Vă mai interesează ce se întâmplă cu presa și cu jurnaliștii?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Dacă da, vă invit să descărcați Raportul FreeEx despre libertatea presei din România realizat de Active Watch. Încă nu am apucat să îl citesc, dar, măcar o dată pe an, e bine să facem acest exercițiu. Din care să învățăm ce este de învățat și să respingem ce este de respins.

Raport FreeEx 2011

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

12 thoughts on “Vă mai interesează ce se întâmplă cu presa și cu jurnaliștii?”

 1. Bai dar ce ura mi-ai starnit cu video-ul asta. Politistii aia ar trebui trimisi in somalia pe post de ajutoare pentru flamazii de-acolo.

 2. Nu pot sa zic ca tin partea jurnalistilor. Libertate de exprimare se refera la exprimare verbala, scrisa, aristica. Ce fac acei reporteri de multe ori este agasant, se baga in sufletul omului si-l deranjeaza dar evident ca poti sa faci un clip cu cele mai extreme cazuri si sa te plangi ca vai Doamne, avem drepturi si nu sunt respectate.

  Dar deja mi se face jena de oamenii care intind coarda pana la limita si cand li se da peste bot, incep sa zbiere despre drepturi. Macar daca ar fi obiectiva presa ca mi se pare ca este vorba de un strop de ipocrizie cand pretinzi ca esti sustinator de valori morale si alte „libertaturi” si tu ai fi in stare sa-l cauti in cur pe un om ca sa-i faci o poveste negativa.

  Haide ca am inceput sa turui ca babele in piata, am terminat :).

 3. Mai nou daca esti,fotbalist,jurnalist si cam tot ce se termina in „ist” inafara de m*ist ti-e sila sa mai iesi din casa din cauza ca iei una in cap.

 4. Vorba lu’ Cheloo (We don’t care, we don’t give a ****), deci, nu prea cred ca mai este vreunul caruia sa-i placa ce abereaza fiecare prin articolul lui. Nu prea mai gasesti un articol de calitate, care sa se gandeasca intr-adevar la problemele noastre si se scriu numai cretinatatii doar de dragul audientei, atata tot. Gagici goale pe 2-3 pagini de ziar, o zdreanta ce prezinta vremea, si alte 50 de la matrimoniale. Nu prea ai ce sa citesti.

  Pe de alta parte,se presupune ca jurnalistii nu prea ar purta o mare vina pentru ca lor li se ordona, dar cu atat mai grav ca esti un „slugoi” al vreunui mogul. Deci, sa ma exprim mai prompt, 95% „e rebuturi” si 5% sunt jurnalisti cunoscuti cu ceva sub palarie.

 5. Pingback: Drumul Mingii, actualizare| Pavel Ionuţ

 6. Cazuri si cazuri. Adevarul ca de obicei e undeva la mijloc. Multi au impresia ca legitimatia de presa ii face zei. Nu e chiar asa. Regula celor sapte ani de acasa trebuie sa fie valabila de ambele parti.

 7. Chinezus, îmi permiți să sintetizez raportul pentru Suflet de curva? Mulțumesc. :)

  ‘Jurnalismul’ de tip’ 0TV – pentru cei care se jucau în copilărie cu mare drag de-a ”hoții și vardiștii`, dar le-a fost lena să învețe și nu au mai depășit faza. Partea bună ar fi că ei recunosc că îi intersează doar audiența și banii.

  ”Jurnalismul” de tip Mihai Gâdea – snobismul și beția puterii în persoană. Sursele sunt tabloidele și știrile vechi din ele, pe care le reciclează la nesfârșit ”în premieră”, dar pretinde că știe ce sunt principiile jurnalistice. Uneori mimează cu multă sobrietate echidistanța. Dar ajunge mereu de la distanța buzelor sale la fundul celui pe care se preface că îl critică, prin cel mai colorat punct. Mare specialist în calculul prețului poșetelor și rochiilor, dar nu știe cum funcționează administrația de stat sau cine ce drepturi sau…ce nume are, deși acel cineva este ministru sau cineva important pentru mass-media.
  Partea rea este că este atât de insistent în a repeta că este jurnalism ce face, încât a ajuns o virtute să fii mârlan pe sticlă.

  Jurnalismul de opinie, tip triada ucigașă CTP-Cristoiu-Nistorescu și epigonii lor ‘editorialiști’, pe care nu îi mai poți deosebi. Scapără, au momente de inspirație, dar compensează prin insistență și faptul că sunt refractari la schimbare. Se rescriu și își retrăiesc acele momente de glorie la nesfârșit. Sunt periculoși ca politicienii care cred că e suficient să ai farmec și papagal, că oricum n-are valoare cultura politică sau utilitatea.

  Jurnalismul de investigație, quasi-anonim. Cei care mai cred în ancheta jurnalitică cu fundul mișcat din fața computerului. Cei incoruptibili. Dar numărul lor e atât de mic…practic imposibil de văzut cu ochiul liber…de un muritor de rând. Aici se mai și moare. La propriu și la figurat. Profesionalismul este pedepsit și marginalizat de turmă.

  Jurnalismul de ”rezistență”. Dacă reziști suficient de mult pe sticlă și în presă, poți prolifera orice gogomănii, lumea te asimilează automat cu jurnalismul și se resemnează că ar mai putea fi și altfel. Majoritatea ”vedetelor” noastre…

  Jurnalismul cultural, de tip chibițărie. Oricine despre orice. Înainte aveam reviste și emisiuni pentru inginerii care trebuiau să se simtă familiari cu ”aromele” intelectuale. Acum toți vor popularitate, să fie simpatici și să se poată exprima în formule memorabile, preferabil înjurături.

  Editorii de știri și producătorii, ”anonimii” care păstrează cu greu aparențele de profesionalism ale materialelor de presă. Desigur, vedetele le iau fața și meritele muncii lor dispar între fălcile zâmbitoare din ”linia întâi”…

  Jurnalismul moare încet, dar sigur.
  Agenția de Monitorizare nu poate lupta cu toate morile vântului sau cu toți maidanezii profesiei.

 8. „Vă mai interesează ce se întâmplă cu presa și cu jurnaliștii?”
  nu prea.
  e pentru cineva un secret ca-s o adunatura de latrai, imensa lor majoritate? exceptiile sunt nesemnificative.
  chiar ei admit (1/3) ca-s „influentati” de publicitate.
  daca formal o treime au admis asta, cel putin inca o treime face la fel, doar ca nu recunoaste (e ca masturbarea, toti o fac, putini recunosc)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)