C-așa-i în tenis. Și în blogging

Eu consider o victorie orice eveniment la care bloggerii sunt acreditați. Nu invitați, nu tolerați, nu și ei pe acolo, așa de culoare. Ci acreditați după toate regulile de acreditare. Este, mai ales dacă ne gândim cum eram văzuți nu mai departe de vreo 2 ani, un mare pas înainte. Iar când evenimentul la care ești acreditat ca blogger se numește Cupa Davis, sună și mai bine.

Tenisul este un sport în care fair playul face parte din joc. Ne-a demonstrat și Stepanek vineri, când a contrazis un arbitru, care văzuse o minge în out, oferind astfel un punct lui Ungur. Cehul a câștigat până la urmă, dar a fost apreciat de toți cei prezenți pentru gest. Și în blogging există fair play. Dar numai în cazul unora și numai în unele cazuri. Stepanek-ci 2.0 se găsesc, doar că se văd mai rar și, de multe ori, ei aleg să nu se vadă, că nu aia e ideea.

Tenisul este un sport care are suporteri altfel decât la fotbal. Mai așezați, mai respectuoși, mai împăciuitori. Ceea ce ne-au arătat suporterii cehi în prima zi de Cupa Davis a fost o lecție pentru noi, românii, care tot ce am putut presta în materie de galerie a fost o clasă de copii de 11-12 ani, care, absolut firesc, au fost imposibil de controlat și au deranjat mereu și mereu jocul. Entuziaști, simpatici, dar nu era locul lor acolo. Și în blogging există suporteri. Și mai mult de atât nu mai zic. Că știți voi ce și cum.

În tenis, ca în orice alt sport, rezultatele contează. Și pentru că așa faci mai mulț bani, și pentru că așa îți faci mai mulți suporteri, și pentru că, prin rezultate, proopovăduiești cauza tenisului. Și în blogging e la fel. Diferența este că aici rezultate înseamnă mult mai mult. Și, de multe ori, nu vizibile, căci nu e ca și cum am avea o tabelă de marcaj pe care să vedem punctele. Eventual una personală, deci subiectivă.

Și în tenis și în blogging joci singur. Uneori împreună cu alții, împotriva altora, sprijinit sau nu de suporteri. Important este, însă, să nu joci doar pentru tine, ci și pentru ceilalți. Pentru ca, la finalul jocului, să poți spune că ai jucat nu pentru rezultat, ci pentru a merge mai departe cu inima împăcată. Vorbesc în nume personal, desigur.

PS. Mulțumim Hoinaru pentru tot :)

PS +. Dau și poză, să nu ziceți nu știu ce :)

6 comentarii la “C-așa-i în tenis. Și în blogging

 1. Șerban Răspunde

  Erai magnetizat de la blitz sau ce e cu părul ăla? :lol:

 2. Pardau Ciprian Răspunde

  Prietene, de acum blogger = un fel de jurnalist, doar ca mai bun in majoritatea cazurilor. Acum mi-a sosit si mie pachetul cu aparatul foto Sony Alpha 100 (DSLR daca erai curios), asa ca de acum voi fi prezent la toate evenimentele din zona mea! :) Felicitari pentru realizare!

  PS: Am ajuns pe la jumatate cu articolul, scuze ca dureaza mult, dar e greu sa scriu pe blogul meu, da pe a lu` altul !!! Toate bune!

 3. Manuel Răspunde

  Las ca facem si noi in Brasovul nostur un mic meci de tenis, dar e ceva cand esti blogger acreditat :D Distrractie mare pe acolo.

 4. Gyerko Szabolcs-Laszlo Răspunde

  Acum incepe BRD Nastase Tiriac Trophy (fostul BCR Open Romania), cei fii si acolo acreditat ?

 5. Mihai Voiculescu Răspunde

  Deci am luat bataie ? am citit bine? cu 5-0? :(

 6. madpinguin Răspunde

  Imi place poza. Asa trebuie sa fie. Asa e normal! Bravo! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: