Popa Chuby – Back to New York City

Pentru cei din categoria mea, soundul de blues este ca o bere rece și bună pe o vreme călduroasă, adică irezistibil :D De aceea cădem cu mare ușurință în păcatul de a bate ritmul din picior și de a bâțâi capul de fiecare dată când auzim câteva măsuri de blues. De ce păcat? Pentru că nu orice sună a blues este și blues adevărat. Pentru că dincolo de corectitudinea execuției se află acel ”ceva” al bluesului, care îl face să fie ceea ce este.

Popa Chubby nu e ceva mare chitarist. Și nici mare compozitor. Sau vocalist. Sau show man. Dar are feelingul acela de blues. De aceea am reușit să să ascult albumul ”Back to New York City” (4,99 dolari pe Amazon.com) cu inima împăcată. Pentru că dacă nu simțeam feelingul de blues, calitatea compozițiilor sau interpretarea nu m-ar fi convins niciodată să trec de piesa 3, să zicem. Dar așa am ascultat albumul ca într-un fel de salut pe care am simțit că îl adresez grăsunelului (vedeți mai jos :D) care s-a încăpățânat să meargă pe această linie muzicală.

Pe o scară de la 1 la 10, aș da un 6,5 albumului. Dar doar pe considerentele enunțate mai sus. Iar ca recomandare am ales piesa de mai jos ”She Loves Everybody but Me”, care mi se pare cea mai reușită de pe album.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: