Filmul care m-a făcut să aflu mai multe despre Dumas

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Am înregistrat filmul ”Dumas” de pe HBO încă din aprilie, când a fost premiera. Și abia zilele acestea, mai relaxate, am avut vreme să mă uit la el. Am vrut să îl văd pentru că ”Cei trei mușchetari” mi-au marcat copilăria, iar ”Cezar” este una din cărțile (dacă nu cumva chiar cartea) pe care am recitit-o de cele mai multe ori. Așa că am vrut să văd filmul pentru Dumas, nu pentru Depardieu, care îl joacă.

Filmul este unul slăbuțel. Ca film, vorbesc. Dar ca documentar este unul foarte interesant. Mai ales pentru cei care, asemenea mie, nu știam multe despre istorie lui Dumas. Iar Depardieu face un rol excelent, singura notă maximă, dacă vreți, pe care o primește filmul din partea mea. Plus că așa am aflat că Auguste Maquet a fost scriitorul care a contribuit decisiv, chiar dacă din umbră, la scrierea celor două capodopere pe care istoria le-a lipit de Dumas, ”Cei trei mușchetari” și ”Contele de Monte Cristo”.

Vă mai spun că, deși mi-a plăcut Depardieu în timp ce mă uitam la film, abia după ce am făcut un minim research despre viața lui Dumas, am înțeles cât de bine a putut juca acest monstru francez al actoriei :) Drept pentru care de acum înainte Dumas este pentru mine Depardieu. Vă dau poza de mai jos, așa ca ilustrație :D

Vă recomand să citiți, măcar așa în mare, despre viața tumultoasă a lui Alexandre Dumas tatăl și abia apoi, dacă aveți chef, să vedeți filmul. Adică să nu faceți cum am făcut eu :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)