Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Nu mă interesează dacă nu mă afectează

Astazi este Ziua Internațională  de Conștientizare a Autismului. Și tare aș vrea ca, măcar astăzi, să nu rostim ceea ce am zis în titlu.

Exact când mă apucam să scriu această postare, am văzut o știre pe Realitatea TV cu un băiat care, răspunzând la întrebarea reporterului, ”Ce știți despre autism?”, a zis ”nu mă interesează, atâta vreme cât nu îl am”. Și mi-am dat seama că, în neghiobia lui, băiatul ăla reprezintă o mică sinteză a poporului nostru. Pentru că îngrozitor de puțin știm ca români despre autism și, mai grav, ne pasă foarte puțin…

Statisticile spun că sunt cam 30.000 de români care suferă de autism. Așa ca statistică, raportat la milioanele de români, sunt puțini. Numai că oamenii ăștia nu sunt cifre, nu sunt niște numere de dosar, purtate de colo colo prin nu știu ce instituții anchilozate ale statului. Sunt oameni, ființe care au nevoie mare de oameni. Ei sunt altfel decât noi. Și nu e alegerea lor. Pentru că autist nu devii, te naști așa.

Avem o responsabilitate pentru autiștii noștri. Pentru că așa trebuie să îi considerăm, ai noștri. Și să nu mai rostim niciodată, nici măcar în gând, ceea ce a zis băiatul ăla la Realitatea. Dacă alegem să nu ne pese de ceea ce nu ne afectează direct, atunci noi suntem cei care avem nevoie de mila celorlalți. Pentru că o astfel de atitudine ne face mult prea puțin oameni…

Resurse:

Nicu (un susținător teribil al conștientizării autismului), ANCAAR, Conștientizează Autismul, Autism RomâniaHelp AutismAsociația de Terapie Comportamentală Aplicată.

4 comentarii la “Nu mă interesează dacă nu mă afectează

 1. daniel rus Reply

  si acestia carora nu le pasa acum cand pe ei nu ii afecteaza, vor fi cei cu gura mare ca pe ei nimeni nu ii ajuta sau nimeni nu ii baga in seama, in momentul in care ii va afecta. trist…

 2. Cristiana Reply

  Din pacate am auzit si de cazuri mai urate decat nepasarea. Am auzit de discriminare fata de persoanele sau copiii afectati de autism, intr-o masura mai mare sau mai mica – marginalizare pana la excludere din scoala, doar pentru ca sunt altfel. In loc sa se faca eforturi pentru integrare…. Chiar trist.

 3. JOCURI Reply

  Tipul care a spus ca nu il intereseaza ar trebui sa mai scoata capul din lumea ingusta in care traieste si sa se gandeasca si la altceva in afara de propria persoana…

 4. ANCAAR Reply

  ANCAAR va ureaza Sarbatori fericite si va multumeste pentru promovarea realizata pe site-urile dvs.

  Va anuntam ca in curand vom incepe o campanie impotriva discriminarii si a integrarii in societate a persoanelor cu autism, la care va rugam sa participati in atragerea de sponsori si fonduri!
  Orice sugestie este binevenita!

  Cu drag,

  Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania – ANCAAR
  http://www.autismancaar.ro
  persoane de contact: Georgeta Crisu, presedinte, tel. 0726207808

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.