Există o Asociație a Bloggerilor finanțată de Consiliul Județean

Late later edit: Deși m-a iritat modul în care a vorbit în mail, mi se pare fair să dau și un punct de vedere diferit. Adevărul, firește, e greu de spus. Și chiar nu am timp, nervi și nici o misiune în viață să îl aflu în acest caz.

Later edit: așa mă întristez când trebe să fac precizări suplimentare pentru cei care au înțeles din ce am zis eu și Cristina mai jos că bloggerii sunt plătiți de Consiliul Județean, că sunt în solda nu știu cui și alte de astea care sunt pe lângă chestiunea în cauză. Mai citiți o dată rândurile de mai jos: este vorba de un proiect pe blogging care a obținut finanțare. Cum obțin proiecte pe apicultură, pe creșterea petuniilor sau pe dezvoltarea presei (mă rog, asta ultima e așa de umplutură, desigur…). Restul sunt invidii de argați care nu au reușit niciodată să încalece iapa boierului. Trist, măh, trist…

Când am primit un mail de la Cristina Cucu, îmi zic în gând ”bre, chineze, e prea tare ce zice fata asta ca să fie adevărat”. Drept pentru care am cerut informații suplimentare. Pe care le-am primit. Și care mpau bucurat teribil. Veți vedea mai jos care e istoria isprăvii, căci am rugat-o pe Cristina să ne explice într-un guest post cum au reușit. Ce au reușit? Păi pe scurt este vorba că bloggerii din Bacău și-au făcut o asociație cu acte și au obținut finanțare de la Consiliul Județean pentru a dezvolta blogosfera locală. Ceea ce mi se pare excepțional. Și vă rog să îmi ziceți dacă ați mai auzit de o asemenea inițiativă, căci mă declar fan. Mai jos ce povestește Cristina.

Era o seară de aia de iarnă de te tăia la rinichi şi noi, vreo şapte inşi, ne încălzeam într-o cârciumă. Devenise tradiţie printre bloggeri să ne vedem vinerea la un pahar de vin ş-o ceaşcă de vorbă. Şi cum stăteam la masă, deodată ne-a trăsnit o idee. Ză IDEE. Ce-i drept, era insuflată şi de Bachus, dar am prins drag de ea şi ne-am luptat vreo câteva luni până am dus-o a capăt. Nu vă mai scriu de drumuri la tribunal, de taxe, de hârţogăraie, semnături, de acte refăcute. Ideea e că până la urmă ne-am făcut asociaţie. Şi dacă tot am făcut-o, am zis să n-o ţinem la naftalină. Am mai făcut un parteneriat la campionatul de baschet, am mai recrutat membri, ne-am făcut site frumos, l-am văruit, am pus pe acolo tablouri cu noi. Dar am zis că nu-i destul. Timişoara, Sibiul, Clujul, Iaşiul participau la evenimente pe blogging, pe social media, pe twitter, aveau blogosferă strong. Noi, vax! Am zis, hai şi noi. Cu ce? Am făcut o raită a blogurilor din judeţ şi  nici 5% nu mai sunt active, iar multe dintre cele care sunt au conţinut original 0.

Aşa ne-a trăsnit o altă idee ( şi, da, e posibil ca Bachus să se fi implicat din nou :D ). Vrem să mărim blogosfera locală. Hiperlocală. Vrem bloggeri nu numai în oraşul reşedinţă de judeţ, ci şi la ţară. Fraţilor, şi acolo sunt idei, sunt poveşti, sunt oameni, sunt locuri superbe, cu maximum de potenţial şi minimum de promovare. Presa nu mai ajunge în judeţ. Chioşcuri de ziare nu prea sunt, televiziunile locale ajung rar, iar alea naţionale numai dacă e vreo crimă sau pică vreun MiG în brazdă.

No, ca să facem asta aveam nevoie de bani. Am bătut la nişte uşi şi ne-a deschis Consiliul Judeţean. Avem o finanţare, avem un proiect. Nu, nu o facem pentru bani. O parte din media locală ne-a acuzat că suntem „bloggeri plătiţi”(unde n-ar da Dumnezeu!) sau sugative de bani publici. Toţi cei implicaţi lucrăm în proiectul ăsta voluntari, deşi am fi putut să ne trecem acolo la buget şi salarii.

Acum, l-am rugat pe Chinezu să ne ajute să recrutăm acei bloggeri hiperlocali. Noi îi vom şcoli în ale bloggingului, în ale fotografiei, în sfaturi de unde ar putea obţine informaţii sau pe unde ar găsi surse. Deci, cititor de chinezu.eu, dacă eşti băcăuan şi-ţi place ideea noastră şi-ţi place comunitatea ta, oamenii de acolo, poveştile lor triste sau vesele, dă-ne un semn la proiect@divanul.ro.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

19 thoughts on “Există o Asociație a Bloggerilor finanțată de Consiliul Județean”

 1. Mda, foarte frumos. Doar ca acel Consiliu Judetean nu da banii absolut dezinteresat ci este o plata in avans pentru viitoarea campanie electorala.

 2. Da-mi voie sa-ti explic , in locul lui Kraus :

  Aceste bloguri , ce fac parte din „divanu`” sunt afiliate Ziarului de Bacau. Ziaru` de Bacau este un ziar personal al primarului Bacaului , Romeo Stavarache. Ai inteles legatura?

  Iti mai explica inca o data :

  Primaru` isi intareste echipa , cauta bloggeri noi care sa-i aduca laude. A inteles ca onlinu` e bun, formeaza opinii si banu e public doar ..si la anu-s alegeri.

 3. E cum spune stava mai sus decit ca invers: bloggerii din Divan sint platiti de presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, care va candida la un nou mandat.

 4. Trag concluzia că Bacăul e raiul bloggerilor, peste care curge cu bani. Aceiași oameni sunt plătiți și din stânga, și din dreapta. De ziariști „plătiți” nu zice nimeni, semn că nu contează.

  Mulțumim de sprijin.

 5. Pingback: Dacă nu sunteţi voi nişte porci, atunci când? | Kaysha

 6. mi se pare fantastic ce au facut oamenii acestia, iar eu ii sustin din toata inima (deocamdata doar cu un post pe blog, cu RT-uri si cu like-uri, pe viitor sa vedem ce mai putem face)

  ca prima masura propun un tweet/blogmeet Bacau cu tot DreamTeamRO la raport :D :))

  eu vreau sa-i cunosc pe oamenii acestia :)

 7. Nice. Iar daca e o traba a primarului sau a presedintelui de consiliu cu atat mai tare. Felicitari lor ca s-au intreptat spre 2.0.

  Acuma, ca ei or fi avand anumite asteptari de la asociatie e una. Vom vedea daca se vor si intampla sau nu. Pana la proba contrarie, bravo lor pentru implicare.

  Iar daca vor face chestii misto in continuare sunt sigur ca vor fi laudati in bloguri. La fel cum vor fi si trasi de atentie cand o iau pe aratura. :)

 8. Mereu au fost prosti care sa comenteze in necunostinta de cauza! Probabil acum n-o sa fie luata in seama nici o parte, pentru ca aia vorbesc numai prostii, iar noi suntem membri in Divan.

 9. Cum dracu’, doamne iarta, ati aburit consiliul judetean sa finanteze proiectul ? Pe praful asta, cand nu mai sunt bani pentru spitale, invatamant etc. … Inseamna ca sunteti super buni si mai degraba v-ar cauta companiile care doresc campanii de promovare pentru ca daca ati reusit sa scoateti bani publici de la un consiliu judetean inseamna ca sunteti in stare sa vindeti frigidere la poli si castraveti la gradinar.
  Un sincer BRAVO!

 10. Pingback: Pentru de dimineață | aghiuţă

 11. @Stefan Murgeanu: Cu mare drag va asteptam la noi. Strangeti echipa si facem blogmeet-ul sau tweetmeet-ul. Dati un semn si noi ne adunam cat ai zice „divan”. :) Tinem legatura!

 12. Chinezule m-ai uns la sufletelu’ meu curat de copil cu postarea asta. cum fac domne’ sa iau si eu legatura cu divanu’? poate ma paleste ideea sa anturez bloggerii nisipari de la malul Mariei Negre sa o punem si noi de-o asociatie/ong/ceofieanumaisafieimpreuna
  hit mi bec uit ior uisdom! tencs! :D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)