Citesc mult. Dar nu atât de mult pe cât aș vrea. Pentru că, nu-i așa, viața asta nu e făcut doar pentru citit, măh intelectualilor, care vreți numai să întoarceți nișe pagini la carte :D Și citesc chiar dacă abia reușesc să întorc vreo două pagini și după aia adorm cu cartea în mână. Pentru că am o oroare teribilă când mă gândesc că, pe nesimțite, aș putea ajunge în postura de a nu mai citi o carte luni de zile (been there, nu mai vreau ever așa ceva…). Așa că mă lupt permanent cu parșiva resemnare care vine pe șestache și te acaparează și te subjugă.
Bun, momentul poetic fiind încheiat, m-am gândit să văd și io ce mai citiți. Și să facem asta prin intermediul unui, desigur, gen de leapșă :D Adică să scrieți pe blogurile voastre răspunsul la provocarea asta și să o dați mai departe, dar și să băgați acilea în comentarii, care vreți, care puteți, cartea pe care o citiți și pasajul cu pricina.
Provocarea sună cam așa:
– deschide cartea pe care o citești la pagina 34
– transcrie pe blog/comentariu primele două fraze din cel de-al doilea pasaj (daca e pagină de aia de începul de capitol, cu 3 cuvinte acolo doar, scrie al doilea pasaj de la pagina următoare)
– opțional: spune în fix 22 de cuvinte de ce îți place să citești
– dă mai departe
Hai să încep eu. Deschid cartea ”Istoria în Roma antică. Teoria și poetica genului”, de Eugen Cizek, pe care o citesc acum, la pagina 34. Primele două fraze din cel de-al doilea pasaj sunt următoarele:
”Totuși, biografia latină a dispus și de numeroase arhetipuri naționale. Cum de fapt am arătat, romanii au cultivat totdeauna cu plăcere și chiar cu pasiune amintirea oamenilor celebri pe care îi avuseseră și au conservat imaginea lor”.
De ce îmi place să citesc: Cred cu tărie că o mare parte din ceea ce suntem este dată de ceea ce citim. Suntem niste carti :)
36 thoughts on “Deschide cartea pe care o citești la pagina 34”
„Intoarcerea din Rai” – Mircea Eliade
„Celalalt ii marturiseste sincer, aproape cu invidie, cat de mult il admira pentru felul lui barbatesc de a se purta cu femeile. Mie imi place ceea ce faci tu; iubesti fara sa-ti pese, faci dragoste si buna ziua, cucoana; tu nu esti sentimental, tu esti cel mult un afemeiat vulgar, caruia ii place posesiunea a cat mai multe femei, pe care le cuceresti lesne-caci esti un baiat frumos si ai carura de taur, asta o stii-dar pe care tot atat de lesne le parasesti, din plictiseala sau din capriciu.”
De ce îmi place sa citesc: Ma relaxeaza, ma ajuta sa imi dezvolt limbajul, capat experienta prin experienta personajelor.
„Cercul Crucii” -Iain Pears
„Putem intelege, fireste, de ce provoca un asemenea amuzament, desi aceasta intelegere era depasita de acel sentiment al superioritatii pe care il simte omul de buna conditie atunci cand are de-a face cu provincialii. Cana am inceput sa port peruca, mi-a luat ceva timp pana cand am izbutit sa ma acomodez cu ea; numai insistentele semenilor mei m-au convins sa perseverez,”
Citesc pentru a evada din realitatea de zi cu zi, imi imaginez fiecare lucru pe care il citesc ca si cum s-ar intampla, ca si cum as fi acolo cu personajele.
,,Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii”, vol. 11.
,,Iubitului frate in Domnul, Ioan, bucurie. Potrivit ostenelii trupului tau pentru noi si zdrobirii piciorului tau pentru noi, sa umple Stapanul Dumnezeu sufletul tau, iubitul meu, insutit de bunatatile ceresti.”
De ce citesc: pentru ca sunt om, iar cititul ma ajuta sa inteleg oamenii si lumea.
Va felicit pentru aceasta initiativa!
Hm, o sa sparg atmosfera istorico-religioasa cu un roman, pur si simplu
Adam Ross – Mr. Peanut.
