Peste 70% dintre IMM au o infrastructură de IT improvizată

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Ce vedeți în titlu este estimarea lui Flaviu Rădulescu, Managing Director Hostway Romania. Care mai zice că (citez dintr-un comunicat de presă) ”Se lucrează cu servere ținute în sediu, fără niciun fel de backup sau redundanță. La prima problemă hardware mai serioasă dispar complet documente și proiecte pentru care s-a muncit uneori și ani de zile.

Adevărul este că am citit comunicatul cu pricina din două motive. Unul este că și eu am server dedicat la Hostway, deci sunt interesat de ce se mai întâmplă cu compania, firește. Al doilea este că exact alaltăieri îmi povestea cineva despre cum s-a întâmplat nu știu ce (căci nu mă pricep la de astea și uit repede chestii tehnice) la server, unul pe care îl aveau in house, și au pierdut baza de date cu clienți și tot felul de una, alta ce mai erau pe acolo.

Eu recunosc că nu mă pricep la hosting, ca să nu zic mai nașpa despre mine, că nu e frumos să te lauzi pe invers :D Mie trebuie să îmi mearga serverul și altceva nu mă interează. Cum este configurat, ce caracteristici are sunt limbi străine pentru mine. Singura ”melodie” care îmi place este să îl văd că rulează fin :D

Apropo de asta, vă anunț și eu, așa cum m-au anunțat cei de la Hostway (bine, io vă spun în speranța că voi veți înțelege mai mult decât mine ce zic mai jos :D), că astăzi compania lansează o ofertă de hosting dedicat, cu discount 50% pe viață. Și vă dau și copy/paste din comunicat, de frica de a nu schimba un cuvânt și să nu mai pricepeți nimic :))

Serviciul a fost dezvoltat de Hostway România, în parteneriat cu HP și Omnilogic. Fiecare dintre cele trei planuri include: închirierea unui server enterprise HP, conexiune la internet la viteză 1Gbit, acces prioritar la suport tehnic 24/7 (telefonic și prin email ) și colocare în centrul de date Omnilogic, construit la standard Tier-3. Procesul de cumpărare și cel de activare se vor desfășura în întregime online. Clienții doar aleg planul potrivit și fac prima plată iar în mai puțin de 20 de minute primesc datele de acces la server. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Hostway a înlocuit complet portofoliul de servere cu modele HP, care au permis automatizarea completă a serviciului. Primele servere se vor activa începând cu 1 decembrie, pentru toți clienții care au plasat pre-comenzi până la data respectivă.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Peste 70% dintre IMM au o infrastructură de IT improvizată”

 1. nu-i adevarat… am lucrat/lucru la mai multe firme si ambele fac backupuri. + ca una dintre firme are mai multe servere, la care se face backup.Eu nu cred ca mai exista firme care depinde de IT si sa nu aiba un om macar semicompetent
  Si bonus: sunt firme ce recupereaza datele de pe hdd-uri, rareori sa dispara de tot.

 2. @chestie
  bre, io ti-am zis ca nu ma pricep :))
  am zis doar ce a zis Flavius
  cu el trebe purtata discutia, io sunt doar pe aici ca baietii :D
  cat despre firme care si-au pierdut datele, apoi daca ala m-a mintit, asa te mint si io pe tine…

 3. @chestie

  Salut,

  Noi am discutat cu ceva mai mult de 2 firme , mai exact cu peste 300. Prin urmare, probabil tu ai lucrat in companii mai smart decat media. :)

  @chinezu
  Flaviu. Fara S. Dar stai linistit, suntem obisnuiti deja sa facem mentiunea asta :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)