21.07.2017

Unii șoferi sunt, nu știu cum să vă spun…

Azi dimineață am văzut o fază de pe balcon. O doamnă, într-un Matiz, se chinuia să facă o parcare, de pe banda 1 de pe Titulescu. Era clar că se descurcă foarte prost și se chinuia de foioioi. Însă toți ceilalți participanți în trafic, cum li se spune, au avut o reacție pe care zău dacă o înțeleg. Adică în loc să se oprească juma de minut (zic eu că atât avea, maximum, nevoie doamna să reușească parcarea) o claxonau, treceau la milimetru de ea, dar nu au oprit ca să o lase, totuși, să poată parca. Am stat să văd cam cât durează până reușește, în cele din urmă. A durat vreo 7 minute. Căci, într-un final, un domn într-un Passat, a oprit ca să o lase să facă manevra. No, poftim…

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Chiar putem vedea soarele, dar nu cu capul în nisip

Atmosferă minunată la Rowmania

11 comentarii

 1. luni, 5 septembrie 2011, 07:41

  Ăia sunt șoferii șmecheri care cred că femeile n-au ce căuta la volan. Sunt convins că după discutau în mașină pe tema asta. Nu se gândesc că uneori s-ar putea ca și ei să aibă nevoie de mai mult timp pt. o manevră. Poate atunci or vrea să îi lase alții și pe ei…

  Nu-i înțeleg de exemplu nici pe cei din situația asta. Ești la semafor, e roșu 50 de secunde și unul vrea să iasă din parcare să se încadreze pe banda pe care mergi tu. Ce te costă să-l lași? Oricum aștepți la semafor, că stai cu 3m mai în față sau mai în spate tot aia e…

  Răspunde
 2. luni, 5 septembrie 2011, 09:27

  Să mai zică cineva că şoferii de Passat sau de BMW sunt nişte cocalari nesimţiţi! =)

  Răspunde
 3. luni, 5 septembrie 2011, 09:29

  Io nu ii inteleg pe astia care se poarta urat cu cei care sunt intr-un examen pt scoala de soferi. Daca-l vezi ca se chinuie sa ia si el carnetul, de ce nu esti mai indulgent in trafic atunci cand e pe langa tine?

  Răspunde
 4. luni, 5 septembrie 2011, 09:32

  Şi din păcate ce zici tu e doar un singur exemplu din „meltenismele” traficului bucureştean…

  Răspunde
 5. luni, 5 septembrie 2011, 09:34

  @The Boy Out Of Hell: Cine a zis ceva de ăia cu Passat? Numa’ cei cu BMW îs nişte penali.

  Răspunde
 6. luni, 5 septembrie 2011, 10:30

  Domnul cu Passatul era un vecin care vazuse din balcon cat de mult se trudeste sa parcheze, asa ca a coborat si s-a bagat in trafic doar ca „sa-i tina dos”.

  Răspunde
 7. luni, 5 septembrie 2011, 10:52

  asta e ‘respectul’ din trafic.. ce sa faci.. Romania tara tuturor posibilitatilor :))

  Răspunde
 8. luni, 5 septembrie 2011, 11:20

  Hai sa spunem ca ai apreciat corect acele 30 de secunde … (da’ poate ca n-ai o capacitate de apreciere corecta si era vorba de mult mai mult, de 45 de secunde) … cum crezi ca s-ar simti cineva sa isi iroseasca cele 30 (sau atat de lungile 45) de secunde din viata doar ca sa … n-ai idee ! habar nu ai cate proiecte minunate s-ar realiza in cele 30 (sau foarte lungile, 45) de secunde sau cate momente salvatoare ar putea sa fie pierdute in cele 30 (sau atat de lungile, 45) de secunde.
  Noi traim intens, la maxx, noi suntem prinsi in actiuni de care depind vieti si bunastari, noi menegiuim proiecte de valori inestimabile, nu ne putem lasa influentati de „nimicurile” cotidiene, noi suntem invingatori, trecem peste orice obstacol pentru a ne putea exprima plenar valoarea si aspiratiile. Pentru noi nu exista secunde, pentru noi fiecare nanosecunda valoreaza o inestibabilitate … trafic civilizat ? NOI suntem civilizatia in miscare ! Comportament ? NOI suntem comportamentul care irupe precum un vulcan !

  Vulcan de noroi …

  Hai mai da-i in ma-sa de ghiorlani preocupati la maxx ! :D

  Asta-i diferenta dintre „domni” si restul – domnii au timp (si) pentru politete. Sa deschizi usa dar sa intri al doilea, sa te ridici cand trebuie, sa te asezi cand trebuie, sa oferi bratul, sa inclini capul, sa zambesti, sa spui „va rog” … chestii din astea „desuete” cand traiesti la maxx …

  Răspunde
 9. luni, 5 septembrie 2011, 12:45

  Sa stii ca nu peste tot se intampla asta. In provincie sunt mai rabdatori si mai calmi. Dar deh, soferul de Bucuresti e unic!

  Răspunde
 10. marți, 6 septembrie 2011, 10:53

  E vorba de lipsa de educatie rutiera. Nu inteleg de ce nu pot oprii sa iasa unul din parcarea de pe marginea drumului ca tot acolo stam la urmatorul semafor. Si am spus mereu ca probabil daca am fi mai civilizati, traficul s-ar fluidiza cu 3-4% doar prin acest fapt ca in loc sa ne bagam sa blocam intersectia o lasam pentru ceilalti ca sa poata trece si tot asa. Pot fi multe exemple.

  Răspunde
 11. miercuri, 7 septembrie 2011, 13:34

  Anca, depinde unde si in provincie.
  Haotik, tine chiar mai mult de educatie rutiera. Tine de bun simt, de logica, de cei 7 ani de acasa. Cand se suie la volan majoritatea soferilor de la noi uita de orice regula de bun simt. Pe langa asta nu mai pun la socoteala misoginismul dus la extrem din Romania.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *