Un gest simbolic de scoatere a pălăriei recunoștinței noastre

Chimia este o disciplină care mi-e mai străină decât un foc bengal pentru un pinguin plutind agale față în față cu spatele unui ghețar :D De altfel, între noi fie vorba, am și bifat o corigență în liceu la chestia asta care se ocupă cu polimeri și catene și alte de astea de știu că există dar nu înțeleg scopul și durata vizitei lor pe pământ :)) Dar tocmai de aceea, cred, am un respect deosebit pentru cei care nu numai că se pricep, dar reușesc să își facă o meserie din asta sau să pună teribil de multă pasiune în concatenarele cu pricina. Și de aceea simt o anumită stinghereală în fața lor…

Așa am pățit când am fost invitat de simpaticele de la PR Premium la lansarea chemgeneration.com. În fața nedumeririi mele că ”ce treabă am eu cu isprava asta?”, răspunsul a fost unul simplu: o să îți placă siteul. Și chiar că îmi place. Adică m-am dat pe el minute bune și io nu am nici o treabă, cum spuneam, cu chimia. Dar ce e fain este că siteul este făcut și pentru cei ca mine, căci poți vedea o ”colecție” de descoperiri în domeniu, poveștile unor femei care au făcut istorie în cercetare și alte chestiuni care țin de, să îi spunem așa, popularizarea științei. Jucați-vă și voi pe site. Și când zic ”jucați-vă” apoi exact ăsta e feelingul :)

Am văzut la conferință mai mulți tineri de liceu în fața cărora m-am fâsticit. Căci eu unul nu reușesc să înțeleg cum de un copil de 15, 16 ani poate vorbi cu atâta pasiune despre chimie și despre faptul că asta vrea să facă în viață. Și să te uiți la ei și să vezi că ei sunt, de fapt, cei în care nu numai că trebuie să îți pui încrederea, ci și să le mulțumești pentru că aleg să facă asta, să fie printre acei viitori oameni de știință, cei mai mulți pe care nu o să îi știm cu adevărat niciodată, care ne aduc toate minunile tehnologiei, inclusiv laptopul pe care scriu eu acuma și cel pe care mă citiți voi. Sunt acei anonimi frumoși, de neînțeles de către noi, ”mirenii”, dar în fața cărora am putea face, măcar din când în când, un gest simbolic de scoatere a pălăriei recunoștinței noastre :)

Închei prin a-l cita pe domnul doctor în chimie (dap, asta e meseria simpaticului care este :D) Make, cel care ne spune mereu și mereu ”chemistry is everywhere”, dar noi nu îl credem niciodată și mare nedreptate îi facem :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Un gest simbolic de scoatere a pălăriei recunoștinței noastre”

  1. Pingback: O noua platforma online pentru chimie si pasionatii ei | Pagina personala Marius Matache

  2. Pingback: Campaniile saptamanii 14-20 noiembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

  3. Pingback: Caut un blogger care să ştie să se joace jocuri de astea online • Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)