20.07.2017

Poveștile lu chinezu: despre oameni faini și urmările lor

Simt nevoia să reiau ce am mai zis din când în când aici la mine pe blog: mă bucur teribil când mă întâlnesc cu oameni fani care fac lucruri să se întâmple. De aceea ori de câte ori reușesc să îmi adun resursele (căci zău că mai muncesc și eu în afară de a mă emoționa din când în când acilea pe blog :D) scriu despre ei. Astăzi despre cei pe care i-am întâlnit la Mediaș Câțiva dintre ei, aleși pe sprânceană nu pe nu știu ce criterii știițifice, ci doar pentru că au reușit să tulbure ceva în mine, cât de cât acolo :)

Feri Teglaș. Omul responsabil pentru aducerea DreamTeamRO la Mediaș și Sighișoara. Unul din acei oameni fani care cred cu adevărat în ce fac și că ceea ce fac influențează pe alții. Modest, amabil, de o simplitate covârșitoare, m-a impresionat prin firescul cu care făcea lucrurile să se întâmple, ceea ce, in my book, merită o mare, mare bere :)

Jan Cismas. PR la Dafora. A fost alături de noi pe tot parcursul vizitei, săritor, amabil, cu zâmbetul pe buze, gata oricând să ne ajute, să ne răspundă la întrebări. M-a lăsat cu gura căscată când mi-e citat din memorie (cu aproximație, e drept, dar tot cu gura căscată am rămas :D) dintr-o postare pe care o scrisesem cu ceva vreme în urmă. Un profesionist, ce să mai… :D

Adrian Matei. Ghidul nostru #prinMediasulmeu. Vorbea despre oraș și despre istoria lui cu o pasiune care m-a încântat. De fiecare dată când văd astfel de oameni simt că, măcar din când în când și pe undeva, nu e totul pierdut :)

Mihai Buninet. De la el am aflat despre proiectul Buninet. Care ne-a emoționat pe toți când domnul ne-a explicat, firesc și simplu, despre ce este vorba. Relaxarea și ușurința cu care vorbea despre ”noi ăștia bătrâni dar care vrem să învățăm” ne-a umplut de respect.

Toți cei de mai sus sunt oameni ca tine și ca mine. Extraordinarul lor este firescul. Iar firescul este ceva absolut extraordinar. A face lucrurile să fie făcute, nu doar pentru a le termina mi se pare a fi semnul unor oameni de caracter. Ale căror acțiuni, simple dar gigantice prin urmări, influențează viața celor cu care intră în contact. Simplul gest de a face ce ai de făcut pentru că acel lucru trebuie făcut este mult prea subtil pentru cei mai mulți dintre noi. De aceea, zic din nou, tot respectul pentru acești oameni faini :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Poveștile lu’ chinezu: despre depășirea limitelor

Poveștile lu’ chinezu: despre orașele gri din mintea noastră

8 comentarii

 1. joi, 11 august 2011, 09:21

  Cuvintele si gandurile tale ma bucura si ma fac inca o data sa zambesc mandra de orasul in care m-am nascut. Este un oras micut, dar cu oameni cu suflet mare, gata oricand sa lase totul pentru tine, Asa cum ei, pun suflet in ceea ce fac. Mi-ar fi placut sa ii cunosc si eu, dar nu e timpul pierdut. :P

  Iti multumesc pentru ca mi-ai facut dimineata mai frumoasa cu acest articol! :)

  Răspunde
 2. joi, 11 august 2011, 10:43

  […] stat destul de mult în preajma lui Cristi în ultimii ani 2 pentru a putea observa câteva din tehnicile sale de […]

  Răspunde
 3. joi, 11 august 2011, 11:12

  […] aceasta dimineata Marius Matache scrie despre blogmeet-ul armonios pe care l-am avut iar Chinezu face o trecere in revista a oamenilor,  care l-au impresionat pe meleagurile mediesene. Vlad Dulea […]

  Răspunde
 4. joi, 11 august 2011, 14:57

  astfel de oameni iti dau puterea sa mergi inainte cu incredere! :)

  Răspunde
 5. joi, 11 august 2011, 17:03

  foarte tare! daca ar fii astfel de oameni in numar mai mare ,am putea zice ca chiar mai avem o speranta si ne putem simti bine in acelasi timp..bravo lor!

  Răspunde
 6. vineri, 12 august 2011, 05:58

  […] Dacă suntem băieţi cuminţi Chinezu şi compania au spus că ne vor face o vizită, un motiv în plus să nu rataţi […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *