Revoluția romană care ne-a făcut să fim ceea ce suntem

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Sunt mare fan de istoria Imperiului Roman. V-am mai spus asta, dar tare îmi place să o spun cât mai des :D Și sunt în special cât de cât ”specialist amator” pe perioada de sfârșit a Republicii și începutul Principatului. Adică exact zona pe care o acoperă excelent Ronald Syme în ”Revoluția romană”.

Pentru că a fost cu adevărat o revoluție. Care ne-a marcat pentru totdeauna civilizația occidentală și care, fără a spune cuvinte mari, ne-a făcut să fim ceea ce suntem acum, ca civilizație. Căutarea unor soluții la decandența din toate punctele de vedere la la care a ajuns sistemul republican roman, calea spre putere a unor figuri ilustre, războaiele civile care au dus încet, încet la nevoia concentrării puteri într-0 singură mână, extraordinarul drum parcurs de Cezar de la unul dintre cei mulți la tiranul Romei și viziunea incredibilă a lui Augustus, toate acestea sunt lecții de istorie, dar și de viață, care pe mine mă pun serios pe gânduri.

Recomand această carte. Cu mențiunea că nu o să o puteți aprecia la adevărata sa valoare dacă nu sunteți familiarizați cât de cât cu istoria romană din acea perioadă. Căci Syme se adresează cunoscătorilor, iar cartea nu este una de popularizare, cum se zice :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)