O lecție despre viață, o lecție despre respect

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

V-aș ruga să citiți acest post doar când aveți câteva minute în care să fiți puțintel atenți la ce vreau să vă zic. Vă rog să vă uitați un pic la filmul de mai jos și apoi discutăm. Veți înțelege imediat de ce.

Bun. Ce ați văzut este o secvență dintr-un spectacol în care performează (căci acesta este cuvântul, performanță) o trupă de chinezi cu anumite dizabilități. Firescul pe care îl transmit oamenii aceștia, mesajul lor de normalitate într-o lume care consideră normalul a fi ceva special, lecția de viață extraordinară pe care ne-o dau sunt tot atâtea motive pentru a-mi scoate pălăria în fața lor și a-i saluta plin de respect.

De multe ori, în fața unor astfel de oameni, alți oameni reacționează cât se poate de jalnic și o bagă pe aia cu ”vaaaai, săraciiii”. Nu, măh, voi sunteți săracii, cei care îi priviți cu milă, când ceea ce trebuie să simțiți este respect și să învățați de la ei că viața ți-o faci tu pe cât de frumoasă vrei să fie. Sau, măcar, să încerci să faci asta.

Am o mare rugăminte la voi: vă rog să promovați și voi evenimentul din 15 iunie, ora 20.00, de la Sala Palatului. Și să o faceți așa cum o fac și eu acum, adică din suflet. Aveți siteul evenimentului, aveți pagina de facebook, aveți afișul mai jos. Și gândiți-vă că atunci când scrieți despre asta nu îi ajutați pe ei, ci pe oamenii care aud despre asta și care se vor simți un pic altfel după ce vor vedea spectacolul. Vă mulțumesc.

Încă ceva: cei care scriu pe blogul lor pot primi, dacă doresc, invitație la spectacol. Este un gest la fel de frumos precum spectacolul în sine pe care organizatorii îl fac pentru cei care înțeleg spiritul acestui eveniment.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “O lecție despre viață, o lecție despre respect”

  1. Pingback: Nu din mila, ci din ADMIRATIE! | Laurentiu Horubet

  2. Pingback: Papen » Blog Archive » Doar tu ştii ce poţi face!

  3. Jos pălăria. În timp ce mă uitam la clip nu mi-a trecut deloc prin cap că ar putea fi oameni cu probleme. Când am citit mai jos, a fost ca un șoc. Și mă întreb acum: care sunt oamenii normali, noi sau ei? Cred că noi mai avem de lucrat până să ajungem la nivelul lor de normalitate.

  4. Sunt profund impresionata. Chizezule tu aduci numai lucruri bune!!! Respect tie si respect lor…. Dizabilitati? Eu nu le-am vazut…. este cineva care le-a observat?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)