26.04.2017

Schimbarea trebuie să înceapă cu noi

Mai jos aveți un guest post semnat Ionuț Pavel :) Eu mă retrag acum ca să vă las să îl citiți în liniște :)

Ne uităm la lumea care ne înconjoară şi ne înfiorăm de ceea ce vedem. Totul parcă a luat-o razna în secolul XXI, iar încălzirea globală este un subiect atât de mediatizat încât nu mai trezeşte nici un fel de reacţie.

Nu ne plac conducătorii pe care-i avem, cu toate că au fost aleşi de o majoritate, nu ne plac locurile de muncă şi nici mediile în care ne învârtim.

Cârcotim, ne plângem la fiecare colţ de stradă şi zâmbim doar atunci când vedem că altul o duce mai rău decât noi.

Ce este de făcut?
O soluţie ar fi să ne oprim din râs, din cârcotit şi să ne apucăm serios de treabă.

Dacă nu ne plac prietenii pe care-i avem şi-i vorbim de rău pe unde apucăm, sau dacă ei ne vorbesc pe la spate, ce rost are să mai fim prieteni?, mai bine doi prieteni adevăraţi decât douăzeci falşi.

Dacă nu ne place actualul loc de muncă şi ne trezim în fiecare dimineaţă cu groază gâdindu-ne că ne aşteaptă alte opt ore de stres şi chin, nu e mai bine să-l schimbăm?, să facem altceva care să ne aducă satisfacţie?, oameni buni, nu avem decât o singură viaţă, hai să o trăim frumos.

Dacă nu ne place politica pe care conducătorii noştri dragi o practică, de ce nu devenim politicieni?, de pe margine e simplu, vezi totul în alb şi negru dar din interior mă îndoiesc de monocromia pe care noi o percepem.

Schimbarea este singura soluţie la ceea ce facem şi nu ne place, dar schimbarea trebuie să înceapă cu noi.

Schimbându-ne comportamentul, atitudinea despre viaţă, percepţia asupra lumii înconjurătoare vom vedea cât suntem norocoşi.

Suntem norocoşi pentru că ne-am născut într-o ţară ferită de uragane devastatoare, cutremure şi alte fenomene naturale nimicitoare.

Suntem norocoşi că avem ce pune pe masă şi că nu murim de foame.

Suntem norocoşi că ne putem exprima liber şi că putem merge, la orice oră din zi sau din noapte, aproape, pe oriunde dorim.

Unica soluţie, pentru a trăi bine, este să muncim bine, nu crezi?

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Despre oportunități ratate sau lecții învățate (caz aplicat)

Mi-au plăcut, v-am spus despre ele :)

12 comentarii

 1. marți, 30 august 2011, 08:51

  sa muncim bine si cu cap ;)

  Răspunde
 2. marți, 30 august 2011, 09:22

  mai sunt de acord cu ce zice motanu` dar la partea cu politica nu. eu ma gandesc ca n-a incercat niciodata sa faca politica…

  Răspunde
 3. marți, 30 august 2011, 10:04

  Dap. Cum ar fi sa nu mai batem covoarele, din respect pentru vecini? Sa nu mai scuturam fata de masa, sau orice alt ceva pe geam!Sa nu fumam pe balcon sau in casa scarii – in bloc.. Sa nu spalam masina in parcare..Sa nu claxonam in oras- indiferent de motiv (ok, mie m-i stricat claxonu, dar totusi..)Ce vreau sa zic cu asta – nici macar nu trebuie sa facem ceva ! Doar sa ne oprim sa facem chestii aiurea. Sa ne gandim – ok, mie imi place cand vad/aud asta ce vreau sa fac eu acuma ni ?

  Răspunde
 4. marți, 30 august 2011, 10:08

  De acord cu articolul dar de ce zici ca lumea a luat-o razna?

  Răspunde
 5. marți, 30 august 2011, 10:54

  @Vlad am spus „parca a luat-o” nu c a a luat-o, oricum cred ca sistemul valorilor este putin rasturnat in ultima perioada, nu numai la noi ci in toata lumea, devin vedete cei care nu au nimic de aratat, etc..

  Răspunde
 6. marți, 30 august 2011, 11:24

  @vlad ti se pare ca lucrurile stau altfel decat razna?

  Răspunde
 7. marți, 30 august 2011, 13:59

  Ma gandeam si eu intr-o vreme, ca toata lumea comenteaza si nimeni nu face nimic. Toti se gandesc global, desi ei pot incepe sa influenteze lucrurile facand schimbari in mediul lor sau in jurul lor daca vrei. In acest mod se ajunge la schimbare, la imbunatatire…nu prin comentarii, ci prin fapte!

  Răspunde
 8. marți, 30 august 2011, 14:39

  Adevarata „revolutie” se face prin educatie :)

  Răspunde
 9. marți, 30 august 2011, 15:19

  Schimbarea se face cu pasi marunti, cu restabilirea bunului simt in viata de zi cu zi. E o utopie sa crezi ca poti schimba lumea, societatea in ansamblul ei. Cu actiuni concrete care sa reaseze sistemul valorilor. Acum, bineinteles ca depinde si ce mai intelegem prin valori. Un prieten imi spunea cu mare aplomb ca nu-l mai intereseaza parerea celor din jur, iar respectul pentru el e un cuvant gol; atat timp cat ai bani, restul nu mai conteaza. M-am blocat ascultandu-l. Am ramas efectiv fara cuvinte! Iar a luat-o drept o victorie…

  Răspunde
 10. miercuri, 31 august 2011, 11:33

  Foarte bun articolul.
  Cred că nimeni nu vrea să ajungă la întrebarea următoare în ultimul său ceas: „Dar dacă viața mea a fost o greșeală prin felul în care am abordat-o?” Omul se poate schimba din toate punctele de vedere, ideea este să aibă voință!

  Răspunde
 11. miercuri, 31 august 2011, 11:42

  […] le fac în viaţa profesională. Ba că nu-mi place, ba că trebuie să schimb ceva, şi citind un articol foarte bun de-al Motanului pe blogul lui Chinezu, mi-am dat seama că,  Dacă nu ne place actualul […]

  Răspunde
 12. miercuri, 5 octombrie 2011, 09:14

  […] Schimbarea trebuie să înceapă cu noi; – […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *