”Nu se mai face muzica de pe vremuri”. Oare?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Eu am crescut cu muzica anilor 80. Și cu hard rockul și cu metalul acelor vremuri. La care revin foarte des, ca un fel de întoarcere acasă permanentă, care mă relaxează și îmi încarcă bateriile. Și, din când în când, precum niște tineri pensionari :D ne lamentăm la o bere cu prietenii mei de rockereală că nu se mai face muzică de aia cum ascultam noi. Și zicem asta pentru că adevărul adevărat este altul, unul care nu ne place: noi suntem cei care, din diverse motive, am ales să nu mai ascultăm muzică de aia. Pentru că ea se face bine merci în continuare :) Nu în cantitățile și, de multe ori, nu la calitatea de atunci, dar lasă că nici noi nu mai stăm ca pe ace până ne vine ceva album nou al nu știu cărei trupe, pe filiere ciudate și despre care mai bine nu vorbim :D, cum făceam pe vremuri.

Așa că mi-am propus (și acest post este unul programatic, dacă vreți) să încerc să fiu la curent cu trupele din tinerețea mea care mai scot albume și să încerc să ascult mult mai multă muzică de pe această felie. Și cum pot să lansez mai bine o astfel de promisiune decât vorbind, practic, despre o trupă veche cu un album nou? :)

Este vorba despre Shy. O trupă pe care am ascultat-o acum mulți ani și care se înscria pe linia unui hard rock melodios, cum era la modă atunci. Nu pot să spun că eram mare fan, dar ascultam cu plăcere ce scotea trupa, căci e genul de formație care nici nu greșește, dar nici nu sare în față prea tare :) Mă rog, asta a fost și este părerea mea despre Shy, deși știu câțiva tovarăși care iar se enervează că zic asta :D

Din considerentele de mai sus, am dat play ultimul lor album, din 2011, care se numește tot ”Shy”, cu mare emoție. Căci știți cum e, lumea se schimbă, vechii rockeri cântă (unii) ceva ce se vinde acuma, de astea. Dar după primele 2 melodii m-am relaxat și am reintrat în lumea Shy. Căci băieții și-au păstrat genul și stilul de acum 20 de ani și mai bine (primul lor album a fost scos în 1983), dar acum îi ajută mult mai mult condițiile tehnice de secol XXI. Așa că mi-a făcut mare plăcere să ascult noul lor album. Pe care îl recomand tuturor celor care sunt nostalgici ”actuali” precum sunt eu, dar, de ce nu, și celor mai tineri care vor să vadă cum sună acum o trupă faină din vremuri faine :)

Vă ofer spre ascultare piesa ”Pray” și ”Over You” de pe albumul ”Shy” din 2011.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “”Nu se mai face muzica de pe vremuri”. Oare?”

  1. Pingback: Gata, e clar, am căzut în oala rocko-melancolică « Republica Culturală Chineză

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)