Distruge urâtul din import cu frumosul românesc

Bibeloul în formă de pește pus pe un macrameu de pe televizorul Diamant este, pentru mulți dintre noi, care am prins perioada ceaușistă, imaginea-simbol a unei sufragerii obișnuite din perioada respectivă. Atunci ni se părea ceva normal. Acum ni se pare un kitsch. Numai că atunci nu priveam prin ochii estetici (îmi permiteți să spun așa, da?) pe care îi avem acum. Căci, firește, frumusețea unui lucru depinde îngrozitor de tare de contextul în care acel lucru este plasat și de, și mai îngrozitor, de bogăția din ochii celui care privesc :)

La asta m-am gândit când am văzut mailul care mă anunța de expoziția Genuine.ro, pusă sub semnul lui ”Distruge urâtul din import cu frumosul românesc”. Care, zic din start, mi se pare o idee foarte mișto :) Dar care, dacă nu cunoaștem contextul (acela că își propune să fie o expoziție dedicată 100% designului românesc), simplu enunț ar putea or să ne ridice sprânceana naționalistă (așa, măh, să le arătâm noi capitaliștilor!) sau să ne activeze zeflemeaua (naivilor care credeți că produsele noastre sunt mai bune decât cele ale lor…). Numai că de data asta contextul e chiar foarte fain :)

Așa că vă invit la expoziția cu pricina, care va avea loc în Mansardă la Cărturești (de pe Arthur Verona) pe 11 și 12 noiembrie, între orele 11 – 20.00.

Un fel de manifest video al evenimentului puteți vedea în filmul de mai jos :)

GENUINE.ro #2 – distruge uratul din import cu frumosul romanesc! from genuine.ro on Vimeo.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)