Berea e mai bună când o bei cu oameni faini

Later edit: După niște deliberări cu cafeaua (dap, nu cu berea, măh, oricât de berar aș fi la ora 8 dimineața nu beau bere :D) în față, am decis ca cei 3 care vin cu mine la party să fie: CezarV, fmro și Cezar Bianu. Iar Dana Vlad, care zice ca are Guinness în frigider, mai primește un bax, așa, să fie acolo :D Mulțumesc tuturor participanților și să beriți bine :D

Ca mare amator de bere ce mă aflu, cred cu tărie în ceea ce am zis în titlu. De aceea, când primesc o invitație la a degusta din această licoare minutată care este berea, accept cu și mai mare plăcere dacă pot lua câțiva tovarăși cu mine. Ceea ce fac, în cele de mai jos :D

Joi, 22 septembrie, la ora 19.59 fix (vă explic mai jos de ce ora asta exactă), in Arthur Irish Pub (Centru Vechi – Str Gabroveni nr. 20), vom ridica un pahar de Guinness în cinstea lui Arthur Guinness, cel care în 1759, în această zi și la exact această oră, a semnat contractul de închiriere a berăriei St James Gate din Dublin și a început această poveste minunată a berii Guinness :) Și ca să vedeți ce pișicher a fost nea Arthur ăsta, a semnat contractul de închiriere pe… 9000 de ani :)) Adică, tradus pe limbă bericească, s-a gândit el că o să fericească timp de 9 milenii iubitorii de spumă cafenie :D

Bun, 3 dintre voi, cei care îmi faceți onoarea să îmi citiți blogul, o să veniți cu mine la petrecerea cu pricina. Iar unul dintre voi va primi un bax de bere Guinness, așa ca premiu de consolare (ah, m-aș consola toată ziua cu niște Guinness :D). Pentru a ne ciocni împreună halbele nu trebe să faceți mare lucru. Dar vă rog să îl faceți așa cum știți voi, în stil fun și cu răspundere socialistă :)) Adică să îmi ziceți în comentarii colea mai jos ce urare i-ați adresa lui Arthur Guinness dacă l-ați avea acum în fața voastră. Fiecare cu câte o halbă de bere cafenie în mână, firește :D

Cum petrecerea e mâine, vă dați seama că trebe să ne mișcăm ca fulgerul, așa că aștept urările voastre către Arthur până la 23.59 fix, astăzi. Mulțam și succes!

23 comentarii la “Berea e mai bună când o bei cu oameni faini

 1. Papa Răspunde

  bre nea Arthur, să-ţi trăiască hameiul şi să fermentezi cât mai multe butoaie de acum înainte :))

 2. Cezar Bianu Răspunde

  In primul rand – wow. I love beer too. In al doilea rand, nu stiu cum o sa fugi tu de la Clubul Taranului la Gabroveni asa de repede :) dar am incredere. De baut bere ma pricep si eu, si inca bine zic ! Pe aceasta cale vreau sa ii spun dlui Arthur Guinnes ca bine faci bine gasesti. Daca era in fata mea , amandoi cu cate o bere, i-as spune ca dozajul berii lui este perfect, si ca iubeste Guinness-ul la 4 grade, nu mai rece – nici mai cald, i-as spune ca mi-a facut cel putin o saptamana din fiecare vara(de vreo 3,4 veri) mai senine si mai colorate. I-as multumi pentru prietenii pe care i-am facut datorita lui si i-as da un rand de bere asa de …incheiere :D

 3. Sorin Grumazescu Răspunde

  Cum Guinness e bere mea preferata, cred ca o sa zic cam asa: mai, nea Arthur, fie ca bulele de aer sa se scufunde in continuare in halbele tale, asa cum au facut-o si pana acum, ca si de asta e renumita berea lu’ matale! Hai noroc! :)

 4. Laur Răspunde

  Cheers! You bloody old bastard :)

 5. Mihai Martin Răspunde

  Thank you, sir!

 6. Lăscărică Răspunde

  Noroc, Arthur! Faină berea, dar tu nu erai mort?

  • chinezu Răspunde

   @Lascarica
   mah, nu m-am prins ce vrei sa zici
   asa sunt eu, nu am simtul umorului uneori

 7. Mihai Teodorescu Răspunde

  Sefu’ Arthur, pe 22 ma voi imbata ca porcul, ups….! ca irlandezul am vrut sa zic, asa ca ai face bine daca n-ai mai numara hameiul pe care-l arunci in butoaie si ne-ai ajuta sa dovedim zecile de pint-urile :)
  Thx Sir for 252 years of Guinness pleasure! Slainte!

 8. Lăscărică Răspunde

  Sau poate nu mi-a ieşit mie prea bine gluma. Ai zis „ce urare i-aţi adresa lui Arthur Guinness dacă l-aţi avea acum în faţa voastră”, având în vedere c-a murit în 1803, cred c-ar fi fost o întrebare legitimă.

  • chinezu Răspunde

   @Lascarica
   ma intristeaza teribil ce zici, caci credeam ca ai inteles spiritul provocarii, nu sa te uiti prin certificate de deces

 9. fmro Răspunde

  „Daca Guiness ar fi existat in universul Star Wars, ar fi fost singura parte dark din viata Jedilor”
  Obi Wan Kenobi aka Alec Guiness :D

 10. Lăscărică Răspunde

  Am înţeles ce vroiai să zici, dar am încercat şi eu o glumă, care acum îmi dau seama ca nu-şi avea rostul. Uite că-ncerc şi o urare în spiritul provocării:

  În vremurile noastre dacă cineva zice „Irlanda”, lumea se gândeşte la Guiness, inversa fiind de asemenea valabilă, de aceea, domnule Guiness, eu ţin să vă felicit pentru drumul pe care l-aţi ales în 1759 şi pentru treaba bună pe care aţi făcut-o de atunci până în ziua de azi.

 11. Laurentiu Horubet Răspunde

  Sau, i-aș spune ”L‡ breithe mhaith agat!”, ca să mă și înțeleagă :D.

  Mersi

 12. CezarV Răspunde

  Eu i-as spune domnului Arthur o mica poezie despre berea sa minunata:
  o iubesc inca de la scoala
  e frumoasa plina si urata goala
  nu am nevoie de aprobare de la tatal ei
  e orfana si-i facuta din hamei

  Sa fii iubit Sir, asa cum este si berea! :)

 13. Razvan Pascu Răspunde

  Ma bucur ca reusesti sa ajungi si tu. Aveam senzatia ca vei fi la un alt eveniment joi seara. Ne vedem acolo!

 14. paul Răspunde

  prima bere Guiness am baut-o la british council de ziua institutelor culturale, la un concurs! M-a impresionat cat poate sa fie de neagra si aromata! Lui Arthur ii zic asa: mi-ar fi placut sa beau berea asta cu tine intr-un vechi castel irlandez cu niste frumoase domnite, dar e bine si in centrul vechi al bucurestiului unde femeile sunt si mai frumoase! Cheers!

 15. Mircea Răspunde

  Oricum n-am cum sa vin chiar daca mi-as dori.Sau mai bine zis , oricat de mult mi-as dori .Dar…o urare tot ii fac.I-as zice un traditional romanesc poate putin neadecvat „Frate!!!! Trai-ti-ar neamu’ !!! ” si un „Apreciez lucrurile bine facute in care se regaseste dragostea.Si evident pasiunea.Cinste tie!” Faine initiative faceti (Nu-mi permit sa vorbesc ca si cum ne-am cunoaste si totusi am un mare respect) si respect pentru blogalinitiative !

 16. paul Răspunde

  sper sa am noroc si sa castig si eu!

 17. Dana Vlad Răspunde

  Ne-ar fi plăcut să ajungem și noi! Poate cu altă ocazie! Să curgă berea Guinness, domnule Arthur!!! Coincidenta sau nu singura bere pe care o avem acum la frigider este Guinness!

 18. chinezu Răspunde

  @Lascarica
  no asa, mah, otri shoz, cum ar zice senegalezul :D

 19. Cezar Bianu Răspunde

  Ne vedem la 19:59 fix la Arthur, speram sa fim prezenti ! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: