Citez: ”Concurs de eseuri având ca temă: De ce aş alege incinerarea? Concursul este deschis tuturor persoanelor interesate de subiectul cremaţiunii”. Și e și cu premii. 500 de RON și cartea scrisă de Marius Rotar, Eternitate prin Cenuşă. O istorie a crematoriilor şi incinerărilor umane în România secolelor XIX-XXI.
La urma urmei, dacă e să o luăm strict tehnic, este vorba de un produs și de o modalitate de promovare. Dar, tot la urma urmei (deși expresia asta sună ca dracu în acest context…) dacă zicem despre campania unui brand de bere că e nașpa, așa putem zice și despre concursul ăsta că e creepy rău.
Aaaaa, încă ceva: am aflat cu această ocazie că există o revistă numită Magazin funerar. Talking about the nișe…
PS. Am văzut informația asta prima dată pe twitter, dată de Gabi.
12 thoughts on “Voi ați văzut un concurs mai creepy?”
interesant…
si cartea chiar cred ca merita… vorbesc serios..
dar nu sunt bun la eseuri..
puteau sa dea premiu o incinerare gratuita !
boboc: cred ca iti poti acoperi si singur costurile cu banii din premiu.
melodia pe care o au pe site e dementiala.
Multumim c-ati amintit de concursul nostru. Mie nu mi se pare infricosator deloc. Eu pana acum am vizitat 7 crematorii si am asistat la cateva incinerari (uitandu-ma inclusiv pe „vizor”), dar nimic nu ma inspaimanta mai tare decat ideea de a putrezi. Asadar, prefer focul! Fondul sonor este George Enescu, Balada pentru vioara, op. 4 (pe melodia asta o sa ma arda, garantat).
Am avut mai multe variante de titlu pentru concurs: URNA scapa turma sau Cei din URNA vor fi cei dintai!
Merci inca o data!
frate, ori esti plecat…..ori mergi de te cauta
Domnule Cismaru,
De cand pe cand suntem noi „frati”? Ne-am dat cu aceiasi trotineta in copilarie? Nu tin minte… Plecat oi fi, depinde cine ma cauta! Pentru dumneata, voi fi mereu plecat!
MR
Cristi, (scuze, dar nu iti pot spune Chinezule)
Imi place ca promovezi concursul asta… :)), stateam si ma uitam pe FB la emisiunea live de la zuzu, iar ai pomenit de el.
Nu vreau sa ma leg de caracterul concursului, ci de ceea ce ai spus despre carte. Nu am avut acces la ea, dar am impresia ca este munca documentata a unui cercetator. Am bantuit (ce bine suna) un pic la ei pe site, si am zabovit la rubrica cu personalitati care au ales crematiunea. Cred ca rubrica are legatura cu cartea, si in spatele ei e multa munca de arhiva. Asa ca felicitari autorului, pentru ca in tara noastra, la momentul de fata, cei care mai au curaj sa faca cercetare, chiar si pe o nisa atat de „creepy”, merita astfel de felicitari.
@bobocx, era mai fain un voucher de incinerare gratuita, transmisibil. :D
@ marius rotar
m-am uitat pe site-ul Amurg.
intrebare, crematoriul Cenusa, se poate vizita?
am participat demult la o incinerare acolo si arhitectura cladirii si locatia sunt deosebite.
multumesc
Pe mine m-a amuzat tare concursul asta si comentariile de aici :)) Asa ca am scris un eseu si am participat :D Am fost inspirata si de cartea pe care o citesc acum: http://www.vellant.ro/product/Privind-soarele-%C3%AEn-fa%C5%A3%C4%83,220926.aspx care e foarte buna, o recomand :)
Crematoriul Cenușa nu se poate vizita, deocamdată. Va fi transformat in muzeu si va intra in circuitul turistic. Riscul cel mare era sa i se schimbe destinația primara, dar a trecut. Cartea mea este rodul a 5 ani de cercetări si nici acum dupa ce am publicat-o nu m-am oprit. Si acum mai scormonesc după informații. Merci de susținere si interes!
Maine am o dezbatere la Cluj pe tema crematiunii.
multumesc ptr raspuns.
cand va intra in circuitul turistic, ne puteti anunta?
multumim
O sa va anunț, nu va faceți griji. Oricum la cat de deteriorata este clădirea este nevoie de o investiție serioasa. Apropo, intrarea principala la Crematoriul Cenușa este blocata, iar doamna administrator mi-a spus ca au făcut acest lucru, pentru ca exista riscul prăbușirii peste careva care ar trece pe acolo.
Pingback: De la Dialog Textil la Tir Magazin | Lost & Found Desk