Fetelor, permiteţi-mi să vă spun că sunt fan

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Vorbesc aici despre fetele care au blog. Nu că nu aş fi aşa, în general, fan al domnişoarelor şi doamnelor, căci am şi eu acasă pe doamna sufletului meu, Adina, şi pe minunăţia mea de Mara, care sunt două dintre cele mai frumoase isprăvi pe care le-am realizat eu vreodată. A treia e Alex :)

Citesc multe bloguri scrise de fete (îmi permiteţi să folosesc termenul generic de „fete”, măcar pentru că m-am declarat fanul vostru :D). Şi, cu voia dumneavoastră, trag o concluzie generală, care, ca orice generalizare, suferă prin lipsa de particularităţi şi prin nerecunoaşterea excepţiilor: fetele sunt mai responsabile decât noi, băieţii.

Dacă urmăriţi cum scriu băieţii despre un subiect mai delicat şi predispus la stârnit de polemici, veţi vedea că testosteronul 2.0 abundă la greu în scrierile ahrefiene. Dar dacă vă uitaţi la fete cum abordează respectiva chestiune, veţi vedea mai multă grijă pentru ton, scriitură şi pentru motivarea atentă a celor două. Repet, vorbim la modul general, căci, după cum bine ştiţi, există şi bloggeriţe care sunt, ca să fiu gentleman, nişte caţe intempestive…

Dar, fireşte, există şi o anumită problemă. Cantitativă, dacă vreţi. Sunt foarte puţine fete care se ocupă serios de blog raportat la numărul de băieţi care se ocupă serios de blog. Explicaţii s-au tot încercat. Dar pe mine nici una nu mă mulţumeşte. De aceea, în loc să fac nu ştiu ce analize savante, prefer să mă uit înainte şi să îndemn cât mai multe doamne şi domnişoare să se apuce de prestat în 2.0. Şi dacă o fi să intre şi pe nişele de care doar ele se pot ocupa aşa cum se cuvine e şi mai bine :)

Vă spun toate acestea pentru că azi voi participa la Women on Web, un eveniment unde, sper, voi cunoaşte bloggeriţe pe care nu le ştiu deja şi, astfel, voi avea confirmarea că lucrurile sunt pe făgaşul cel bun :)

Pentru cele sau cei care vreţi să urmăriţi live discuţiile, vă invit, de la ora 14.00, să priviţi mai jos ce şi cum.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Fetelor, permiteţi-mi să vă spun că sunt fan”

  1. Eu una cred în echilibru. Aşa încât constatarea ta, că femeile sunt mai ponderate şi mai responsabile în online, a fost continuată în raţionamentul meu de presupunerea că bărbaţii ar fi, în contrapondere, mai responsabili în offline. Ceea ce n-ar fi rău deloc ! :)

  2. Aham, ne-ai ridicat mingea la fileu, noi adică să scriem niscai postări pe post de autograf(e) pentru fan(i) dacă tot îi avem (şi pentru vizibilitate)!
    Salutări doamnei şi vacanţă frumoasă celor mici!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)