Unii șoferi sunt, nu știu cum să vă spun…

Azi dimineață am văzut o fază de pe balcon. O doamnă, într-un Matiz, se chinuia să facă o parcare, de pe banda 1 de pe Titulescu. Era clar că se descurcă foarte prost și se chinuia de foioioi. Însă toți ceilalți participanți în trafic, cum li se spune, au avut o reacție pe care zău dacă o înțeleg. Adică în loc să se oprească juma de minut (zic eu că atât avea, maximum, nevoie doamna să reușească parcarea) o claxonau, treceau la milimetru de ea, dar nu au oprit ca să o lase, totuși, să poată parca. Am stat să văd cam cât durează până reușește, în cele din urmă. A durat vreo 7 minute. Căci, într-un final, un domn într-un Passat, a oprit ca să o lase să facă manevra. No, poftim…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Unii șoferi sunt, nu știu cum să vă spun…”

 1. Ăia sunt șoferii șmecheri care cred că femeile n-au ce căuta la volan. Sunt convins că după discutau în mașină pe tema asta. Nu se gândesc că uneori s-ar putea ca și ei să aibă nevoie de mai mult timp pt. o manevră. Poate atunci or vrea să îi lase alții și pe ei…

  Nu-i înțeleg de exemplu nici pe cei din situația asta. Ești la semafor, e roșu 50 de secunde și unul vrea să iasă din parcare să se încadreze pe banda pe care mergi tu. Ce te costă să-l lași? Oricum aștepți la semafor, că stai cu 3m mai în față sau mai în spate tot aia e…

 2. Io nu ii inteleg pe astia care se poarta urat cu cei care sunt intr-un examen pt scoala de soferi. Daca-l vezi ca se chinuie sa ia si el carnetul, de ce nu esti mai indulgent in trafic atunci cand e pe langa tine?

 3. Hai sa spunem ca ai apreciat corect acele 30 de secunde … (da’ poate ca n-ai o capacitate de apreciere corecta si era vorba de mult mai mult, de 45 de secunde) … cum crezi ca s-ar simti cineva sa isi iroseasca cele 30 (sau atat de lungile 45) de secunde din viata doar ca sa … n-ai idee ! habar nu ai cate proiecte minunate s-ar realiza in cele 30 (sau foarte lungile, 45) de secunde sau cate momente salvatoare ar putea sa fie pierdute in cele 30 (sau atat de lungile, 45) de secunde.
  Noi traim intens, la maxx, noi suntem prinsi in actiuni de care depind vieti si bunastari, noi menegiuim proiecte de valori inestimabile, nu ne putem lasa influentati de „nimicurile” cotidiene, noi suntem invingatori, trecem peste orice obstacol pentru a ne putea exprima plenar valoarea si aspiratiile. Pentru noi nu exista secunde, pentru noi fiecare nanosecunda valoreaza o inestibabilitate … trafic civilizat ? NOI suntem civilizatia in miscare ! Comportament ? NOI suntem comportamentul care irupe precum un vulcan !

  Vulcan de noroi …

  Hai mai da-i in ma-sa de ghiorlani preocupati la maxx ! :D

  Asta-i diferenta dintre „domni” si restul – domnii au timp (si) pentru politete. Sa deschizi usa dar sa intri al doilea, sa te ridici cand trebuie, sa te asezi cand trebuie, sa oferi bratul, sa inclini capul, sa zambesti, sa spui „va rog” … chestii din astea „desuete” cand traiesti la maxx …

 4. E vorba de lipsa de educatie rutiera. Nu inteleg de ce nu pot oprii sa iasa unul din parcarea de pe marginea drumului ca tot acolo stam la urmatorul semafor. Si am spus mereu ca probabil daca am fi mai civilizati, traficul s-ar fluidiza cu 3-4% doar prin acest fapt ca in loc sa ne bagam sa blocam intersectia o lasam pentru ceilalti ca sa poata trece si tot asa. Pot fi multe exemple.

 5. Anca, depinde unde si in provincie.
  Haotik, tine chiar mai mult de educatie rutiera. Tine de bun simt, de logica, de cei 7 ani de acasa. Cand se suie la volan majoritatea soferilor de la noi uita de orice regula de bun simt. Pe langa asta nu mai pun la socoteala misoginismul dus la extrem din Romania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)