Cum stăm cu muzica populară pe net

Relația mea cu folclorul românesc are o istorie comună, adică presupun că așa s-a întâmplat în cazul multora dintre voi. Când eram copil mă enerva teribil orice acord din zona asta, dar apoi, pe măsură ce timpul trecea, mă trezeam că încep să fredonez anumite refrene și anumite pasaje din anumite piese :) Asta nu înseamnă că acum, când am o anumită vârstă rotunjoară, ascult muzică populară masiv, dimpotrivă. Doar că mă apucă o minimă bâțâială din când în când atunci când mă intersectez cu unele creații de sorginte populară.

Așa că (probabil și perioada asta mai la relax e de vină) nuș ce m-a apucat să fac un mic research despre ce înseamnă folclorul și muzica populară românească pe netul de pe la noi. E din scurt, nu e nuș ce studiu, vă dați seama, dar așa la prima vedere, iată ce am găsit.

Există mai multe siteuri de și despre folclor și muzică populară. Dar doar câteva sunt active (din ce am găsit eu, repet). Folcloric.ro pare o resursă serioasă pentru zona aceasta. La fel și muzicapopulara.net. Iar pe acest blog găsiți mai multe linkuri către siteuri și bloguri din domeniu. Mai există și muzicapopulara.info. Am mai văzut că Libris apare în mai multe locuri ca resursă de unde pot fi cumpărate CD-uri cu muzică populară.

Există și un Radio Folclor, iar de pe muzica-romaneasca.biz puteți descărca mp3-uri.

Pe facebook există un grup numit Folclorul Românesc și unul numit Arhiva Folclorului Românesc. Și am găsit și o pagină Costume Populare. Dar cel mai mare grup, din câte am găsit eu, este Muzica Populară cu peste 3500 membri. Iar Ansamblul folcloric „Oltenasii” Basarabi, din Calafat, Dolj este un grup cu peste 1000 de membri.

Eu cam atât am găsit așa pe repede înainte. Dacă mai știți și voi de alte resurse, ziceți în comenturi. Căci mă gândesc că fanii genului ar putea să se bucure :)

7 comentarii la “Cum stăm cu muzica populară pe net

 1. Pancu Răspunde

  Si uite asa mi-am amintit ca am domeniul muzica-populara.com pe care trebuie sa fac ceva frumos. :P

  Pe trilulilu cred ca e cea mai mare resursa de muzica populara.
  http://www.trilulilu.ro/muzica/populara/
  unde altundeva? :-?

  • Chinezu Răspunde

   @Pancu
   Pai sa faceti, domnu, ca vad ca este ceva interes in zona :)

 2. Andrei Răspunde

  De pe FanMusic.ro am cumparat muzica populara si lautareasca. Si pe mine ma mai apuca melancolia din cand in cand :)

 3. Florin Grozea Răspunde

  Trilulilu.ro este plin de manele și muzică populară. Găsești pentru download pe VitanClub.net
  Pentru cumpărat găsești pe MusicMall.ro

 4. dionis Răspunde

  :) multumesc pentru recomandari… se mai gasesc uneori torrente romanesti care aduc si muzica populara. desi sunt din ce in ce mai rare si sunt inlocuite de manele.

 5. Stan Elena Răspunde

  Si pe You Tube se poate asculta muzica populara de calitate. Folclorul reprezinta radacina noastra in acest pamant. Ascult din totdeauna muzica populara, dar nu pot sa nu observ ca anumiti cantareti din zilele noastre sacrifica pentru castiguri fabuloase calitatea actului artistic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: