Știați că 6% din români sunt anaflabeți?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Eu recunosc că nu știam până nu am primit un mail de la Fundația Mereu Aproape, în care era și informația din titlu. Cele 6 procente în sine nu au valoare teribilă de adevăr, dar când le pui în context european și vezi că suntem și la capitolul ăsta codașii europei (bulgarii au doar 2%, ungurii doar 1%) parcă iar te apucă tristețea.

Bun, când vezi așa ceva, ai fix două soluții. Așa în mare, desigur. Una ar fi să începi să înjuri tot ce a fost guvern până acuma în România și, în funcție de simpatiile tale politice, actualii portocalii sau pesediștii roșii. Sau pe cine crezi tu că e de vină pentru acest record european pe care l-am bifat. Sau, a doua variantă, să nu te mai uiți în spate (decât pentru o analiză a situației, să știi de unde pleci), ci în viitor, adică să încerci să faci ceva. Asta cu făcutul e mai greu, căci implică o responsabilitate pe care simpla îmnjurătură nu numai că nu o presupune, dar și o neagă.

Nu știu dacă inițiativa ”Lăsați-mă să învăț” va rezolva în mod magistral chestiunea analfabetismului în România. Nici măcar nu știu exact cine sunt și de ce fac asta (dincolo de cuvintele frumoase din pliantele și de pe site). Și nici nu mă interesează foarte tare. Pentru că eu unul o să sprijin mereu și mereu pe cineva care vrea și poate să facă ceva, cât de puțin, pentru că prefer să greșesc susținând pe cineva decât să nu greșesc nesusținând nimic.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

15 thoughts on “Știați că 6% din români sunt anaflabeți?”

 1. Pingback: Articolul cu numărul 600| Pavel Ionuţ

 2. E trist sa vezi ca lumea da inainte iar Romania inapoi. Suntem in 2011, in UE, toate conditiile pentru studii si foarte mult tineret refuza educatia. Desigur si profesorii au vina lor. Nobody gives a crap anymore…. Pacat…

 3. Situatia este alarmanta si sper din tot sufletul sa fie alarmanta si pentru cei care ne conduc pentru ca ei chiar pot sa faca ceva pentru a diminua acest procent daca vor evident.

 4. Și eu mă așteptam la un procent mai mare. După cum spune și Ștefan Murgeanu, sunt foarte mulți agramați. Nici nu știi cine e de vină pentru această situație.

 5. Eu stiam ca avem vreo 40% analfabeti, vazusem un reportaj la tv mai exact la „Romania te iubesc” , acu.. nu stiu poate am inteles eu gresit.. da oricum.. pacat ca suntem in UE si inca mai avem analfabeti prin tara noastra

 6. in primul rand @Ionut N : s-ar putea sa fie procente destul de corecte in ceea ce priveste raportul dintre romani si tigani analfabeti. Iti spune asta un proaspat recenzor cu experienta (ia-o ca pe o ironie)…

  (si pentru chinezu):

  … care a recenzat cateva sute de persoane, intre care 0 % tigani si 10 % plus analfabeti. Sa precizez ca mai bine de 3 sferturi din cei analfabeti erau avansati bine in varsta a 3a??

 7. Pingback: Marti si 3 linkuri bune | Pagina personala Marius Matache

 8. din pacate, procentul este mai mare, cel mai probabil. si mai trist este ca preocuparile fata educatia copiilor a celor din mediul rural sunt minime, aproape nule. nu exista nici un interes al statului fata de acest aspect, iar rezultatele vor fi dramatice in viitor.
  sa ne gandim ca peste ani, copiii fara o educatie scolara sau analfabetii vor ajunge sa duca tara asta mai departe…cum?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)