Cum stăm cu muzica populară pe net

Relația mea cu folclorul românesc are o istorie comună, adică presupun că așa s-a întâmplat în cazul multora dintre voi. Când eram copil mă enerva teribil orice acord din zona asta, dar apoi, pe măsură ce timpul trecea, mă trezeam că încep să fredonez anumite refrene și anumite pasaje din anumite piese :) Asta nu înseamnă că acum, când am o anumită vârstă rotunjoară, ascult muzică populară masiv, dimpotrivă. Doar că mă apucă o minimă bâțâială din când în când atunci când mă intersectez cu unele creații de sorginte populară.

Așa că (probabil și perioada asta mai la relax e de vină) nuș ce m-a apucat să fac un mic research despre ce înseamnă folclorul și muzica populară românească pe netul de pe la noi. E din scurt, nu e nuș ce studiu, vă dați seama, dar așa la prima vedere, iată ce am găsit.

Există mai multe siteuri de și despre folclor și muzică populară. Dar doar câteva sunt active (din ce am găsit eu, repet). Folcloric.ro pare o resursă serioasă pentru zona aceasta. La fel și muzicapopulara.net. Iar pe acest blog găsiți mai multe linkuri către siteuri și bloguri din domeniu. Mai există și muzicapopulara.info. Am mai văzut că Libris apare în mai multe locuri ca resursă de unde pot fi cumpărate CD-uri cu muzică populară.

Există și un Radio Folclor, iar de pe muzica-romaneasca.biz puteți descărca mp3-uri.

Pe facebook există un grup numit Folclorul Românesc și unul numit Arhiva Folclorului Românesc. Și am găsit și o pagină Costume Populare. Dar cel mai mare grup, din câte am găsit eu, este Muzica Populară cu peste 3500 membri. Iar Ansamblul folcloric „Oltenasii” Basarabi, din Calafat, Dolj este un grup cu peste 1000 de membri.

Eu cam atât am găsit așa pe repede înainte. Dacă mai știți și voi de alte resurse, ziceți în comenturi. Căci mă gândesc că fanii genului ar putea să se bucure :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Cum stăm cu muzica populară pe net”

  1. Pingback: Linkurile zilei. Cele 4, firește | Chinezu

  2. :) multumesc pentru recomandari… se mai gasesc uneori torrente romanesti care aduc si muzica populara. desi sunt din ce in ce mai rare si sunt inlocuite de manele.

  3. Si pe You Tube se poate asculta muzica populara de calitate. Folclorul reprezinta radacina noastra in acest pamant. Ascult din totdeauna muzica populara, dar nu pot sa nu observ ca anumiti cantareti din zilele noastre sacrifica pentru castiguri fabuloase calitatea actului artistic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)