Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Susțin 100% acțiunile în instanță intentate de bloggeri

Later edit: Mihai Morar își cere scuze (min. 26.30). Gest frumos, dar a te motiva prin faptul că  ”așa ai primit tu hârtia, nu era cu sursă” este atât de nu știu cum… Dar gestul frumos.

De când mă joc eu la modul cel mai serios în 2.0, am văzut blogosfera trecând prin mai multe etape. Și după fiecare etapă, trăgând linie, am văzut că am putut bifa oareșce creștere. Și per total drumul înainte e cel bun. Dar în creșterea ei, blogosfera a ajuns să se intersecteze din ce în ce mai des cu presa clasică. Era doar o chestiune de timp până ce cele două lumi vor ajunge la un conflict deschis. Nu lumile în sine, căci ele o să coexiste cu mici înțepături și aruncat vorbe tot timpul. Ci prin reprezentanții lor. Numai că aceste conflicte nu sunt doar niște cazuri izolate pe care să le tratăm pe principiul dă-le pace, nu mă bag, e treaba lor. Pentru că ele vor constitui precendente, care ne vor afecta pe toți. De aceea, cred eu, sunt extrem de importante.

Julius de la DailyCotcodac l-a dat în judecată pe Mihai Morar pentru ceea ce spune el că este ”furt de glume”. Iar Groparu a făcut același gest, de data asta la adresa lui Mihai Morar și a lui Daniel Buzdugan. Sprijin 100% cele două acțiuni. Și o fac din motivele de mai jos.

1. Contrele pe care noi, bloggeri, le avem cu jurnaliștii sunt de notorietate. Dar în fiecare conflict mai mare pe care l-am avut, am respectat ceea ce se poate numi, dacă vreți, regula nescrisă a unei bătălii cinstite, aceea de a-ți nominaliza adversarul. Ceea ce au făcut cei doi este lipsit de orice fair play și de aceea sancționabil. Și din punct de vedere legal, dar mai ales moral. Căci îmi pare că lupta pe care jurnaliști ca Morar și Buzdugan o pierd este cea care conteaza, cea morală.

2. Lipsa de bun simț a celor care se folosesc de munca altora pentru a mai pune ceva glet la vedetismul lor și nu numai că nu recunosc furtișagul, dar li se pare normal să spună că ei sunt atât de buni încât sunt prea buni ca să fie răi mi se pare de un gherțiosm profund. Care trebuie categoric sancționat.

3. Vreau să trăiesc într-o lume în care jurnaliștii și bloggerii, chiar dacă nu se suportă, măcar se respectă. Și se respectă cel puțin la nivelul de a nu mai fura unii de la alții ca niște tâlhari de sorginte modernă. Căci, din păcate, avem și bloggeri care fac asta. Dar care se izolează pe zi ce trece și care încet, încet ne vor lăsa în pace, căci lumea nu îi va mai băga în seamă. Ceea ce le doresc și jurnaliștilor care fac gherțoisme de astea.

4. Cred că astfel de cazuri rezolvare în istanță vor funcționa ca un manual foarte bun pentru ceea ce se va întâmpla în continuare. Căci nimic nu este mai plin de învățăminte decât o sentință judecătorească. Indiferent de cât de Gigi Duru se dau unii că nu îi interesează.

5. Dacă cele spuse mai sus nu v-au convins, vă mai spun doar că data viitoare, bloggere, ai putea fi tu cel care îți vede munca însușită cu aere de superioritate și vei simți acea frustrare, care e mult mai dură decât ți-o imaginezi.

20 comentarii la “Susțin 100% acțiunile în instanță intentate de bloggeri

 1. parazitul Reply

  Indiferent ca e blogger, ziarist, prezentator sau mai stiu eu ce, daca fura sa plateasca.Asa si in cazurile astea doua :)

 2. Masca Reply

  Poate ca nu noi ar fi trebuit sa comentam primii, dar problema e ca si in teatru se intampla acelasi lucru. Si nu de azi, de ieri. Intr-adevar e nasol cand incasezi dintr-astea, si, crede-ne, noi suntem patiti, daca ar fi sa amintim aici doar de proiectul nostru la metrou care dureaza de 8 ani. Dupa ce la inceput ne-au injurat toti si au spus/scris ca jucam acolo unde scuipa oamenii, ca am dus actorii intr-un mediu care nu e de deminitatea lor, acum sunt multi cei care spun ca la metrou e minunat si cum au descoperit ei un spatiu nou si ce fac ei pentru bucuresteni si ce bine ca au existat ei ca sa joaca pentru prima data la metrou si ca nu mai e nimeni ca ei etc.
  Poate ca am scris cam pe larg, dar sincer articolul tau cu finalul-avertisment ne-a determinat sa o facem. E bine sa ai orgoliul lucrului pe care l-ai facut tu primul (si pe care l-ai mai facut si bine!) .
  Drept care si noi va sustinem!

 3. Masca Reply

  ps acel primii e de la faptul ca atunci cand ne-am apucat de scris, nu era niciun comentariu inca :)

 4. emi Reply

  Draga chinezu, daca pentru tine Mihai Morar inseamna jurnalist inseamna ca nu stii in fapt ce inseamna meseria aceasta… Ala e un prezentator si un ciorditor de rahat, acum o sa spunem de orice mascarici ca e jurnalist?

 5. chinezu Reply

  @emi
  draga emi, nu conteaza ce cred eu pe tema cat de jurnalist este mihai morar, ci ce cred milioanele de oameni care il considera jurnalist
  caci aici nu e vorba de mine si de tine si despre ce credem noi, ci despre cum se intersecteaza cele doua lumi
  daca ma intrebi pe mine personal daca imi place misu, iti raspund simplu: nu
  si nu il consider nici pe departe cel mai reprezentativ jurnalist
  dar, cum spuneam, nu despre asta e vorba

 6. tigara electronica Reply

  Bune argumente, da mai o trece un secol pana cand romanu’nu se va uita la ”capra vecinului” fura de la vecinu and so on… poate dupa judecatile de rigoare si amenzile aferente se mai calmeaza treburile, desi eu tot raman sceptic …

 7. Ionut Reply

  Bine le fac, si sper sa si reuseasca, sa le demonstreze ca daca esti blogger nu inseamna ca nu trebuie sa fii respectat, din contra, noi, bloggerii, spre deosebire de ei, jurnalistii, inca ne mai ghidam dupa un cod al bunului simt pe care ei de mult l-au dat uitarii

 8. chinezu Reply

  @Ionut
  nu as generaliza, caci asa cum sunt jurnalisti foarte misto si profesionisti, asa sunt si bloggeri de 2 lei, la care faza cu bunul simt de care zici tu e doar asa ca sa ne aflam in treaba
  fiecare padure are uscaturile sale
  important este, cred eu, ca macar din cand in cand sa se mai curete din uscaturile astea

 9. Ionut Reply

  @chinezu

  Sunt constient ca nici noi nu suntem aia fara de pacat, cum nici ei nu sunt in intregime niste plagiatori, dar cum spui si tu, aceste actiuni vor ajuta la curatarea uscaturilor din ambele tabere, sper

 10. emi Reply

  @chinezu. Omul face parte dintr-o zona a subculturii media si noi cei care ne dam seama de diferenta ar trebui sa o aratam celorlalti. Altfel riscam cofuzii precum Daniela Crudu – reporterita (de se rasuceste Geo Bogza in mormant) si Dan Bursuc – muzician.

 11. Manuel Reply

  Scurt: nu ii lasati, bre’. Credc a trebuie invatati sa stie a da link in offline daca tot folosesc materialele unor bloggeri. Sunt curios sa vad rezultatul.

 12. D-Petre Reply

  Mi-a placut asta cu “link in offline”

  Cine greseste trebuie sa platesca indiferent daca e blogger sau “jurnalist”

 13. Pancu Reply

  Faptul ca inregistrezi o emisiune si o pui pe youtube.. nu e tot cam acelasi lucru?

 14. Ioan Ivașcu Reply

  Punand situatia in rime, putem spune:

  Buzdu si Moraru/ Si-au gasit Groparu:)

 15. Alex Seremet Reply

  Te rog primeşte o corectare foarte importantă din partea unui om de PR: Buzdugan şi Morar sunt orice, dar numai jurnalişti nu sunt: vedete media, moderatori, DJ, MC etc. Poate nu îţi sunt ţie jurnaliştii simpatici, dar trebuie să le respectăm şi lor munca, muncă care nu are nicio legătură cu ceea ce fac pârâţii în cauză.

  Cred ca nu e o luptă pentru bloggeri, este o luptă pentru respectul la proprietate intelectuală şi pentru a exista o asumare de responsabilitate la ceea ce spui când foloseşti un canal public.

  Personal, fără să îi dezvinovăţesc, Buzdugan şi Morar sunt victimele “textierilor” lor. Dar trebuie să aibă responsabilitatea a ceea ce spun “pe sticlă” sau pe radio. O să fie foarte distractiv.

 16. Ionut Reply

  Foarte neconvingator, se balbie e clar ca si-a calcat pe suflet sa-si ceara scuze

 17. Bloggerii vs Mihai Morar | Eparu Cosmin
 18. Florin Grozea Reply

  Asta îmi amintește de episodul cu reclama modificată a Mihaelei Rădulescu. Mai ții minte, Chinezule?

 19. Dispecer Reply

  Cata vreme granita dintre presa si blogging nu este trasata, e greu sa ceri drepturi de autor. Apropo de surse, B1Tv, când vorbeşte despre “originalitatea” unei fotografii sau a unui filmulet descarcat, indica ca si sursa de cunoastere personajul “Internet”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.