C-așa-i în tenis. Și în blogging

Eu consider o victorie orice eveniment la care bloggerii sunt acreditați. Nu invitați, nu tolerați, nu și ei pe acolo, așa de culoare. Ci acreditați după toate regulile de acreditare. Este, mai ales dacă ne gândim cum eram văzuți nu mai departe de vreo 2 ani, un mare pas înainte. Iar când evenimentul la care ești acreditat ca blogger se numește Cupa Davis, sună și mai bine.

Tenisul este un sport în care fair playul face parte din joc. Ne-a demonstrat și Stepanek vineri, când a contrazis un arbitru, care văzuse o minge în out, oferind astfel un punct lui Ungur. Cehul a câștigat până la urmă, dar a fost apreciat de toți cei prezenți pentru gest. Și în blogging există fair play. Dar numai în cazul unora și numai în unele cazuri. Stepanek-ci 2.0 se găsesc, doar că se văd mai rar și, de multe ori, ei aleg să nu se vadă, că nu aia e ideea.

Tenisul este un sport care are suporteri altfel decât la fotbal. Mai așezați, mai respectuoși, mai împăciuitori. Ceea ce ne-au arătat suporterii cehi în prima zi de Cupa Davis a fost o lecție pentru noi, românii, care tot ce am putut presta în materie de galerie a fost o clasă de copii de 11-12 ani, care, absolut firesc, au fost imposibil de controlat și au deranjat mereu și mereu jocul. Entuziaști, simpatici, dar nu era locul lor acolo. Și în blogging există suporteri. Și mai mult de atât nu mai zic. Că știți voi ce și cum.

În tenis, ca în orice alt sport, rezultatele contează. Și pentru că așa faci mai mulț bani, și pentru că așa îți faci mai mulți suporteri, și pentru că, prin rezultate, proopovăduiești cauza tenisului. Și în blogging e la fel. Diferența este că aici rezultate înseamnă mult mai mult. Și, de multe ori, nu vizibile, căci nu e ca și cum am avea o tabelă de marcaj pe care să vedem punctele. Eventual una personală, deci subiectivă.

Și în tenis și în blogging joci singur. Uneori împreună cu alții, împotriva altora, sprijinit sau nu de suporteri. Important este, însă, să nu joci doar pentru tine, ci și pentru ceilalți. Pentru ca, la finalul jocului, să poți spune că ai jucat nu pentru rezultat, ci pentru a merge mai departe cu inima împăcată. Vorbesc în nume personal, desigur.

PS. Mulțumim Hoinaru pentru tot :)

PS +. Dau și poză, să nu ziceți nu știu ce :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “C-așa-i în tenis. Și în blogging”

  1. Prietene, de acum blogger = un fel de jurnalist, doar ca mai bun in majoritatea cazurilor. Acum mi-a sosit si mie pachetul cu aparatul foto Sony Alpha 100 (DSLR daca erai curios), asa ca de acum voi fi prezent la toate evenimentele din zona mea! :) Felicitari pentru realizare!

    PS: Am ajuns pe la jumatate cu articolul, scuze ca dureaza mult, dar e greu sa scriu pe blogul meu, da pe a lu` altul !!! Toate bune!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)