Despre Festivalul Filmul de Piatra

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Acesta este un guest post semnat de, cine altcineva, Anne-Marie :D

Festivalul Filmul de Piatra a fost gândit în 2008 şi este un „festival mare pe bani mici”, cum s-a spus astăzi la conferinţa de presă. Paradoxal, Filmul de Piatra nu s-a desfăşurat niciodată într-un cinematograf. Cum Teatrul Tineretului este în renovare, gazda de anul acesta este Sala Calistrat Hogaş a Consiliului Judeţean Neamţ. Discuţiile au fost aprinse pe tema reabilitării cinematografului Dacia, noroc cu Alina Monda, viceprimar Piatra Neamţ, care ne-a liniştit că anul ăsta o să avem un cinema. Irina Margareta Nistor a sugerat şi accesarea unor fonduri europene precum Europa Cinema.

Că oraşul se promovează drept destinaţie turistică, asta poate o ştiţi. Că avem ştrand fain şi telegondolă şi stadion lăudat, poate şi asta ştiţi. Dar şi festivalul Filmul de Piatra se promovează tot în raport cu identitatea oraşului. Accentul cade şi pe activităţile de timp liber, plimbări, patinoar, pârtia de schi, telegondola, simboluri ce se regăsesc şi-n vizualul competiţiei. Autorităţile prezente la conferinţa de presă au declarat că au pus la dispoziţie toată „infrastructura turistică” pentru promovarea şi susţinerea festivalului.

Să vorbim de buget. Care n-a venit nici de la Ministerul Culturii, nici de la Administraţia Fondului Cultural, ci doar de la ICR. Cu mulţumiri lui H. R. Patapievici, care am înţeles c-a fost deschis şi-a „pus umărul” la treabă. 35000 de lei de la Primărie, 25000 de lei de la Consiliul Judeţean şi 17000 de lei de la CNC. Adică în jur de 15 000 de euro. Parteneriatele media fac triplu. Adică cel cu trustul Adevărul – în valoare de 30.000 de euro. În ediţia naţională de astăzi o pagină este dedicată Filmului de Piatra. Spoturi în valoare de 21.000 de euro pe Radio Guerrilla. Şi 44 de materiale pe TVR Cultural, TVR Iaşi şi TVR 3.

Întâlnirea eveniment cu Draga Olteanu Matei este una aşteptată de publicul nemţean. De asemenea am fost ademeniţi, în lipsa zăpezii pentru schi, la Sauna Party, un concept unic în România. V-oi lămuri eu după :D

Ca scop pe termen lung, Festivalul îşi propune să producă un cinematograf. Eu le ţin pumnii!

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)