Trebuie să răspunzi tuturor comentariilor pe blog?

Bun, întrebarea din titlu e doar că să discutăm pe această temă. Și, firește, să înțeleg dacă doar eu sunt pe sistemul că nu, nu e obligatoriu să răspunzi tuturor comentariilor de la tine de pe blog.

E drept că eu sunt unul din cei care trebuie să își toarne cenușă 2.0 în creștet. Pentru că da, așa este, dați cu bolovanul în mine, reușesc să răspund foarte puțin. E o hibă de a mea la care trebuie să lucrez. Dar asta nu ar trebui să influențeze cu nimic discuția pe tema cu pricina.

Așadar, aștept părerile voastre. Din care, ca de fiecare dată, avem toți a învăța câte ceva :)

24 comentarii la “Trebuie să răspunzi tuturor comentariilor pe blog?

 1. ionut Răspunde

  la linkuri eu nu raspund:P:):D

 2. Nebunia Răspunde

  Fiecare cum crede, nu am vazut sa fie cineva deranjat ca nu le raspunzi la comentariu, vorba ta, nu ar trebui sa influenteze cu nimic discutia pe tema data :) Eu sunt adeptul raspunde la fiecare comentariu, dar nu poti sa compari ce fac eu si ce se intampla pe blogul acesta… eu incerc sa creez o comunitate, dumneata.. undeva la alalalt pol :D

 3. ihearlights Răspunde

  Doar daca iti sunt adresate si sunt comentarii decente. nu o sa raspund la injuraturi sau la comentarii aiurea, puse de dragul de a scrie sau intreba ceva!

 4. waven Răspunde

  Nu poţi răspunde tuturor comentariilor, asta-i clar. N-ai avea nici timp, nici, uneori, de ce. Dar întrebările directe şi comentatorii noi nu trebuie ignoraţi. Ţine de politeţea 2.0!

 5. Bogdan Pater Răspunde

  Depinde de comentarii. Multumesc pentru complimente/sugestii/completari si raspund la intrebari. In rest nu prea am ce sa raspund la alte comentarii.

 6. chinezu Răspunde

  @Nebunia
  iarasi cu categorisirea asta???
  poate vrei sa trag o fuga pana la craiova sa te fac o halba de aia de 2 litru :))

  @ihearlights
  sefule, injuraturile le mark as spam, asa ca nu imi fac probleme cu ele :))

 7. iBizau Răspunde

  Nu sunt de parere ca trebuie sa raspunzi fiecaruia, iar in plus, unele din mesajele pe care le primesti sunt fara sens, si care poate nici nu cauta raspuns, asa ca ramane la decizia ta la cine si ce raspunzi :)

 8. Chaika Răspunde

  Subscriu la ce a spus ihearlights :-)
  Dacă-s comentarii decente şi dacă chiar am ceva de răspuns acelui comentator. Ăia care comentează relativ aberant nu numai că nu le răspund, le scot şi linkul dofollow de pe nume :D Şi ălora care comentează total pe lângă… nici nu le aprob comentariile.

 9. chinezu Răspunde

  @waven @Bogdan Pater
  fair enough :) exista o politete 2.0 e adevarat, iar eum recunosc, sunt cam nepoliticos din acest punct de vedere…
  o sa incerc sa iau masuri :)

 10. Nebunia Răspunde

  @chinezu daca asa te motivez, atunci ar trebui sa continui tot asa :D poate pana la urma mai tragi o vizita pe la Craiova :))

 11. Vlad Răspunde

  Nu cred ca este obligatoriu, insa mie imi place sa raspund tuturor. Banuiesc ca treaba devine mai „time-consuming” pe masura ce ai mai multe articole si mai multe comentarii, dar tine de fiecare.

 12. Kriogen Răspunde

  Avand in vedere ca programul tau este destul de plin, nu cred ca este absolut necesar sa raspunzi la toate comentariile si consider ca citotirii tai stiu asta.

 13. Manuel Răspunde

  Nu e obligatoriu, dar poti rapsunde la toate. Eu raspund la toti. Nu e ok sa raspunzi la toti cand ai multe comentarii. :)) Am amici care vin si cometeaza scurt in semn ca ma saluta. Nu am rpetentii academince de la comentatori desi, atunci cand sunt subuecte grele de discutat, comentatorii mei fac articole intregi in comentarii. Eu am legi laxe privitor la comenatrii. Totusi, nu spam sau vorbe aiurea.

 14. Lucia Verona Răspunde

  Răspund în general la comentarii, chiar dacă uneori numai cu un :)

 15. chinezu Răspunde

  @Vlad @Kriogen
  nu e chiar asa de time consuming
  tine mai mult de un mindset, pe care io, din pacate inca nu il am… setat :))
  @Manuel
  bine, mah, la tine deja e tagma de profesionisti acolo :))
  am vazut unele comentarii din care nu am inteles nimic =))
  @Lucia Verona
  :)

 16. masca Răspunde

  Chiar daca blogul nostru nu are prea multe comentarii, dat fiind si specificul articolelor – la noi comentariile se numara in bilete!!! – raspundem la fiecare comentariu chiar daca, vorba voastra, doar cu :) .
  La fel procedam si pe facebook. Pentru noi orice feed-back este important. Asta ca institutie, ca sa zic asa. Atunci cand mai comentez pe bloguri ca persoana privata mi se pare ca intra in fisa de post a celui care are blog. Parerea mea :) Insa evident ca fiecare stie exact de ce nu raspunde sau de ce raspunde la comentarii.

 17. Feri Răspunde

  Stiu ca suna ca un fel de apa e uda si cerul albastru, dar …sunt comentarii care impun si asteapta un raspuns si sunt comentarii care sunt doar de sustinere, felicitari, critici etc. in momentul in care comentariul solicita o interactiune, mi se pare politicos sa raspunzi. la toate de acest gen…

 18. Roby Răspunde

  dupa parerea mea,ar fii frumos sa raspunzi la marea majoritate,sau daca ai timp chiar la toti..da mai bine la omenire:D

 19. roscabgdn Răspunde

  Raspuzin in momentul in care ai ceva de adaugat,multumit sau explicat celui care a lasat comentariul.

 20. UMO Serv Răspunde

  Raspunzi daca un comentariu este productiv pentru ideea topicului pus in discutie, daca respectivul comentator, fie ca este pozitiv sau negativ, a inteles subiectul si are o parere pertinenta si logica. Poti sa raspunzi si la comentariile puse de aiurea, dar inseamna timp si energie…si chiar daca o sa te stradui sa lamuresti sau sa elimini problema asta, tot nu vei scapa de ea…

 21. injineru' Răspunde

  normal că nu şi e destul de simplu, dacă e un comentariu care cere răspuns îi răspunzi dacă nu, nu:) nu crezi?:P
  aaa şi diferenţierea între tipurile de comentarii se face desigur în funcţie de stăpânul blogului:P

 22. Monica, Spada Răspunde

  Eu mă gândesc la ce facem în offline. Le răspundem tuturor? Dacă spunem ceva într-un grup şi stârnim mai multe reacţii, ne concentrăm pe toate, sau pe cele relevante, sau pe cele care ne contrazic, sau pe cele agresive? Comportamentul nostru ca blogger reflectă destul de mult comportamentul nostru uman :)

 23. GiacomO Răspunde

  Dacă ai timp cu siguranță că poți să mai lași câte un comentariu, sau chiar să răspunzi fiecăruia în parte. Sau dacă ți se pune o întrebare, sau… Dar în general depinde de subiect și de numărul comentariilor.

 24. Vitalie Răspunde

  Unele comentarii îs puse anume pentru a fi comentate apoi mai departe şi pentru a se porni o discuţie.
  Altele sunt doar completări sau păreri care nu necesită continuare.
  Concluzia?!
  Dacă ai ceva de zis, spune. Dacă nu… lasă să treacă doar aşa.
  Dacă îţi scrie cineva „Wow. Bravo. Tare articol”, nu e strict necesar să scrii la toţi „Mersi. Mulţam frumos”. Dar dacă dispui de mult timp, de ce nu ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: