Treaba voastră ce credeți despre Bucurenci

Da, despre Dragoș vorbesc. Care știu că nu este pe placul multora dintre voi. Din pricini care uneori mă întristează, alteori mă distrează, dar de cele mai multe ori mă lasă indiferent. Eu, care am schimbat de vreo 3 ori niște vorbe cu el și ne-am poziționat, cum ar veni, unul față de celălalt îndeajuns de mult ca să știm cum stăm, pot să vă spun că atunci când o să vreau să mișc ceva pe anumite domenii, Dragoș e unul din primii 3 pe care o să îi sun. Nu pentru că e tipul de om pe care să mi-l fac prieten la cataramă și să îmi beau berile săptămânal, căci din acest punct de vedere ne despart mai multe decât ne apropie. Dar l-am suna pentru că Dragoș face parte din categoria acea de oameni pe care eu îi salut de fiecare dată, pentru că sunt acei oameni care fac ceva în loc să vorbească despre alții cum fac.

Așa și cu lectiadeprimajutor.ro. O resursă excelentă în ceea ce privește acordarea primului ajutor, o ”materie” la care noi, românii, sunt catastrofali. Desigur, nu o să recunoaște niciodată asta, căci noi ne pricepem la toate și mergem și în domeniul acesta pe stilul Daciei vechi cu capota ridicată și pe lângă ea vreo 7 nenea care își dau cu părerea despre jigleor sau despre colbutor.

Vă recomand cât de cu drag pot eu să încercați să înțelegeți mai mult despre această chestiune. Pentru că habar nu aveți când se ivește o situație și, datorită lecțiilor învățate, puteți salva viața unui om. Hai să repet: puteți salva viața unui om. Și încă o dată: puteți salva viața unui om. Și acum spune și tu cu mine: pot salva viața unui om. Și acum intră pe lectiadeprimajutor.ro sau la salvez.ro și încearcă să afli cum.

Am fost zilele trecute la un astfel de curs. Pentru a doua oară. Și nu pentru ultima. Bogdan, medicul de la SMURD care ne-a povestit despre primul ajutor, a spus ceva ce mi-a rămas în minte și mi-a dat de gândit. A zis că din ce în ce mai multă lume care vine la urgență însoțind un accidentat sau o persoană inconștientă spune că a vrut să facă ceva să ajute, dar nu știa cum. Și pentru Bogdan reprezenta un succes simplul fapt că lumea spune că vrea să ajute. Căci nici asta nu se întâmpla până acum. Asta ca să vedeți cum stăm și cât de important este ca fiecare din voi să încercați să schimbați cât de cât ceva măcar în ceea ce vă privește.

3 comentarii la “Treaba voastră ce credeți despre Bucurenci

 1. parazitul Răspunde

  Despre asta am scris si eu http://acuzatul.blogspot.com/2011/11/stiti-sa-acordati-primul-ajutor.html
  Eu am facut 9 luni armata la Spitalul Administratiilor si Internelor din Bucuresti.Am fost brancardier pe ambulanta si la Camera de garda.Am avut ocazia sa-l cunosc si pe seful Smurd, Arafat.Am invatat cum se acorda primul ajutor.Dar tot as mai merge sa invat :)

 2. tunaru Răspunde

  Daca mai exista o astfel de initiativa, mi-ar placea foarte mult sa vin si sa dau o mana de ajutor la promovarea proiectului.
  Postarile scrise cu convingere conving :)

 3. simona ionescu Răspunde

  Eu chiar am vazut azi emisiunea lui Dragos si am priceput cum trebuie sa strang intre buric si sani ca un om sa scuipe afara o bucata de mancare ce i s-a oprit in gat.
  Si eu salut proiectul si-i urez bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: