initiatorii. Ma mai gandesc la The Who. Janis Joplin.

 5. @Lexa – Lexa, Sony şi Cher nu sunt iniţiatorii vreunui curent. Referindu-ne la flower-power, primul care a folosit termenul a fost un poet, Allen Ginsberg. Îl folosea ca termen opus războiului din Vietnam, iar simbolistica rândurilor sale a fost adoptată de tineri. Aşa s-a născut curentul, acesta este iniţiatorul. Actul de naştere cred că este în noiembrie 1965, şi cu siguranţă la Berkeley, unde a rostit un discurs. Iar înainte de a ajunge în muzică, respectivul curent a trecut mai întâi prin teatru sau fotografie. Cât despre Sony şi Cher, dacă vei citi ai să vezi că sunt creditaţi ca apărând mult mai târziu în curentul muzical aferent, spre deosebire de Jefferson Airplane sau Janis Joplin, care erau deja pe acolo :)
  Zic şi eu, aşa :)

 6. @BogDan: Nu m-am dat docta, eu doar am mentionat ceea ce Cher a declarat intr-un interviu televizat. Stii cum e zicala, „Straight from the horses’ mouth”. Multumesc pentru precizari.

 7. @Lexa – Stilul meu te-a speriat puţin. Nu sunt doct, dar pe partea asta de muzică pot spune că deţin ceva informaţii şi expertiză. Totul e bine când, alături, punem lucrurile de la punct. Eu aflu de la tine că Sonny şi Cher bat câmpii, tu afli de la mine altele şi, uite aşa, se construieşte realitatea reală, nu cea livrată când sunt unii prea fumaţi şi au chef de declaraţii :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)