Care e faza cu eroii? Și de ce avem nevoie de ei?

Când eram mic citeam cărți cu eroi. Și de ăștia de-ai noștri, dar și străini. Și, firește, cu mintea frumoasă a copilului, încercam să fac cumva să fiu cât de cât, cu o aproximație devastatoare, asemănător eroilor mei. Sigur, în minte mea se întâmpla totul, căci asta e faza cu eroii, ei trebuie să fie altundeva, departe, sau, și mai bine, într-o altă lume. Căci un erou adus în fața ta rămâne erou doar pentru câteva clipe. Căci apoi devine om ca toți oameni, supus greșelii și, dacă îmi permiteți, fiziologic funcțional exact ca noi, cei care, în diverse etape, visam să devenim ca ei.

În timp am învățat că eroii nu sunt altceva decât altfel de ”noi”. Și că diferența între noi și ei este doar de modul în care ei înțeleg că noi avem nevoie de ei. Și, în oglindă, noi rămânem noi pentru că avem nevoie de ei. În fine, dincolo de aceste rânduri pe care am simțit nevoia să le scriu nu neapărat pentru a mă arăta deștept (deși, e drept, cam așa a ieșit :D), ideea este că acum, la 37 de ani imediat, sunt fanul declarat al eroilor care sunt exact ca noi, dar nu chiar 100% :)

De aceea mi-a plăcut istant când am auzit de campania Eroi Locali. Tocmai ce s-a încheiat prima etapă. Iar voi puteți alege din cei care au fost nominalizați. Vă recomand cu căldură să intrați să vedeți nominalizații și, dacă vă simțiți inspirați de cineva de acolo, să îl votați și să vă asumați acest vot. Nu pentru că ar fi acei eroi pe care să îi lipim de pereți și cu care să umblăm în buletin. Ci pentru că sunt oameni ca voi și, tocmai prin asta, prin faptul că au fost nominalizați de oameni ca noi, devin, măcar pentru o clipă, eroi :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Care e faza cu eroii? Și de ce avem nevoie de ei?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)