Îi susținem pe românii noștri sau dăm din umeri?

Există două tipuri de reacții când niște români de-ai noștri reușesc să facă ceva care să îi scoată în față. Prima este să adune instant un grup de entuziaști alături de ei, pe care apoi construiesc încet, încet o comunitate de susținători. Iar a doua reacție, mai densă și mai de substanță, este o combinație nocivă între indiferență, dat din umeri și luat la mișto. Cu precizarea că puțini ajung la nivelul, dacă îmi permiteți, superior în care să fie luați la mișto, căci asta înseamnă că ei contează. De cele mai multe ori se rămâne la stadiul de dat din umeri și indiferență.

Nu știu cum s-a întâmplat în cazul celor de la Trip Journal. Niște români, habar nu am cine sunt, care au reușit să fie nominalizați la The Webby Awards, categoria Mobile and Apps. Am aflat de asta, dar doar așa, printre altele, de la adspedia pe twitter. Mi-a atras atenția cu coada ochiului și mi-am notat să mă interesez mai mult. Numai că au venit sărbătorile, am dat-o pe bere, știți cum se întâmplă, așa că am ajuns ca abia azi să studiez cât de cât problema. Moment în care m-am enervat. Pe mine, în primul rând, pentru că am lăsat așa mult timp să treacă.

Pentru că am aflat că astazi este ultima zi în care mai putem să îi votăm pe românii noștri. Așa că vă rog să intrați aici, să vă conectați cu facebook sau cu twitter si să le dați votul. Și pentru că sunt români, da și de aia, dar mai ales pentru că aplicația este chiar mișto. Și, ca un motiv atât de subiectiv încât simt nevoia să îl mai spun o dată, pentru a vedea că ați trecut de la stadiul de dat din umeri la cel de a face un gest minim de, dacă vreți, solidaritate românească.

De ce nu am aflat mai din timp de asta sau de ce nu s-a făcut o vâlvă dacă nu cât s-a făcut pe românii au talent măcar pe un meci de duzină cum sunt cele din Liga 1, astea sunt păcatele noastre, ale social media românești, pe care trebe nu doar să le conștientizăm, ci și să facem ceva în privința asta.

Vă mulțumesc.

16 comentarii la “Îi susținem pe românii noștri sau dăm din umeri?

 1. papa Răspunde

  done! ca sa zic asa :)

 2. camil Răspunde

  îi susținem, mai încape vorbă :)

 3. aHUIBAN Răspunde

  Daca nu ma insel ei au fost premiati si de Orange RO cu locul 1 la consursul de aplicatii pentru iPhone sustinut de Orange.

  Votat si eu

  http://goo.gl/MUc4n

 4. Kriogen Răspunde

  YOU VOTED FOR Trip Journal
  Done, sustinem :)

 5. Alex Farca Răspunde

  Votat :)

 6. skybax Răspunde

  Gata dle. Votai si io :D

 7. Manuel Răspunde
 8. Cristi Mirt Răspunde

  Am vota și eu.. chiar merită :)

 9. adspedia Răspunde

  Multumesc Cristi de articol si sustinere. Este intr-adevar un moment in care toti romanii cu o adresa de email pot face o MARE diferenta :)

 10. Haotik Răspunde

  Votat, se pare ca mi-a scapat informatia ca puteam face ceva mai multe pentru ei.

 11. adspedia Răspunde

  @Haotik poti eventual da un tweet, sau sa iei un banner de aici http://www.iquest.ro/blog/2011/04/17/iquest-ales-pentru-prima-nominalizare-romaneasca-la-webby-awards/ si sa-l pui doar azi pe blog?

 12. Doru Răspunde

  Şi eu am tot amânat să mă interesez de aplicaţia lor, mai din cauză că nu merge pe telefonul meu din cauza rezoluţiei cică. Dar i-am votat acuma! :D

 13. adspedia Răspunde

  @Doru: votam ca pentru Romania, specs sunt pe site la ei, ce e si ce nu e suportat etc :) Spread the love! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: