Există un om bun în fiecare din noi…

În decembrie fac 37 de ani. Vă spun asta nu pentru ca să îmi ziceți nenea :)), ci pentru a vă face să înțelegeți că viața asta nu mi-e ceva complet străin :) Și pentru a vă cere, de la ”înălțimea” cicatricilor pe care, că am vrut, că nu am vrut, anii care m-au ”linkuit” mi le-au lăsat, să înțelegeți că ceea ce zic mai jos nu e un sfat, nu e o recomandare, e doar o constatare.

Am învățat, în timp, să relaționez cu partea bună din oameni. Sau să încerc, măcar. Căci, credeți-mă, (aproape…) orice om are o parte bună, oricât de mică ar fi ea. Eheee, mi-a trebuit ceva vreme să ajung la înțelepciunea asta. Căci ani de zile am ținut morțiș să umblu cu o riglă procustiană la mine după care să măsor oamenii. Luați așa cu totul, un fel de en gros individual, cum ar veni. Și dacă nu se potrivea cu ce credeam eu că trebuie să fie persoana respectivă, nu aveam ce discuta cu ea. Era o filosofie de ”totul sau nimic”, care sună,  desigur, spectaculos când o auzim în filme, dar care în viață dă serios cu virgulă.

Am învățat, mai apoi, că a greși nu e doar omenește, ci necesar pentru ca un om să devină, să se dezvolte. Și că trebuie să te uiți la greșelile celorlalți doar dacă îți pui ”ochelarii” greșelilor tale. Și odată cu lecția acceptării greșelilor celorlalți (există și aici o limită, dar nu discutăm despre asta acum) am mai învățat că nu greșeala îl face pe om, ci omul face greșeli :) Când am înțeles asta, nu am mai analizat oamenii în funcție de cât de greșiți sunt (din multe puncte de vedere), ci am încercat să văd partea bună din om. Căci există, cu mici excepții (de un tragism cutremurător…) un om bun în fiecare din noi :)

Am preferat să răspund astfel provocării lui Alex. Sper că veți înțelege de ce :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Există un om bun în fiecare din noi…”

  1. Cam teoretic, deci eşti încă foarte tînăr :) Poţi să mă crezi, aveam 25 de ani cînd te-ai născut tu. Sigur, vîrsta şi experienţa îţi modifică percepţia asupra lumii. Dar binele şi răul sunt relative.

  2. Cand am plecat din oraselul din judetul Galati catre ditamai orasul de la Dunare, maica-mea mi-a spus un lucru pe care il respect cu sfintenie: „Sa profiti in cel mai frumos mod de oamenii destepti si buni pe care ii intalnesti!” Fac asta, dar cred ca e importanta si nuanta data de tine: inainte de a „profita” de oamenii pe care ii intalnesti, trebuie sa descoperi plusul si partea buna pe care le pot aduce in viata ta :)

    Multumesc pentru raspunsul la provocare.

  3. Experienta se acumuleaza gresind ! Intelepciunea vine din luarea deciziilor in viata, mici sau mari. Rabdare se castiga prin timp ! Mare adevar ai grait in acest articol !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.