Mai multi Andrzej

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

„A fost Andrzej, Andrzej, Andrzej şi Andrzej” nu este un spectacol oarecare şi nici un spectacol obişnuit. OK, acestea sunt ingredientele pe care le urmăresc cu interes într-un spectacol de teatru. Avangardă, te doresc!

Spectacolul este rezultatul unui tumult social fiind conceput într-un orăşel numit şi „cosmarul tranziţiei poloneze” (după cum vă puteţi imagina, este imposibil de reţinut) în care, în anii `90 au fost închise minele, sursă de venit a majorităţii locuitorilor. Politicile reformiste au cauzat împotrivirea faţă de „establishment”-ului). Elementul de surpriză constă în faptul că artiştii au preluat acest manifest (Polonia reuşind coeziunea dintre clasa muncitoare şi intelectuali – vezi breşa în societatea românească postdecembristă).

Experimentul începe încă din timpul repetiţiilor, textul fiind creat „pe scena” (adică se pregăteşte de la o repetiţie). Această formulă este necesară (şi se înţelege atunci când vezi spectacolul) deoarece este singura modalitate prin care s-ar putea rezolva problemele ce apar în timpul dezvoltării spectacolului.  Teatrul făcut Jerzy Szaniawski Dramatic Theatre Of Walbrzych este un teatru foarte contextual ceea ce poate să îngreuneze urmărirea spectacolelor lor.

Spectacole de acest tip sunt o gură de aer binevenită pe scenă teatrală românească care, deşi ne prefacem că vrem să o reformam, este foarte conservatoare.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)