Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Există o Asociație a Bloggerilor finanțată de Consiliul Județean

Late later edit: Deși m-a iritat modul în care a vorbit în mail, mi se pare fair să dau și un punct de vedere diferit. Adevărul, firește, e greu de spus. Și chiar nu am timp, nervi și nici o misiune în viață să îl aflu în acest caz.

Later edit: așa mă întristez când trebe să fac precizări suplimentare pentru cei care au înțeles din ce am zis eu și Cristina mai jos că bloggerii sunt plătiți de Consiliul Județean, că sunt în solda nu știu cui și alte de astea care sunt pe lângă chestiunea în cauză. Mai citiți o dată rândurile de mai jos: este vorba de un proiect pe blogging care a obținut finanțare. Cum obțin proiecte pe apicultură, pe creșterea petuniilor sau pe dezvoltarea presei (mă rog, asta ultima e așa de umplutură, desigur…). Restul sunt invidii de argați care nu au reușit niciodată să încalece iapa boierului. Trist, măh, trist…

Când am primit un mail de la Cristina Cucu, îmi zic în gând ”bre, chineze, e prea tare ce zice fata asta ca să fie adevărat”. Drept pentru care am cerut informații suplimentare. Pe care le-am primit. Și care mpau bucurat teribil. Veți vedea mai jos care e istoria isprăvii, căci am rugat-o pe Cristina să ne explice într-un guest post cum au reușit. Ce au reușit? Păi pe scurt este vorba că bloggerii din Bacău și-au făcut o asociație cu acte și au obținut finanțare de la Consiliul Județean pentru a dezvolta blogosfera locală. Ceea ce mi se pare excepțional. Și vă rog să îmi ziceți dacă ați mai auzit de o asemenea inițiativă, căci mă declar fan. Mai jos ce povestește Cristina.

Era o seară de aia de iarnă de te tăia la rinichi şi noi, vreo şapte inşi, ne încălzeam într-o cârciumă. Devenise tradiţie printre bloggeri să ne vedem vinerea la un pahar de vin ş-o ceaşcă de vorbă. Şi cum stăteam la masă, deodată ne-a trăsnit o idee. Ză IDEE. Ce-i drept, era insuflată şi de Bachus, dar am prins drag de ea şi ne-am luptat vreo câteva luni până am dus-o a capăt. Nu vă mai scriu de drumuri la tribunal, de taxe, de hârţogăraie, semnături, de acte refăcute. Ideea e că până la urmă ne-am făcut asociaţie. Şi dacă tot am făcut-o, am zis să n-o ţinem la naftalină. Am mai făcut un parteneriat la campionatul de baschet, am mai recrutat membri, ne-am făcut site frumos, l-am văruit, am pus pe acolo tablouri cu noi. Dar am zis că nu-i destul. Timişoara, Sibiul, Clujul, Iaşiul participau la evenimente pe blogging, pe social media, pe twitter, aveau blogosferă strong. Noi, vax! Am zis, hai şi noi. Cu ce? Am făcut o raită a blogurilor din judeţ şi  nici 5% nu mai sunt active, iar multe dintre cele care sunt au conţinut original 0.

Aşa ne-a trăsnit o altă idee ( şi, da, e posibil ca Bachus să se fi implicat din nou :D ). Vrem să mărim blogosfera locală. Hiperlocală. Vrem bloggeri nu numai în oraşul reşedinţă de judeţ, ci şi la ţară. Fraţilor, şi acolo sunt idei, sunt poveşti, sunt oameni, sunt locuri superbe, cu maximum de potenţial şi minimum de promovare. Presa nu mai ajunge în judeţ. Chioşcuri de ziare nu prea sunt, televiziunile locale ajung rar, iar alea naţionale numai dacă e vreo crimă sau pică vreun MiG în brazdă.

No, ca să facem asta aveam nevoie de bani. Am bătut la nişte uşi şi ne-a deschis Consiliul Judeţean. Avem o finanţare, avem un proiect. Nu, nu o facem pentru bani. O parte din media locală ne-a acuzat că suntem „bloggeri plătiţi”(unde n-ar da Dumnezeu!) sau sugative de bani publici. Toţi cei implicaţi lucrăm în proiectul ăsta voluntari, deşi am fi putut să ne trecem acolo la buget şi salarii.

Acum, l-am rugat pe Chinezu să ne ajute să recrutăm acei bloggeri hiperlocali. Noi îi vom şcoli în ale bloggingului, în ale fotografiei, în sfaturi de unde ar putea obţine informaţii sau pe unde ar găsi surse. Deci, cititor de chinezu.eu, dacă eşti băcăuan şi-ţi place ideea noastră şi-ţi place comunitatea ta, oamenii de acolo, poveştile lor triste sau vesele, dă-ne un semn la proiect@divanul.ro.

