Gestul simplu al făcutului cafelei de dimineață

Mărturisesc aici un lucru groaznic: vreo 3 luni de zile am băut dimineața cafea de aia la plic (3 în 1)… Da, știu, să-mi fie maximă rușine, sunt primul care o zic :)) Dar s-a întâmplat să nu mai am cafea și am dat de un plic de ăla rătăcit. L-am făcut, apoi am mai cumpărat încă vreo 2 plicuri pentru că nu am găsit cafea la buticul ăla unde am fost să cumpăr cafea și uite așa au trecut vvreo 3 luni fără să îmi dau seama. Dar mi-am revenit brusc și promit să nu mai fac de astea :)

Cât de frumos este să îți începi dimineața cu ritualul făcutului cafelei. Adică numai tu cu tine. Pui apa în ibric. Pornești focul. Aștepți să fiarbă apa. Pui lingura aia serioasă de cafea. Faci cafeaua. O îndulcești puțin cu laptele ăla îndulcit de care mai ai de când ți l-a făcut Hădean cadou. Miroși cu poftă câteva secunde cafeaua aburindă. Apoi termini ritualul cu înghițituri mici și voluptoase.

Eh, cam atât am avut să vă spun :))

15 comentarii la “Gestul simplu al făcutului cafelei de dimineață

 1. Andrei Ciubotariu Răspunde

  Un post de ăsta chiar e de apreciat. Fără certuri, fără mofturi :)) Ești pe drumul cel bun.

 2. Turambar Răspunde

  Aha! Inca unul care nu reuseste sa scape de minunatul desuetul obicei de a face cafeaua la ibric. Intru si eu in clubul asta al cafengiilor atemporali. Oricit de buna ar fi cafeaua espresso, nu se compara cu cea facuta la ibric. Ce turci sintem ce balcanici sintem ce faina e viata dimineata cind esti cu creerii varza :)

 3. Simone Răspunde

  Ce-mi place postul asta! E una din imaginiile pe care le am dimineata in minte… oameni care se trezesc mai veseli sau mai tristi, dar care pun ibricul sa faca o cafea si ziua pare deja mai frumoasa :).

 4. Simone Răspunde

  * imaginile … scuze, am tastat prea repede si m-am emotionat :P

 5. Thomas Răspunde

  Acum stiu ca e doar o chestie de gusturi, dar cica adevaratii bautori de cafea savureaza cafeaua, fara lapte zahar si alte shituri, doar cafea, iar alaturi un pahar de apa!

 6. Turambar Răspunde

  Adevaratii bautori de cafea savureaza cafeaua intr-adevar fara zahar. Dar ai uitat un element esential care ii diferentiaza de laici, de pifani, de habarnamisti. Pentru adevaratii bautori de cafea, alaturi nu se afla un pahar de apa, ci o seringa de 50 ml, sa ti-o dai direct in vena. Aaaargh, the feeling.

  PS: Starbucks, da? The only coffee in town that makes your synapses twich in an uncomfortable but useful way :p

 7. Semanticus Răspunde

  Las ca merge si un piccolo de espresso la pauza de ora 10. La 6 am, la ibric, da. Ma bate gandul sa iau si un pachet de boabe de la Starbucks, ca vazui ca au ceva din Etiopia, dar poti sa stii cum o fi prajita. Eu iau Irma Torres bio boabe de la Florescu.

 8. anda_elena Răspunde

  Uite ce pierd daca nu beau cafea! :)

 9. Adi Hadean Răspunde

  :)

 10. Firstname008 Răspunde

  Si io care credeam c-o sa ne spui cata forta vitala, pt. Iintreaga zi, ne da aceasta activitate matinala! Se poate domnu…

 11. Ionut Răspunde

  eu pot confirma ca a baut 3 in 1 can m-a avut in gazda m-o servit cu asa ceva :D

 12. Amon Răspunde

  Ruşine !
  Cât de superb poate să fie atunci când : Pui ibricul la fiert şi aştepţi. Eventual îţi deschizi laptopul/iPadul/pc-ul/486-ele. Deschizi apoi pachetul de cafea, şi simţi cum aroma de cafea proaspăt macinată iţi străpunge până la ultimul neuron. D-zeule mare :)). După ce e gata…. stai si priveşti acea ceaşcă de cafea. E superbă ! Te ţine să o bei?
  Un up pentru cei ce consideră făcutul cafelei un ritual :)

 13. Monica Sibisteanu Răspunde

  Pot adauga: cel mai frumos mod de a-ti incepe ziua. Parca toate se rezolva asa de la sine..in timp ce tu iti savurezi cafeaua, inghititura dupa inghititura…

 14. Danny Răspunde

  Minunata imagine :) Iar din comentarii inteleg ca nici preparatul cafelei nu e asa simplu cum crede lumea (vorba unei reclame celebre).

 15. Gospodina Răspunde

  Aroma cafelei dis de dimineata este egala cu o declaratie de dragostea facuta la lumina lumanarilor :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: