Anul 2030. And the Oscar goes to…

În mod normal o astfel de postare ar fi mers pe Republica Culturală Chineză. Că e cu filme și artă și precizie și de astea :D Dar, zău, mi-e târșală să stric lucrurile frumoase care se întâmplă acolo și în care puteți citi despre care e treaba la Festivalul Internațional de la Sibiu :) Plus că, hai să o spun pe aia dreaptă, concursul ăsta unde puteți câștiga un netbook și o cameră video (și pentru a cărui promovare nu iau fix nici un ban) m-a făcut să mă gândesc la ce vedeți mai jos.

Adică la faptul că eu în 2030, anul în care încercăm să ne imaginăm cum o să arate tehnologia cu care o să se câștige un film de Oscar (deși după Avatar, dracu știe ce mai urmează…), eu o să am fix 55 de ani. Împliniți, dar parcă sună mai bine decât cei 56 neîmpliniți :)) Iar la 55 de ani parcă altfel trece tehnologia pe lângă tine, cu altă viteză și tu, parcă, altfel te uiți la viteza aia, cu altă viteză :)) Ați înțeles voi ce am vrut să zic.

Aud multă lume cum încearcă să se imagineze la o anumită vârstă, să-i zicem la asta de 55 de ani, comparându-se cu persoanele care au această vârstă acum. Și tremură la gândul că nu o să mai țină pasul cu tehnologia, ca o să se simtă străini de chestiile moderne, de astea. Care sunt temeri false, după capul meu.

E greșit să ne uităm la oamenii în vârstă de acum și să credem că așa vom fi și noi din punct de vedere al adaptabilității tehnologice, ca să zic așa. Noi avem mare avantaj că am crescut și creștem odată cu tehnologie, că unii dintre noi chiar participăm la facerea acestei tehnologiei, iar ceilalți că o testăm, experimentăm efectele ei zi de zi. Noi trăim tehnologia, o respirăm, nu putem să ne imaginăm viața fără ea. Pe când cei mai în vârstă la care ne raportăm acum au fost nevoiți să și-o implanteze (dacă îmi permiteți barbarismul), nu a fost ceva natural, iar unii au refuzat acest ”implant”, care era pre greu de ”mestecat” pentru ei. Și, în multe cazuri, de neînțeles.

Cum o să fim noi în 2030? Cam așa cum suntem acum. Doar că alții o să se uite la noi și o să se întrebe cum o să arate ei la vârsta noastră :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Anul 2030. And the Oscar goes to…”

  1. Nu ştiu fizic… dar virtual vom fi în continuare zvelţi şi ageri ca nişte căpriori! :D

    Dar stai puţin! Tu de ce întrebi asta?
    Nu te lăudai că ai găsit Fântâna Tinereţii cu aplicaţia aia de la Piraţii din Caraibe?!? :))

  2. In 2030 vom fi tot oameni. Adica natura umana, cu toate ca vor fi avanasarile tehnologiei, ramane aceeasi. Noi, o sa ne aducem aminte de vremurile mitice ale tineretii pe cand tehnologia era ceva mai usor de inteles. De vreme ce azi deja s-a creat in SUa un quantum computer care se vinde cu 10 milioane de dolari, prin 2030 am putea avea asa ceva in casele noastre. Daca nu se rade vreun razboi mondial cred ca vom experimenta realitatea putin diferit fata de azi…. „Trei implanturi de augmentare la 1 leu, trei implanturi de augmentare la un leu…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.