19 comentarii la “Există o Asociație a Bloggerilor finanțată de Consiliul Județean

 1. Parazitul Reply

  Eu deja m-am inscris:)

 2. Kraus Reply

  Mda, foarte frumos. Doar ca acel Consiliu Judetean nu da banii absolut dezinteresat ci este o plata in avans pentru viitoarea campanie electorala.

 3. chinezu Reply

  @Kraus
  daca mi-ai explica ce legatura are una cu alta as fi mai fericit in aceasta dimineata, multumesc

 4. Parazitul Reply

  Chiar kraus, de ce crezi asta?Stii cat de mult s-au chinuit pentru a face aceasta asociatie?Daca era cum zici tu, primeau un mic “ajutor” in privinta asta dar asa

 5. Marius Sescu Reply

  Haters gonna hate.
  On topic – mersi Cristi de promovare, apreciem gestul :)

 6. stava Reply

  Da-mi voie sa-ti explic , in locul lui Kraus :

  Aceste bloguri , ce fac parte din “divanu`” sunt afiliate Ziarului de Bacau. Ziaru` de Bacau este un ziar personal al primarului Bacaului , Romeo Stavarache. Ai inteles legatura?

  Iti mai explica inca o data :

  Primaru` isi intareste echipa , cauta bloggeri noi care sa-i aduca laude. A inteles ca onlinu` e bun, formeaza opinii si banu e public doar ..si la anu-s alegeri.

 7. Divanu' Reply

  E cum spune stava mai sus decit ca invers: bloggerii din Divan sint platiti de presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, care va candida la un nou mandat.

 8. Parazitul Reply

  Cate din acele bloguri din divan sunt afiliate Ziarului?A?Mai uitati-va odata pe acele bloguri si dupa dati-va cu parerea

 9. Aghiuță Reply

  Trag concluzia că Bacăul e raiul bloggerilor, peste care curge cu bani. Aceiași oameni sunt plătiți și din stânga, și din dreapta. De ziariști „plătiți” nu zice nimeni, semn că nu contează.

  Mulțumim de sprijin.

 10. chinezu Reply

  @stava @divanu
  daca mai ziceti de astea fara sa va asumati identitatea, va dau spam si sa fiti fericiti pana la adanci batraneti

 11. Stefan Murgeanu Reply

  mi se pare fantastic ce au facut oamenii acestia, iar eu ii sustin din toata inima (deocamdata doar cu un post pe blog, cu RT-uri si cu like-uri, pe viitor sa vedem ce mai putem face)

  ca prima masura propun un tweet/blogmeet Bacau cu tot DreamTeamRO la raport :D :))

  eu vreau sa-i cunosc pe oamenii acestia :)

 12. Bogdan Pater Reply

  Nice. Iar daca e o traba a primarului sau a presedintelui de consiliu cu atat mai tare. Felicitari lor ca s-au intreptat spre 2.0.

  Acuma, ca ei or fi avand anumite asteptari de la asociatie e una. Vom vedea daca se vor si intampla sau nu. Pana la proba contrarie, bravo lor pentru implicare.

  Iar daca vor face chestii misto in continuare sunt sigur ca vor fi laudati in bloguri. La fel cum vor fi si trasi de atentie cand o iau pe aratura. :)

 13. OZN Reply

  Mereu au fost prosti care sa comenteze in necunostinta de cauza! Probabil acum n-o sa fie luata in seama nici o parte, pentru ca aia vorbesc numai prostii, iar noi suntem membri in Divan.

 14. D-Petre Reply

  Cum dracu’, doamne iarta, ati aburit consiliul judetean sa finanteze proiectul ? Pe praful asta, cand nu mai sunt bani pentru spitale, invatamant etc. … Inseamna ca sunteti super buni si mai degraba v-ar cauta companiile care doresc campanii de promovare pentru ca daca ati reusit sa scoateti bani publici de la un consiliu judetean inseamna ca sunteti in stare sa vindeti frigidere la poli si castraveti la gradinar.
  Un sincer BRAVO!

 15. Pentru de dimineață | aghiuţă
 16. Kaysha Reply

  @Stefan Murgeanu: Cu mare drag va asteptam la noi. Strangeti echipa si facem blogmeet-ul sau tweetmeet-ul. Dati un semn si noi ne adunam cat ai zice “divan”. :) Tinem legatura!

 17. psc Reply

  Pentru unele trebi se găsesc bani. Ei sunt, dar nu pentru ce trebuie ( educaţie, sănătate, salarii, pensii ). De aia ne împrumutăm din greu.

 18. ned32news Reply

  Chinezule m-ai uns la sufletelu’ meu curat de copil cu postarea asta. cum fac domne’ sa iau si eu legatura cu divanu’? poate ma paleste ideea sa anturez bloggerii nisipari de la malul Mariei Negre sa o punem si noi de-o asociatie/ong/ceofieanumaisafieimpreuna
  hit mi bec uit ior uisdom! tencs! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.