Anunț important: fac colecție de anunțuri de pe scara blocului

Later edit: Fiți antenă ce îmi trimite Bogdan :)) Adevărate războaie domestice, care deși ne fac pe noi să râdem sunt demne de o istorie mai adecvată :D

Dacă aș fi milionar, sunt absolut sigur că unul din studiile pe care le-aș finanța și în care m-aș implica la modul cel mai serios ar fi ceva ce s-ar putea numi ”Cercetare antropopaică despre irefutabilul comunicării interne pe scara de bloc la români”. Căci sunt mult prea frumoase unele anunțuri de la avizierul blocului. Și ar fi păcat să nu fie imortalizate pentru eternitate și analizate la modul serios și sociologicalmente corect.

Să luăm, par egzamplă, anunțul de mai jos. De la scara blocului unde sălășluiesc eu. Care nu zice nu știu ce mare informație teribilă pentru adăstătorii mei vecini. Dar uitați-vă cu câtă acribie cromatică a desenat administratorul chenarul anunțului. Câtă grija pentru încadrarea textului într-un context care să îl potențeze și, totodată, să liricizeze demersul comunicațional, de altminteri de un prozaicism inechivoc. Căci (și acesta va fi categoric un capitol important în lucrarea de mare respirație despre care vă spuneam mai sus) designul anunțurilor de pus pe scara blocului este o adevărată școală de gândire, mergând de la un minimalism ludic la un baroc post-modernist, cu accente arhetipale.

Și pentru că știu că și pe scara blocului vostru aveți anunțuri la care vă opriți să meditați, ca cum ați fi la Muzeul Național la Habiturilor Nemuritoare, vă fac invitația să faceți o poză anunțului care v-a dat ontologicul peste cap și să ni-l arătați în comentarii la acest post care, desigur, este mult prea greu de digerat într-un duminica după masa, dar pe care eu îl consider eminament necesar.

PS. Xoxo :D

9 comentarii la “Anunț important: fac colecție de anunțuri de pe scara blocului

 1. Șerban Răspunde

  Ăștia fură ventile, dom’le! Îți zic eu! Alea ie scumpe, nu cauciucele!

 2. dorin Răspunde

  Promit ca o sa trimit :)

 3. Pardau Ciprian Răspunde

  Ti-am recomandat articolul acesta intr-unul din articolele mele…sper sa te ajute…http://ciprianfoto.blogspot.com/2011/11/voi-ce-faceti-duminica-de-duminica-una.html#.TtJHuLKpfZk

 4. Chaika Răspunde

  Colea în Berlin nu se pun anunţuri d-astea, lculator. mai toţi le scriu pe caDar îmi amintesc de o fază amuzantă… tot cu afiş. Într-o zi s-a stricat alarma unei maşini din faţa blocului şi urla alarma aia zi şi noapte, se declanşa o dată la 10-15 minute. La o zi de la începutul urletelor, pe maşină se găseau 4 afişe cu texte nemţeşti: „repară-ţi naibii alarma”. La încă două zile după… cineva aruncase un bolovănoi peste maşină, crăpase geamul din faţă şi şifonase toată capota. :))

  The German way…

 5. tigara electronica Răspunde

  chiar sambata am dat si eu peste un astfel de fenomen,o sa merg sa-i fac o poza si-tzi trimetz apoi

  • chinezu Răspunde

   @tigara electronica
   trimite, trimite, ca e prea tare ce se intampla :D

 6. Paul Răspunde

  Aoleu,zilnic dau de aşa ceva :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: