Cea mai mare comunitate de antreprenori din Europa de Sud-Est

Asta și propune programul School for Startups dezvoltat în România de Fundația Post-Privatizare pentru anul 2012. Când vezi un asemenea obiectiv, poți să ai două reacții. Bine, hai, dacă zicem voi, 3, cea de-a treia fiind nu îmi pasă și care pe mine nu mă pasionează deloc.

Reacția 1. Bine, măh, hai că s-au găsit unii să pună gaura în covrigul antreprenorial 2.0. Adică e reacția celor care văd jumătatea goală a paharului și pentru care a încerca să faci altceva decât a mai tunde iarba din fața scării (you catch my drift…) este muncă în zadar, nu își văd lungul nasului, de astea, de la peluză. E părerea lor, desigur (mai ales că, între noi fie vorba, experiența ne-a dovedit că mulți funcționează pe principiul anunțăm că rupem ușa și de fapt nu suntem în stare să ajungem la clanță…), singura problemă pe care o văd este că nu exista the benefit of doubt (nu știu cum să îi zic în română, că aia cu prezumția de nevinovăția mi se pare oribil cum sună…). Adică nu dai și tu oamenilor șansa măcar să încerce să îți demonstreze că s-ar putea să aibă dreaptate.

Reacția 2. Uuuuuaaaaaai, ce fain, super tare, coooool. No dă-i pace, nici căzutul ăsta pe spate când vezi un obiectiv mai mare decât tunsul ierbii de care ziceam nu este bun. Ba poate uneori e mai rău decât criticatul din prima, căci lauda pe nimic este mai parșivă decât critica pe nimic. Plus că te faci și de telecomandă dacă lauzi ceva înainte de a începe atunci când, cum se întâmplă cu multe, nu confirmă.

Desigur, o reacție normală ar fi undeva pe la mijloc. Adică cea pe care o am eu: mișto ideea, măreț obiectivul, dacă vă iese sunt fanul vostru declarat. Iar faptul că ideea mi se pare mișto și obiectivul la fel are ca urmare că scriu acest post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.