Îi susținem pe românii noștri sau dăm din umeri?

Există două tipuri de reacții când niște români de-ai noștri reușesc să facă ceva care să îi scoată în față. Prima este să adune instant un grup de entuziaști alături de ei, pe care apoi construiesc încet, încet o comunitate de susținători. Iar a doua reacție, mai densă și mai de substanță, este o combinație nocivă între indiferență, dat din umeri și luat la mișto. Cu precizarea că puțini ajung la nivelul, dacă îmi permiteți, superior în care să fie luați la mișto, căci asta înseamnă că ei contează. De cele mai multe ori se rămâne la stadiul de dat din umeri și indiferență.

Nu știu cum s-a întâmplat în cazul celor de la Trip Journal. Niște români, habar nu am cine sunt, care au reușit să fie nominalizați la The Webby Awards, categoria Mobile and Apps. Am aflat de asta, dar doar așa, printre altele, de la adspedia pe twitter. Mi-a atras atenția cu coada ochiului și mi-am notat să mă interesez mai mult. Numai că au venit sărbătorile, am dat-o pe bere, știți cum se întâmplă, așa că am ajuns ca abia azi să studiez cât de cât problema. Moment în care m-am enervat. Pe mine, în primul rând, pentru că am lăsat așa mult timp să treacă.

Pentru că am aflat că astazi este ultima zi în care mai putem să îi votăm pe românii noștri. Așa că vă rog să intrați aici, să vă conectați cu facebook sau cu twitter si să le dați votul. Și pentru că sunt români, da și de aia, dar mai ales pentru că aplicația este chiar mișto. Și, ca un motiv atât de subiectiv încât simt nevoia să îl mai spun o dată, pentru a vedea că ați trecut de la stadiul de dat din umeri la cel de a face un gest minim de, dacă vreți, solidaritate românească.

De ce nu am aflat mai din timp de asta sau de ce nu s-a făcut o vâlvă dacă nu cât s-a făcut pe românii au talent măcar pe un meci de duzină cum sunt cele din Liga 1, astea sunt păcatele noastre, ale social media românești, pe care trebe nu doar să le conștientizăm, ci și să facem ceva în privința asta.

Vă mulțumesc.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

16 thoughts on “Îi susținem pe românii noștri sau dăm din umeri?”

  1. Pingback: Da un vot nepolitic. Un vot pentru Romania. | Blog de solutii IT pentru afaceri

  2. Şi eu am tot amânat să mă interesez de aplicaţia lor, mai din cauză că nu merge pe telefonul meu din cauza rezoluţiei cică. Dar i-am votat acuma! :D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.