Mersul la SPA e fiță? Da și nu. Mai mult nu

Am fost zilele trecute câteva ore la Orhideea Spa, la invitația atât de simpaticului Alex Lăpușan (care a tras ceva de mine să mă duc :D). Nu era prima dată când intram într-o astfel de incintă, căci am mai prins ture de astea, cu diverse prilejuri (ba chiar am avut abonament pe un an la așa ceva), dar niciodată nu pot să zic că am fost fan de așa ceva.

M-am simțit ca și acasă când am intrat acolo și l-am văzut pe Simion Claudiu Andrei, terapeutul care s-a ocupat la un moment dat de echipa națională de rugby și care mi-a făcut un ”placaj” cu o reflexoterapie la picioare de și acum simt :)) Ca să nu vă mai spun că la sala de forță am dat de Robert de la Warriors Bucharest încât cineva din grupul nostru (nu spun cine :D) a reacționat ca la peluză ”băăăăă, tu și aici știi pe nu știu câți” :))

Am făcut niște saună finlandeză (15 minute la 90 de grade Celsius), după care am aruncat niște gheață pe noi și ne-am aruncat o găleată de apă rece ”scoțiană” în freză și zău că simți altfel viața după ce faci așa ceva de vreo două ori :)) Ne-am băgat și în sauna turcească (vreo 45 de grade numai), unde nu știu ce aburi ne-au curățat căile respiratorii corespunzător. Ocazie cu care inepuizabilul Cosmin Tudoran ne-a demonstrat, ca la țară, cum se spală cosașul după o zi de muncă, de ne-am tăvălit de răs pe lespezile alea :)) Ne-am dedat și la nu știu ce duș tropical, un fel de ploaie fină și aromată, în timp ce păsărelele îți cântau ce știu ele cânta, de am zis că aștia au inventat dușul ăsta special pentru Doru Panaitescu, păsărologul de serviciu al isprăvii :))

Fetele Cristina, Anurim, precum și Cristina, ”șefa” lui Tudoran, doamna lui Alex și Costinela (sper să nu greșesc) de la Zitec au luat-o mai moale, nu s-au aruncat ca și noi la chestii de astea bărbătești cu saună dură și dușuri reci după aia, dar s-au dedat cum se cuvine la jacuzzi-ul ăla de noi i-am zis supă, așa de caldă era apa :D

În piscină a făcut Doru ce a făcut și a găsit o aripioară de aia gonflabilă pentru copii de ne-am apucat să prestăm un polo de zici că așteptam selecționerul naționalei de bălăceală să ne facă ofertă :))

Una peste alta, foarte mișto cele câteva ore petrecute la Orhideea Spa, care au trecut de nici nu ne-am dat seama cum. Adevărul e că, dacă nu ne-am fi uitat la ceas, cred că ne scoateau oamenii ăia cu poliția de acolo :))

Bun, după ce v-am raportat cum a fost, revenim la întrebarea din titlu. Știu că multă lume consideră că a merge la SPA e un fel de fiță. Că te duci acolo să te dai rotund că ai bani și că tu faci parte din nuș ce aritocrație prost înțeleasă și și mai prost aplicată. Da, sigur, există și personaje de astea. Dar nu foarte multe. Cei mai mulți care merg acolo se duc pentru relaxare, pentru exerciții fizice, pentru masaj și piscină, nu pentru a se preumbla pe acolo să-și arate silicoanele și bicepșii umflați cu pompa. După mintea mea, mersul la SPA nu este despre alții, nicidecum despre alții, ci doar despre tine. Pentru că acele câteva ore pe care le petreci acolo îți oferă niște clipe de relaxare, pe care nu prea ai cum să le obții în altă parte. Nu în modul în care le obții acolo.

Firește, nu e pentru toată lumea. Și nu mă refer aici neapărat la bani, deși și aceștia contează, căci o tură pe la un SPA nu e ca și cum bei câteva beri într-o crâșmă de cartier (deși la ce prețuri au unele stabilimente de astea prin București…). Dar mai mult decât banii, cred că trebuie să ai o dispoziție, un mindset pentru așa ceva. Și să înțelegi că e ok să mergi acolo pentru distracție, dar că obiectivul e mai serios, ca să zic așa, și ține de zona psihică, de relaxarea interioară pe care o obții când faci așa ceva. Acuma legat de bani vreau să vă spun că dacă faceți un calcul cât dați pe an pe țigări, băutură, cafele și cluburi (unde îți bubui creierul și fumezi ca vaca pasiv) și faci comparație cu cât te costa un abonament la un SPA, o să vă dea rău cu virgulă, o să vedeți…

Sper că nu înțelegeți că acuma gata, s-a stricat chinezu la cap și ne vrea cu aburul de saună în freză. Că nu despre asta e vorba. Eu vă spun doar părerea mea. A unuia care nu e consumator frecvent de SPA și de astea, dar care din când în când o mai comite pe acolo. Ideea e că știu că e foarte facil să faci mișto de cei care se duc frecvent acolo și că e mai greu să încerci să înțelegi că, pentru cei mai mulți, nu e chestie de fițoșenie. Ci de ce spuneam mai sus. Părerea mea desigur :)

10 comentarii la “Mersul la SPA e fiță? Da și nu. Mai mult nu

 1. Radu Oncescu Reply

  In primul rand SPA este abrevierea de la Sanitas Per Aquam ( sanatate prin apa ).Cum sanatatea este intotdeauna pe primul loc , ar merge ,macar o data la doua saptamani o sesiune de SPA.Fitza?In niciun caz.
  PS: In caz ca ai nelamuriri uite aici un link : http://bit.ly/dKsLHx

 2. chinezu Reply

  @Radu Oncescu
  zau daca stiam ce inseamna SPA… ca sa vezi :))

 3. vlad Reply

  n-am fost niciodata la SPA :)

  abia acum am aflat de ce ii spune SPS :))

 4. GxG Nãstase Reply

  Mersul la SPA nu consider cã este o fiţã. Este clar cã trebuie sã ne schimbãm mult modul de viaţã, alimentaţia dar şi mentalitatea. Cu toate acestea, nivelul de sãracie al românilor face SPA-ul un subiect exclusiv pentru cei cu bani. Dacã ar fi altfel s-ar face cozi la SPA şi nu la magazinele unde se vinde ulei, zahãr şi fãinã cu un leu mai puţin decât la altele.

 5. Cosmin Reply

  Bre , daca sanatatea ta e o fitza, atunci ce sa mai zic..

  Dupa o saptamana de rahat, 4-5 ore intr-un mediu-remediu vine ca uns.. Numa zic

 6. Florin Grozea Reply

  Chiar azi căutam o saună în București (am astm bronșic) și am găsit SPA-ul acesta. Cum e sauna de acolo?

 7. lv Reply

  Din ce ai descris tu acolo suna foarte faina treaba. Si nu cred ca e vorba de fite – e o alternativa la mersul la sala de fitness spre exemplu, si nu cred ca a merge la sala de fitness e o chestie de fite.

 8. DespreSPA.ro Reply

  Ne bucuram enorm ca lumea incepe sa constientizeze beneficiile frecventarii centrelor SPA. Daca sunteti intresati de mai multe detalii despre ceea ce inseamna SPA, despre tratamente, ritualuri, terapii SPA, Centre SPA din Romania, puteti lectura site-ul http://www.despreSpa.ro.

 9. Blogul Cristinei Bazavan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.