Si am luat leapsa pe blog.
Carti nu prea mai am timp sa citesc in ultima vreme dar mi-am facut un obicei sa lecturez postarile unui blog, MWB, mi se pare destul de fain in continut!
„ma rezesc dimineata si simt ca-mi lipseste ceva,
ca ceva nu e in regula si
imi amintesc.
cel mai bun prieten al meu
a plecat.
singurul meu prieten.
ce prostie
din partea mea
sa ma bazez pe o singura
persoana.
acum totul s-a intors
impotriva mea.”
„Suflete pereche”, Cecelia Ahern, editura All fa, 2011.
Cartea e „Ingeri si demoni”, autorul e Dan Brown. Am citit din ea o perioada, am vazut filmul intre timp, si inca imi doresc sa o termin de lecturat. Oricum, se inscrie in categoria „cartea bate filmul”.
” – Poate ca „miracole” este un cuvant ales gresit. Incercam doar sa vorbesc pe limba dumneavoastra.”
„Manual de NLP”, Joseph O`Connor, Ed. Curtea Veche, 2010
” Planul de actiune. Ce sa fac mai departe? De indata ce ai analizat planul pe baza acestor intrebari, atunci esti pregatit sa actionezi sau poate sa delegi pe altcineva sa actioneze. Cand delegi in cazul unui proiect de afaceri, furnizeaza oamenilor din echipa ta privirea de ansamblu, astfel incat ei sa poata face legatura intre sarcinile lor si proiectul in totalitatea lui.”
Am citit pentru ca mi-a placut, m-am oprit, am citit pentru ca trebuia, m-am oprit iar, acum citesc pentru ca vreau sa fac asta. Cine stie cand ma opresc iar?
eu trebuie sa marturisesc ca nu am citit o carte intreaga de ft mult timp,acum stau pe net si citesc rezumate facute de altii :-s .ce parere aveti de cartile acelea digitale?imi place ca in acea tableta poti sa bagi o biblioteca intreaga si e ft practica.
Pingback: Leapsa pe lectura - pagina 34 - La Ceas De Seara
Pingback: Leapsa. Lectura, pagina 34 | Rouge Plantation
@chinez: corectura rezesc=trezesc :); mea culpa!
Istoria si politicile Uniunii Europene – Gheorhi Prisacaru
„Pactul de stabilitate pentru Sud-Estul Europei, convenit dupa razboiul din Iugoslavia, va avea sanse de reusita numai in masura in care componenta sa economica va avea substanta. Din pacate, acest proiect nu s-a transformat intr-un „plan Marshall” prentru regiune, asa cum s-a sperat initial.”
Eu citesc pentru a ma cunoaste, pentru a ma slefui si pentru a ma defini. Citim pentru ca ne place place place.
http://goo.gl/PLxbi
Storm of Swords – George R. R. Martin
„I did” said Catelyn firmly. „Ï understood what I was doing and knew that it was treasenous. If you fail to punish me, men will believe that we connived together to free Jaime Lannister. It was mine own act and mine alone and I alone must answer for it. Put me in the Kingslayer’s empty irons and I will wear them proudly, if that’s how it must be.”
Citesc pentru ca sa am ce face in metrou. Altfel ma uit creepy la oameni si s-ar putea sa cheme politia. :P
http://www.andreiciobica.com/2011/10/agassi-campionul-care-urat-tenisul.html
asta am citit in weekendul asta
eu citesc in acest moment 4 carti…
cum procedez?!?!
” Scrisori catre fiul meu „- Gabriel Liiceanu
„… o colega de la o clasa paralele mi-a dat intalnire pe terasa liceului.Cand s-a lipit de parapetul uriasei terase pustii si, tragandu-ma spre ea, mi-a mangaiat buzele cu degetul inainte de a ma saruta, am facut prima tahicardie paroxistica a vietii mele ”
Citesca pentru ca sunt sigura ca este unul dintre putinele motive pentru care sunt in trecere pe aici….ca atat pot, sa citesc si sa constat, doar sa constat, ca sunt.
@Stefan – procedezi prost;
Ia-o si tu pe prioritati si citeste-le pe rand, altfel risti sa nu intelegi nimic!
PR cu buget restrâns- Leonard Saffir
„Emisiunea TV The Apprentice a fost o mişcare strălucită pentru Trump. Donald Trump era iar în vârf. După două sezoane de succes, cu audienţă ridicată, ale emisiunii au răsărit o serie de alte promovări în legătură cu diverse afaceri, derivate din succesul show-ului de televiziune”.
Citesc pentru că nu vreau să fiu îndobitocit de tot ce e media şi tot ce e învăţământ. Citesc pentru că sunt doar eu şi o carte şi pentru că cineva o dată mi-a zis „Robi, când ai citit ultima oară o carte?” şi de atunci citesc…
Penthouse forum
That did it. „Now!” I yelled. She pulled away and spun around with her mouth open. I grabbed my dick, aimed it at her mouth, and erupted. She caught most of it on her tongue and squealed, „Yeah, baby! I love the taste of your come.”
Don’t judge me :D
Pingback: Deschide cartea pe care o citești la pagina sapte « Newdada's blog
@Malina
imi place sa citesc mai multe carti in acelasi timp :)
deci, cum procedez? ;)
@Stefan procedezi cu rabdare:
1. dimineata citesti o carte,
2. la pranz alta,
3. seara alta
4. si noaptea cand nu ai somn, o citesti pe a patra :)!
O carte, ca si o femeie are nevoie de o atentie speciala; asa cum nu poti fi cu 4 femei deodata, asa nici nu poti citi patru carti deodata … in my humble opinion.
Macar, ia-le pe rand … cum ziceam: pe prioritati!
Nu mai zic nimic, ca iar se supara @chinezu pe mine ca vorbesc mult! ca de obicei :)
eu am deschis-o si la pagina 7:
http://newdadas.wordpress.com/2011/10/31/deschide-cartea-pe-care-o-citesti-la-pagina-sapte/
1 şi 2: „She loved the house with a passion she felt for no human being. she never entered it without a small physical surge of satisfaction that it was hers.”
3: citesc pentru că atenţia acodată unei cărţi mă linişteşte şi parcă aş intra într-o lume mai bună. plus că îmi oferă intimitate.
4: am dat!
@Malina
cu cititul a 4 carti deodata ma descurc :)))))
intrebarea se referea la articol: adica ce ma fac daca citesc 4 carti in acelasi timp? pe care o deschid la pag 34 etc etc? :D :))
uite si raspunsul meu la aceasta leapsa: http://ciprianfoto.blogspot.com/2011/10/leapsa-la-chinezu.html Toate bune!
Am raspuns si eu la leapşa chinezească :D http://claudiuciobanu.eu/2011/10/31/deschide-cartea-pe-care-o-citesti-la-pagina-34-am-deschis-o/
Pingback: Ce-am mai citit în ultima vreme « AlexR – Adolescent în Madrid
@Stefan la intrebarea asta ar trebui sa-ti raspunda gazda; nu ma mai bag pe teritoriul lui :)
Pingback: Pagina 34 din cartea pe care o citești | Life as a book
Pingback: Pagina 34 si de ce imi place sa citesc - micromoft.romicromoft.ro
Brazii se Frang, dar nu se indoiesc- Ion Gavrila Ogoranu vol 1: ” Intre timp, se simtea ca politia se intarise, iar in Cluj unitatile militare se schimbasera. generalul Atanasiu fusese inlocuit cu un altul, al carui nume nu-l retin. daca primul a venit de multe ori intre noi si ne-a vorbit ata de frumos, terminand discursul cu „traiasca regele!”, pe cel de-al doilea nu l-am vazut niciodata. In aceste conditii a avut loc demonstratia studenteasca din 10 mai 1946. Alaturi de studenti si manastureni au venit mii de oameni din satele din jur, moti, in costumele lor din Muntii Apuseni, sateni de prin partile Dejului precum si aproape toata populatia Clujului. Cateva grupurti de fenedisti (comunisti) au fost maturati cu steagurile subsuoara, incat nu-i de mirare ca in ura lor neimpacata si neputincioasa a incoltit planul acelei razbunari idioate”
mai citesc si alte cinci carti, dar mai putin interesante
Pingback: Leapșa de la pagina 34