Cowboys and Aliens – nici prea prea, nici foarte foarte

Mărturisesc spășit că nu prea știam exact la ce avanpremieră a cărui film mă duc aseară. Căci eu funcționez uneori pe un sistem foarte simplu și foarte eficient: am anumite persoane sau anumite agenții la care, dacă am liber slotul cu pricina în program, confirm participarea, fără să cer prea multe detalii. Așa am făcut și în cazul filmului de ieri, despre care știam vag că era ceva cu cowboys.

V-ați prins, evident, căci sunteți mult mai ancorați în sinergia filmografică decât mine :)), că vorbesc despre ”Cowboys and Aliens”. Când am văzut afișul, îmi zic în sinea mea, oarecum nedumerit, ”apoi ce franț de legătură poate să fie între astea două specii, una care nu mai există sigur, alta despre care nu știm sigur că există?” :)) Dar cum compania era plăcută, mai mulți bloggeri au fost și ei prezenți, unul mai interesat decât celălalt, am zis că măcar o să am de ce râde. Căci, zău, mă așteptam să fie ceva porcărioară de film.

Numai că nu prea a fost așa. Adică sigur, nu e film de Oscar, vă dați seama. Dar nici nu l-aș încadra în filmele alea pe care le ai cu 3 lei legătură. Subiectul este, desigur, unul americănesc pur sânge. Căci, of course, my horse, numai niște americani se puteau gândi că niște văcari pot să le vină de hac unor extratereștrii get beget :D Dar modul în care este realizat filmul îl salvează. Ba chiar am observat mai multă atenție la dialog față de alte filme cu mult mai mari pretenții.

Aveam o strângere de inimă când am văzut pe afiș că joacă Harrison Ford. Căci mă gândeam ”încă unul care s-a apucat de filme de astea frișcă”. Dar Indiana Jonesc al tinereților noastre nici de data asta nu a dat rateu și își face treaba cu maximum simț de răspundere.

Cred că partea cea mai proastă a filmului este neatenția masivă la detalii (cică există cineva care trebe să urmărească astea, dar acel cineva nu prea și-a făcut treaba). Adică devine deranjant pe alocuri să vezi cum alienii ăia căsăpesc pe bandă rulantă văcari (care la începutul bătăliei erau vreo 40) și după aia, când, firește, oamenii ies învingători, văcarii au rămas vreo… 38 :)) Adică legătura logică între cadre dădea rău cu virgulă.

Dar per total, repet, nu e un film rău. Dar care trebe musai văzut la cinema. Măcar pentru peisajele alea faine :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Cowboys and Aliens – nici prea prea, nici foarte foarte”

  1. Pingback: Must have 2011 | alexandrugrivei.ro

  2. Pingback: "Cowboys & Extraterestrii" sau mai degraba nu | Sabina Cornovac Online

  3. Pingback: "Cowboys & Extraterestrii" sau mai degraba nu | Sabina Cornovac Blog

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)