29.04.2017

Bloggerii sunt, înainte de toate, oameni

Later edit: După îndelungi deliberări și negocieri dure cu organizatorii :D, vă raportez că cei care vor merge din partea mea la seminarul cu pricina sunt Claudiu Ciobanu, Ștefan Murgeanu, Dragoș Șchiopu, Camil Stoenescu, Florin Grozea, Valentin Bosioc, Ioana Socaci, Șerban Păun și Vladimir Ionas. Dar o să vă trimit și celorlalți care ați postat comentarii un mail astăzi, care, sper, să fie ok :)

Am văzut mulți bloggeri care încearcă permanent să își îmbunătățească abilitățile 2.0, adică să realizeze conținut mai bun și mai bine, să știe și chestii de astea tehnice de genul pus coduri, bannere, widgeturi, să se străduiască să înțeleagă că și blogul este un produs care trebuie promovat ca atare. Ceea ce, pentru mine, ca avocat al profesionalizării blogosferei, este muzică plăcută :D Dar, oricât de mult aș aprecia aceste eforturi pe care le fac unii (și ale căror rezultate durează un pic până să apară, dar merită, zău, merită), aș face niște precizări. Care vin și pleacă de la ce zic în titlu.

Faptul că înveți să scrii conținut mai bun, ca blogger, este excelent. Dar ceea ce înveți și ce vei aplica după ce înveți depinde enorm de un lucru fundamental: ce fel de om ești. Pentru că dacă ești, să zicem (e doar un exemplu forțat ca să mă ajute în demersul comunicațional, cum ar veni), un om cu sufletul încruntat, pentru care negativismul este un adevărat joi de vivre și trăiești doar pentru a-i vedea pe alții nefericiți, zău dacă înțeleg cu ce te ajută că ai învățat să scrii mai bine. Sau, au contraire, dacă ești unul din categoria celor pentru care totul e frumos în viață și inclusiv lucrurile rele au părți bune și totul e un zen și un feng shui împlinit rotund, apoi, iarăși zic, nu înțeleg cu ce te ajută nici pe tine.

Cred că trebuie să existe un echilibru între ce ești ca om și cum te ”vinzi” tu ca blogger. Dacă râzi mereu în viața de zi cu zi, atunci și blogul trebuie să zâmbească :) Dacă ești arogant (în sensul bun, desigur), și pe blog trebuie să fie tușele de aroganță pe care o practici zi de zi. Și tot așa. Pentru că, zic eu, înainte de a fi blogger, ești om. Și întât trebuie să ai grijă de omul din tine :)

De aceea am acceptat invitația celor de la Microsoft de a invita, la rândul meu, 9 bloggeri (cifră ce sugerează discret :D IE 9…) la evenimentul ”7+ Povesti cu care sa ai influenta si impact puternic in viata ta si a altora”. Ioan Nicuț va fi trainerul care va fi ”dirijorul” evenimentului, care va avea loc pe 28 octombrie, la ora 10.00, la Bucharest Hubb.

Treaba mea este pe atât de simplă, pe cât este de dificilă :)) Căci a alege 9 bloggeri e nașparlie faza, de cele mai multe ori. De aceea aș vrea întâi să văd care din voi ați fi dispuși să participați la acest seminar, adică să îmi ziceți colea jos în comentarii ceva de genul ”bre, aș vrea să dau un ochi pe acolo” :D Și ca să vă ajut să vă decideți, aveți mai jos nește chestii.

Fiecare participant va invata cum sa:

 • fie inteles, acceptat
 • aleaga ingredientele si sa gaseasca o poveste care convinge astfel incat sa-si atinga obiectivul
 • isi foloseasca fricile (ce cred, ce spun) in favoarea lui si sa invete cum sa le depaseasca
 • isi identifice propria poveste, cu care sa se simta bine, entuziast, plin de energie, convins, congruent
 • construiasca tehnic povestea care poate influenta
 • gaseasca si sa spuna povestea care creeaza motivatie atunci cand drumul catre obiectiv pare ca nu se mai termina
 • spuna povestea care transmite intelepciune celorlalti astfel incat sa fie recunoscut ca un expert

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Pe mine m-a cam plictisit faza cu ”motivaționalul”

No poftim hal de emisiune…

22 comentarii

 1. vineri, 21 octombrie 2011, 11:41

  Microfost. Nice one :)

  Răspunde
 2. vineri, 21 octombrie 2011, 12:13

  Eu zic ca cine vrea sa fie ales o sa faca tot ce-i sta in putinta pentru un comentariu bun, ca sa poata fi ales. Am fost la un workshop/training de o zi cu Ioan Nicut, organizat tot de Microsoft. Si mi-a parut bine ca am participat pentru ca am avut de invatat cate ceva de la oamenii prezenti in sala si de la trainer.

  Răspunde
 3. vineri, 21 octombrie 2011, 12:33

  Mi-ar face placere sa fiu ales printre cei 9 bloggeri pentru ca vreau sa invat cat mai multe lucruri de la oameni cu experienta in blogging si Soial Media.

  Răspunde
 4. vineri, 21 octombrie 2011, 12:57

  Ar fi o placere deosebita sa vin, din pacate nu pot sa ajung nici data as fi ales. Le urez participantilor o zi productiva.

  Răspunde
 5. vineri, 21 octombrie 2011, 13:00

  Eu sunt incepatoare in ale 2.0 si am un bloggulet mititel care mi-e insa tare drag. Poate n-am sa ajung niciodata blogger profesionist, dar am inceput sa scriu pe blogg pentru ca simt ca pot sa transmit asa mai mult si mai larg din ceea ce simt si gandesc ( in sensul ca ma adresez mai multor oameni ) si pentru ca as vrea ca macar un gand, o ideea, o vorba, un sentiment de acolo sa faca bine cuiva. Si pentru ca mi-e drag sa comunic. Cand simt ca am ce. Si simt . :) Asa ca sunt la capitolul ” invatacel” si tare mi-ar placea sa invat mai mult despre asta. Primiti deci si novici ? :)

  Răspunde
 6. vineri, 21 octombrie 2011, 13:20

  @Cosmin
  scuzati, e inca o dovada a ceea ce zic in titlu :D

  @Ioana Socaci
  primim, primim, inca bucurosi :)

  Răspunde
 7. vineri, 21 octombrie 2011, 13:46

  Pick me, pick me, pick me!

  Deci

  ME!

  Răspunde
 8. Oana Galbenu
  vineri, 21 octombrie 2011, 13:50

  Eu sunt pe cale de a-mi face blogul public, dar tare mult aş vrea să merg să învaţ ceva lucruri (pe care acum sigur nu le stiu fiind atât de aproape de început). Aşa că, dacă vreţi să mă luaţi, aţi face un om foarte fericit şi un viitor blogger mai deştept :)

  Răspunde
 9. vineri, 21 octombrie 2011, 15:26

  2.0 ţine-te bine,ca vin tare.

  Răspunde
 10. vineri, 21 octombrie 2011, 15:36

  Povești aș avea, dar nu sunt în București așa că această minunată întîmplare 2.0 va avea loc fără mine. Oricum, nu folosesc IE :)

  Răspunde
 11. vineri, 21 octombrie 2011, 16:38

  Ce bine le zici tu Omule! :) cred că eu mă găsesc în zona celor care văd lumea frumos și în care totul îi fain și văd partea plină a sticlei. Cel mai fain e să fiu în contact cu oameni pasionați de blogging.

  Răspunde
 12. vineri, 21 octombrie 2011, 22:29

  Daca mai este vreun locsor, chiar si printre scaune, sunt interesat si eu.

  Răspunde
 13. vineri, 21 octombrie 2011, 22:45

  Îmi place ideea și compania. Povești am :-)
  Dacă nu ocup unul dintre cele 9 locuri există și posibilitatea să cumpăr bilet/invitație?

  Răspunde
 14. sâmbătă, 22 octombrie 2011, 08:15

  blogul este o reflexie in online a personalitatii tale,oricat ai rea sa ascunzi se vor vedea calitatile si defectele tale in ceea ce scrii.mi-as dori ft mult sa vin la intalnire dar am fost alespt duminica la cristina bazavan,iar eu nu sunt din bucuresti si nu pot face asa multe excrsii saptamanale deocamdata.mi-am facut blog din cauza ca TU m-ai inspirat si imi place mult . multumec !

  Răspunde
 15. sâmbătă, 22 octombrie 2011, 10:59

  Felicitari ptr aceasta initiativa bazata pe … omenie :)

  Răspunde
 16. sâmbătă, 22 octombrie 2011, 23:55

  Spam-ul a reusit sa te infranga :)

  Răspunde
 17. duminică, 23 octombrie 2011, 01:49

  Daca nu e tarziu normal ca vreau sa fiu pe lista :)

  Răspunde
 18. duminică, 23 octombrie 2011, 08:50

  Si eu as vrea sa particip. Vreau sa „cred” ca voi participa :)

  Răspunde
 19. luni, 24 octombrie 2011, 14:26

  Lui Laurentiu Buica ii dau eu invitatie :)

  Eu incerc sa gasesc 7 bloggeri pentru training
  http://www.nihasa.ro/2011/10/mai-crestem-si-noi-blogosfera-nu.html

  Răspunde
 20. luni, 24 octombrie 2011, 16:51

  Am rezolvat, merci frumos, ne vedem acolo.

  Răspunde
 21. marți, 25 octombrie 2011, 13:47

  Eu tocmai am cumparat un domeniu si vreau sa incep un blog. As pica la Tzanc! Ce ziceti? Am si eu un invite?

  Răspunde
 22. joi, 3 noiembrie 2011, 10:04

  […] scris despre faptul că, înainte de toate, bloggerii trebuie să se dezvolte ca oameni și abia apoi să se streseze să se dezvolte ca bloggeri (vorba vine, streseze :D). Și am scris […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *