13 comentarii la “Măi, oameni buni, ce fel de oameni suntem???

 1. ihearlights Reply

  Trist…

 2. Ionut Bunescu Reply

  In agitatia de la metrou, in goana din ziua de azi unii isi uita si telefoane, chei acasa, pleaca fara portofel si se trezesc fara cartela de metrou necesara intrarii in subteran, ar trebui sa fim mai atenti zi de zi si trebuie sa incepem cu noi insine…

 3. Jigodie Reply

  Suntem individualisti, indiferenti si ne lipseste educatia, suntem romani. Pe scurt, nu ne pasa pana nu ne loveste pe noi insine.

 4. Stefan Reply

  Daca erau niste bani acolo pe scaun poate, oamenii aia toti merg cu metroul pentru ca au treaba, sa fie prea seriosi si sa fie rezposabili adica paranoici si multumita stapanilor sa fie cat mai orbi si lipsiti de sentimente. As mai puncta si faptul ca in general daca vezi un copil singur pe un scaun la metrou si il intrebi de ce e singur de obicei o sa ti se spuna: ai un leu sau o raspunsul o sa fie un suflat in punga. Ce te asteptai, numai in filme s-ar fi intamplat altfel. Presedintele tau dupa ce ca te suge de viata si sentimente dupa aia te scuipa in obraz pe tv si iti spune ca esti lenes de-aia iti merge prost. Deci poa sa-ti fie rusine doua secole ca nici n-o sa se schimbe ceva din pacate

 5. zoltybogata Reply

  Oameni au prea multe probleme şi nu le mai pasă şi de problemele altora, dar e păcat că nu îşi dau seama că poate fii ori care într-o situaţie de asta.

 6. Social Media nu schimbă oamenii
 7. Mario Reply

  Eu cred (asa pare) ca e numai un spot de constientizare nu este o situatie reala in care cineva a verificat reactia oamenilor… Asa imi pare mie, poate stii mai multe despre poveste, dar nu cred ca trebuie luat in piept asa spotul… :)

  • chinezu Reply

   @Mario
   Eu cand am zis ca timp de cateva ore nimeni nu l-a bagat in seama pe copil nu am zis-o ca asa mi s-a parut mie. Ci pentru ca asa a fost. Ca altfel, da, ar fi fost doar un spot, unul emotionant dar doar spot. Caci, trust me, am trecut de mult de varsta la care sa lacrimez la reclame. Dar lacrimez la situatii reale. Cum a fost asta.

 8. Tudor Reply

  @Jigodie: Luna trecuta a circulat in blogosfera un spot din China (daca nu ma inseala memoria) cu cetateni care treceau indiferenti peste un concetatean accidentat. Noi mai avem pana acolo :) Indiferenta fata de semeni nu este caracteristica doar romanilor. Hai sa fim realisti si sa intelegem ca nu suntem cea mai tampita natie. Padure fara uscaturi nu exista, dar nici padure doar cu uscaturi.

  La aceasta campanie as mai adauga o educatie primita in familie (in special in Bucuresti): “sa nu vorbesti cu strainii”.

 9. Marius Reply

  Bre Chinezule, eu aproape am luat bataie si amenda pentru ca m-am oprit sa intreb un pustiulica ce face singur pe Republicii. Mai avea putin si era calcat in picioare, dar eu eram raul suprem acolo. No, tu imi zici mie acum ca-i bine sa ajuti?

 10. Apple Pie Reply

  As vrea sa vad versiunea originala a micului “documentar”, adica cea lunga. Initial am refuzat sa cred ca asa ceva chiar se intampla si ca este vorba despre un spot de awareness.

 11. Text Construct Reply

  În primul rând, românul nu este educat în acest sens. Noi nu avem o educaţie civică, morală şi socială adecvată! Nu înţelegem ce înseamnă acest lucru. Nu înţelegem de ce nu trebuie să dăm bani cerşetorilor, de ce trebuie să facem voluntariat, de ce să punem umărul la reconstrucţia socială. Prăpăd în lume să fie şi fiecare şi-ar vedea liniştit de treaba lui…trăim din păcate într-o societate vandalizată de o închipuită criză şi fără norme morale. De altfel nu le-am avut în toată istoria noastră, aşa că nu mă miră nimic. Nu mă miră că nimeni nu l-a băgat în seamă pe băiat, chiar nu mă miră nimic la noi!

 12. cristi Reply

  “fii mai atent”? In rush-hour la metrou? PE BUNE!??? Vreunul de la “Leo Burnett Romania” e atent cand merge la metrou? WTF!?? Aveti toti masini? Nu stie nimeni de la voi cum e la orele de varf in Victoriei, Unirii, Universitate?
  “Fii mai atent”… ce e cu JEGUL asta??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.